GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Končar EI i HT u fokusu

Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa, Končar EI i HT u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2019 / 17:22
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Novi je tjedan na Zagrebačkoj burzi otpočeo blagim padom indeksa.

Možda bi pravi izraz ipak bio stagnacija jer je CROBEX oslabio neznatnih 0,02 posto, na 1.840,47 bodova, a CROBEX10 na 1.087,72 boda. Ukupno je ostvareno 14,2 milijuna kuna prometa, od čega se gotovo 8,5 milijuna odnosi na reodvni dionički promet.

Valja izdvojiti blok transakciju dionica Končara EI (ZSE:KOEI-R-A) vrijednu 3,35 milijuna kuna - 5.000 dionica po cijeni od 670 kuna.

U blok transakciji dionicama Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) ostvarenio je 2,43 milijuna kuna prometa - 15.000 dionica po cijeni od 162 kune. U redovnom dijelu prometa, HT je imao gotovo  tri milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,9 posto, na 163 kune.

Povlaštene dionice Adrisa oslabile su 0,4 posto, na 450 kuna, uz 982 tisuće kuna prometa. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je podignuta 1,3 posto, na 384 kune, uz 913 tisuća kuna prometa. 

Cijenu nisu mijenjali Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) koja je ostala na 1.150 kuna, uz 832 tisuće kuna trgovine te Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) koja je zaključila na 39,30 kuna, uz gotovo 717 tisuća kuna prometa. 

AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) cijenu je spustio 1,1 posto, na 180 kuna, uz 261 tisuću kuna prometa. 

Potonuće Uljanik Brodogradilišta u stečaj pretvorile je dionice Uljanika (ZSE:ULJN-R-A) u najvećeg gubitnika. Cijena je potonula 26,7 posto, na 0,55 kuna, uz 63 tisuće kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Končar EI, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Atlantic Grupa, Podravka, Uljanik, AD Plastik, ZSE:HT-R-A, ZSE:KOEI-R-A, ZSE:ULJN-R-A, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ATGR-R-A
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE