GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, Valamar u fokusu

Zagrebačka burza: Slab promet, Valamar u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 12:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su bili u blagom plusu, no promet je i dalje skroman, pri čemu se nešto više trgovalo tek dionicama Valamar Rivijere i Optima telekoma.

Crobex indeks bio je oko 11,30 sati u plusu 0,12 posto, na 1.546 bodova, a Crobex10 za 0,34 posto, na 964 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,4 milijuna kuna prometa, što je otprilike 600 tisuća više nego jučer u ovo doba.

Analitičari su jutros očekivali mirno trgovanje i stagnaciju indeksa, a po riječima financijske analitičarke Raiffesenbank Austria Silvije Kranjec, tako bi moglo biti i u nastavku tjedna, s obzirom na anticipirani izostanak korporativnih ili gospodarskih vijesti koje bi mogle potaknuti apetit ulagača za investiranjem u rizičnije klase imovine na domaćem tržištu kapitala.

Najveći promet, 330 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Valamar Rivijere, a cijena joj je porasla 1,8 posto, na 23 kune.

Slijedi dionica Optima telekoma, kojom je protrgovano 323 tisuće kuna, uz rast njezine cijene za 0,35 posto, na 5,78 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 227 tisuća kuna, a cijena joj je pritom potonula gotovo 6 posto, na 166 kuna, pa je tako bila i najveća gubitnica.

Istodobno, po rastu cijene ističe se dionica Dalekovoda, i to za 2,83 posto, na 4 kune.

Od poslovnih objava, Kraš je izvijestio o suglasnosti Nadzornog odbora na odluku o pokretanju postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara u društva Mira Prijedor, pa će kompanija podnijeti zahtjev za sazivanje glavne skupštine Mire radi donošenja odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara na Kraša uz isplatu odgovarajuće financijske naknade.

Kraš i Mesna industrija Braća Pivac, koji zajednički djeluju, u vlasništvu imaju 17,86 milijuna dionica Mire, što predstavlja 96,7 posto ukupnog broja glasova na skupštini.

Dionica Kraša poskupjela je 1,07 posto, na 566 kuna, uz skroman promet od gotovo 3.400 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Dalekovod, Optima Telekom, Atlantska plovidba, Kraš
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Mješovita izvedba indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita nakon velike rasprodaje u utorak, a trgovci su pratili trgovinske podatke iz Japana i Singapura u srijedu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE