GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet, Ledo i Podravka u fokusu

Zagrebačka burza: Slab promet, Ledo i Podravka u fokusu
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.04.2017 / 17:20
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio značajno manji promet u odnosu na prethodne dane.

Ostvareno je samo 6,4 milijuna kuna ukupnog prometa, a investitori su tek jednom izdanju poklonili milijunski volumen.

CROBEX je oslabio 0,2 posto, na 1.945,25 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,2 posto, na 1.142,09 bodova.

Ledo (ZSE:LEOD-R-A) je bio u fokusu s 1,75 milijuna kuna ukupnog prometa uz rast cijene od pola postotka na 3.799 kuna. Konsolidacija prehrambenog sektora i prvi konkretni posao u Kataru podigli su dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) 0,8 posto, na 370 kuna, uz 648 tisuća kuna prometa.

Među dobitnicima dana valja spomenuti Atlantsku plovidbu (ZSE:ATPL-R-A) koja je skočila 2,6 posto, na 449,99 kuna, uz 651 tisuću kuna prometa.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je 433 tisuće kuna prometa, a cijena je pala 0,2 vposto, na 174,22 kune.

Povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) podignute su 1 posto, na 468 kuna, uz 338 tisuća kuna trgovine. U prvom tromjesečju 2017. godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 1,1 milijardu kuna, što je za 14 posto više u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem. Ostvareni poslovni prihodi iznose 918 milijuna kuna i veći su za tri posto. Neto dobit je, unatoč izraženoj sezonalnosti turističkog dijela poslovanja, pozitivna i iznosi 9 milijuna kuna što, u usporedbi s prošlom godinom kada je ostvaren negativan rezultat od 90 milijuna kuna, predstavlja snažan rast.

Istek dana dividende pretvorio je Zagrebačku banku (ZSE:ZABA-R-A) u gubitnicu dana. njezine su dionice srezane 8,2 posto, na 53,70 kuna, uz 151 tisuću kuna prometa. 

Treći uzastopni pad bilježi Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je posljednjih tjedana na meti spekulativne trgovine. Danas su dionice pale 1,8 posto, na 9,00 kuna, uz 171 tisuću kuna prometa. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je blago oslaila, na 54.989 kuna, uz 329 tisuća kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Ledo, Podravka, Hrvatski Telekom, Belje, Jamnica, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic Grupa u fokusu, Dukat dobitnik dana
ZAGREB - Kraj tjedna donio je korekciju indeksa na Zagrebačkoj burzi no i znatno veći promet no prethodnih dana.
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
MESO
Cijene svinjetine u Njemačkoj snažno pale zbog zaraze u velikoj klaonici
BERLIN - Cijene svinjetine u Njemačkoj naglo su pale nakon zatvaranja klaonice Toennies među čijim se radnicima proširila zaraza koronavirusom, pa su poljoprivrednici prisiljeni prodavati životinje po niskim cijenama.
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
UŽASNO
Ekocid u malostonskom zaljevu: Školjkama prijeti masovni pomor
METKOVIĆ - Je li na jugu hrvatskog jadrana na pomolu novi ekocid koji će katastrofalne posljedice imati na domaću marikulturu i u konačnici gastronomiju. Udruga Stonski školjkari obavijestila je javnost pismom u kojem ukazuje na problematiku lokacije i tehnologije odabrane za izgradnju novog Županijskog centra za gospodarenje otpadom (CGO) u Lučinom razdolju.
Korona povećala plaćanje karticama
KARTICE
Korona povećala plaćanje karticama
BEOGRAD - Tokom maja korisnici su 70 odsto više plaćali Visa karticama u odnosu na mart mesec prošle godine. To, kako je saopštila ova kartičarska kompanija, pokazuju rezultati prvog regionalnog istraživanja "U korak sa digitalnom budućnošću" sprovedeno na uzorku od 500 korisnika kartica u zemljama regiona, starosti od 18 do 55 godina.
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu
ZAHTJEVI
Gradonačelnik Novalje traži zabranu održavanja svih zabava na Zrću i Katarelcu

NOVALJA - Stožer civilne zaštite Grada Novalje održao sjednicu putem videokonferencije nakon čega su objavljeni detalji važni za trenutnu situaciju po pitanju provođenja protuepidemijskih mjera na tome području.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE