GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2019 / 17:47
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Slabašan promet i stagnacija indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Podravka i Valamar Riviera bile su uvjerljivo najtrgovanije edok su ostala izdanja imala znatno slabije volumene.

CROBEX je nakon jučerašnjeg pada uvećan za blagih 0,03 posto, na 1.994,43 boda. CROBEX10 je porastao 0,1 posto, na 1.184,42 boda. CROBEXprime je zabilježio pad od 0,4 posto, na 1.153,30 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 3,8 milijuna kuna te je iznosio 7,1 milijun kuna. 

Najlikvidnija je bila Podravka (ZSE:PODR-R-A) s prometom od 1,4 milijuna kuna, a bilježi nepromijenjenu cijenu od 485 kuna. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) je trgovana u iznosu od 1,3 milijuna kuna, a cijena joj je umanjena 0,5 posto na 38 kuna. Sukladno današnjoj odluci glavne skupštine dioničara Helios Farosa po provedbi povećanja njezinog temeljenog kapitala na iznos od ukupno 235,95 milijuna kuna, Valamar će imati 20%-tni udio, a PBZ CO 77,73%

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) je zaključila prometom od 763 tisuće kuna i padom od 0,8 posto na 1.300,00 kuna.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) je zaključila uvećanjem za 0,8 posto odnosno cijenom od 60,50 kuna i prometom od 187 tisuća kuna. 

Dionice Hrvatskog Telekoma (ZSE:HT-R-A) bilježe rast od 0,3 posto na 170,00 kuna i promet od 427 tisuća kuna.

Gubitnica dana bila je Medika (ZSE:MDKA-R-A) čija je cijena potonula 5,8 posto, na 16.200 kuna, uz 208 tisuća kuna prometa. Hanfa je jučer društvu AUCTOR HOLDING a.s., odobrila objavljivanje ponude za preuzimanje Medike. Cijena izražena u ponudi za preuzimanje u iznosu od 7.716 kuna po dionici

Dionice Ericssona NT (ZSE:ERNT-R-A) pojeftinile su 2,9 posto na 1.340,00 kuna, a njima je protrgovan iznos od 178 tisuća kuna.

Turisthotel (ZSE:TUHO-R-A) bilježi pad za 1,3 posto na 3.000 kuna i promet od 664 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Medika, Valamar Riviera, Podravka, Hrvatski Telekom, Auctor, Atlantic Grupa, Zagrebačka banka
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Potonulo raspoloženje investitora, indeksi skliznuli
BEOGRAD - Apatično trgovanje, slab promet i mali pad vrednosti BELEX indeksa obeležili su početak trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.
Zagrebačka burza: Valamar i dalje raste, CROBEX pao
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar i dalje raste, CROBEX pao
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak Crobex indeks je završio trgovanje u minusu od pola posto, dok je Crobex10 bio u blagom plusu, čime su pratili kretanja na najvažnijim europskim buzrama, ali uz smanjenu likvidnost.
Dolar ojačao, investitori očekuju neizvjenost
FOREX
Dolar ojačao, investitori očekuju neizvjenost
LONDON - Dolar je u ponedjeljak ojačao prema košarici najznačajnijih valuta na međunarodnim tržištima i prema rizičnijim valutama zemalja u razvoju budući da investitori očekuju da će potrajati razdoblje neizvjesnosti.
Zagrebačka burza: Indeksi prijepodne pali, Valamar u fokusu
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Indeksi prijepodne pali, Valamar u fokusu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u ponedjeljak ujutro Crobex indeksi blago pali, prateći kretanja na europskim tržištima, a nakon što su prošloga tjedna zabilježili prvi rast u posljednjih šest tjedana.
EU tržišta: Pad indeksa veći od 1,5%
TRŽIŠTE KAPITALA
EU tržišta: Pad indeksa veći od 1,5%
FRANKFURT - Na europskim su burzama u ponedjeljak ujutro cijene dionica pale jer ulagači strahuju da će zbog širenja koronavirusa paraliza dijelova gospodarstva potrajati još mjesecima, što bi, unatoč velikim monetarnim i fiskalnim poticajima, dovelo do duboke recesije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE