GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Span dobitnik dana, indeksi u plusu

Zagrebačka burza: Span dobitnik dana, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2022 / 17:20
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su porasli, a u foksu investitora bile su dionice nekoliko tvrtki koje su danas objavile devetomjesečna financijska izvješća.

Crobex indeks je porastao za 0,25 posto, na 1.928,91 bod, a Crobex10 za 0,32 posto, na 1.140,92 boda.

Među sektorskim indeksima snažan je rast zabilježio indeks turističkog sektora, za 2,09 posto, dok su pod pritiskom bili građevinari pa je Crobexkonstrukt u minusu od 1,75 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 5,9 milijuna kuna, što je oko 1,5 milijuna kuna manje nego u petak.

U fokusu su bile dionice tvrtki koje su danas objavile financijska izvješća pa je tako i jedina s milijunskim prometo, 1,2 milijuna kuna, bila dionica Spana, koja predvodi i likvidnije dobitnice s rastom cijene za 5,02 posto, na 251 kunu.

Span je danas objavio devetomjesečno financijsko izvješće koje je pokazalo da je grupa Span ostvarila 650,7 milijuna kuna ukupnih prihoda ili 11 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit porasla za 162 posto, na 39,4 milijuna kuna.

Dobre poslovne rezultate objavila je i turistička kompanija Valamar Riviere, koja je današnje burzovno trgovanje zaključila s rastom cijene za 1,03 posto, na 29,30 kuna, uz promet od 878,1 tisuću kuna.

Po podacima iz poslovnog izvješća, Valamar grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 2,3 milijarde kuna poslovnih prihoda te operativnu dobit od 944 milijuna kuna, što je za gotovo 51 odnosno 16 posto više nego u isto vrijeme lani, ali i više nego u istom razdoblju 2019. godine.

Dionica Brodogradilišta Viktor Lenac protrgovano je za 708,5 tisuća kuna, uz rast cijene za 1,16 posto, na 17,50 kuna. To je brodogradilište danas je objavilo financijsko izvješće, koje je pokazalo znatan rast prihoda i dobiti.

Porasla je cijena i dionicama Atlantske plovidbem i to za 1,85 posto, na 386 kuna, uz promet od 481,2 tisuće kuna.

Likvidnije gubitnice su, pak, dionice Jadroplova, s padom cijene za 1,41 posto, na 70 kuna, kao i dionice Ericssona Nikole Tesle, kojima je cijena snižena za 2,50 posto, na 1.560 kuna. Promet dionicama Jadroplova iznosio je 179 tisuća kuna, a Ericssona Nikole Tesle 214 tisuća kuna.

Ipak, najveći je pad cijene zabilježila dionica Vjesnika u likvidaciji, za 28,57 posto, na 5 kuna, ali uz promet tek nešto veći od tisuću kuna.

Najviše je, pak, porasla cijena dionicama Lošinjske plovidbe - Holding, za 8,15 posto, na 146 kuna, uz promet od 51,3 tisuće kuna.

Ukupno se danas trgovalo sa 43 dionice, pri čemu je cijena njih 16 porasla, njih 15 pala, a cijena 12 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Span, Viktor Lenac, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE