GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.10.2020 / 17:07
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U mirnom trgovanju na kraju tjedna, na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi stagnirali uz različite predznake, jer nije bilo značajnijih vijesti iz domaćih kompanija koje bi dale poticaja investitorima, dok su na tjednoj razini indeksi bili u blagom minusu.

CROBEX je kliznuo u petak 0,1 posto, na 1.600 bodova, dok je CROBEX10 ojačao 0,1 posto, na 1.002 boda.

Tako su Crobexi oslabili i ovoga tjedna, već drugoga zaredom. CROBEX je završio tjedan s minusom od 0,3 posto, a CROBEX10 od 0,2 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao industrijski, za 0,57 posto, dok je jedino porastao prehrambeni, za 0,36 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 2,8 milijuna kuna, što je otprilike 100 tisuća više nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica Valamar Rivijere, kojom je ostvareno 583 tisuća kuna prometa, a cijena joj je stagnirala na 23 kune.

Slijedi dionica HT-a, sa 454 tisuće kuna prometa, a cijena joj je pritom pala 0,6 posto, na 175 kuna.

Nešto više trgovalo se još i dionicom Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 286 tisuća kuna prometa, uz pad njezine cijene za 2,1 posto, na 1.420 kuna.

Među likvidnijim izdanjima najviše se spustila cijena dionice Zagrebačke banke, za 2,6 posto, na 49,7 kuna. Istodobno, najveća dobitnica bila je dionica Atlantic grupe, poskupjevši 1,7 posto, na 1.220 kuna.

Od poslovnih objava, Petrokemija je danas izvijestila da je potpisala ugovor o okvirnom kratkoročnom revolving kreditu s Privrednom bankom Zagreb u visini od 50 milijuna kuna, na rok od godine dana, uz tržišne uvjete financiranja. Odobreni limit služi za odobrenje novčanih plasmana kao i za otvaranje akreditiva, izdavanje bankarskih garancija i pisama namjere. Naveli su i da će ta linija biti iskorištena za osiguranje stabilnosti poslovanja. Cijena dionice Petrokemije oslabila je 0,5 posto, na 76,6 kuna, uz niski promet, od svega 1.072 kune.

Od ostalih burzovnih vijesti, Ina je izvijestila da je s Petrolom potpisala u srijedu ugovor o pripajanju, koji je u četvrtak predan u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu i u sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci. Ina je jedini dioničar tog pripojenog društva.

Cijena dionice Ine stagnirala je na 2.840 kuna, uz promet od 11.360 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s 30 dionica, pri čemu je njih 8 ostvarilo rast cijene, 12 pad, a 10 nije bilježilo promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zagrebačka banka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Petrokemija, Ericsson NT
PROČITAJ I OVO
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
POTONUĆE
Azijska tržišta: Indeksi potonuli nakon izraelskog napada na Iran
ŠANGAJ - Tajvanski ponderirani indeks predvodio je gubitke u Aziji u petak, pavši za 3,44% jer je većina glavnih tržišta u regiji pala zbog eskalacije napetosti na Bliskom istoku.
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE