GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, Valamar u fokusu

Zagrebačka burza: Slab promet, Valamar u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 12:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su bili u blagom plusu, no promet je i dalje skroman, pri čemu se nešto više trgovalo tek dionicama Valamar Rivijere i Optima telekoma.

Crobex indeks bio je oko 11,30 sati u plusu 0,12 posto, na 1.546 bodova, a Crobex10 za 0,34 posto, na 964 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 1,4 milijuna kuna prometa, što je otprilike 600 tisuća više nego jučer u ovo doba.

Analitičari su jutros očekivali mirno trgovanje i stagnaciju indeksa, a po riječima financijske analitičarke Raiffesenbank Austria Silvije Kranjec, tako bi moglo biti i u nastavku tjedna, s obzirom na anticipirani izostanak korporativnih ili gospodarskih vijesti koje bi mogle potaknuti apetit ulagača za investiranjem u rizičnije klase imovine na domaćem tržištu kapitala.

Najveći promet, 330 tisuća kuna, ostvaren je dionicom Valamar Rivijere, a cijena joj je porasla 1,8 posto, na 23 kune.

Slijedi dionica Optima telekoma, kojom je protrgovano 323 tisuće kuna, uz rast njezine cijene za 0,35 posto, na 5,78 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Atlantske plovidbe, kojom je ostvareno 227 tisuća kuna, a cijena joj je pritom potonula gotovo 6 posto, na 166 kuna, pa je tako bila i najveća gubitnica.

Istodobno, po rastu cijene ističe se dionica Dalekovoda, i to za 2,83 posto, na 4 kune.

Od poslovnih objava, Kraš je izvijestio o suglasnosti Nadzornog odbora na odluku o pokretanju postupka prijenosa dionica manjinskih dioničara u društva Mira Prijedor, pa će kompanija podnijeti zahtjev za sazivanje glavne skupštine Mire radi donošenja odluke o prijenosu dionica manjinskih dioničara na Kraša uz isplatu odgovarajuće financijske naknade.

Kraš i Mesna industrija Braća Pivac, koji zajednički djeluju, u vlasništvu imaju 17,86 milijuna dionica Mire, što predstavlja 96,7 posto ukupnog broja glasova na skupštini.

Dionica Kraša poskupjela je 1,07 posto, na 566 kuna, uz skroman promet od gotovo 3.400 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Dalekovod, Optima Telekom, Atlantska plovidba, Kraš
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, većina prometa obveznicama
BEOGRAD - Ukupan promet na Beogradskoj berzi iznosio je danas 369,8 miliona dinara (3,14 miliona evra), od čega gro otpada na trgovanje državnim dugom.
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice
OBVEZNICE
Telekom uspešno emitovao korporativne obveznice

BEOGRAD - Kompanija Telekom Srbija uspešno je emitovala svoje prve korporativne obveznice u iznosu od 23,5 milijardi dinara, saopštila je Narodna banka Srbije.

Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
HRANA
Što donosi senzorska analiza kvalitete hrane?
ZAGREB - Drugi Okrugli stol u sklopu projekta „Centar za sigurnost i kvalitetu hrane“ održao se na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a stručnjaci su raspravljali o metodama i primjeni senzorske analize u vrednovanju i kontroli poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
DESTINACIJE
Zadar, Rovinj i Lošinj među 50 destinacija svijeta u knjizi Terryja Stevensa
ZAGREB - Zadar, Rovinj i Lošinj našli su se među 50 svjetskih destinacija koje je odabrao i uvrstio u svoju novu knjigu "Wish you were here" međunarodno priznati turistički konzultant i profesor Terry Stevens iz Walesa, objavili su u petak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oštriji pad indeksa, Podravka u fokusu
ZAGREB - U petak su na hrvatskom tržištu kapitala prevladala negativna kretanja, pri čemu se raspoloženje čak i intenziviralo u odnosu na dan ranije, dijelom i pod utjecajem gubitaka na drugim europskim burzama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE