GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet i stagnacija indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2018 / 17:07
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Različiti smjerovi kretanja indeksa i slab promet danas na Zagrebačkoj burzi.

Investitori su se fokusirali na dionice Valamara i Adrisa dok su svi ostali ostvarili bitno slabije promete.

CROBEX je pao 0,1 posto, na 1.804,74 boda dok je CROBEX10 ojačao 0,1 posto, na 1.56,53 boda. ukupno je ostvareno 4,19 milijuna kuna prometa dionicama. 

U redovnom dijelu prometa najtrgovanija je bila Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) koja je ostvarila 1,4 milijuna kuna prometa, a cijena je podignuta 0,5 posto, na 39,60 kuna. Valamar učenicima turističko - ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko - hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj pruža program stipendiranja u vrijednosti od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine (u trajanju od 10 mjeseci) sve do završetka školovanja. Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a u ovoj školskoj godini u program će biti uključeno ukupno 400 učenika.

Povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) imale su preko milijun kuna prometa uz rast od 0,9 posto, na 439 kuna. 

Valja izdvojiti blok transakciju dionicama Zagrebačke burze (ZSE:ZB-R-A) vrijednu dva milijuna kuna - 122.200 dionica po cijeni od 16,50 kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) ojačao je 0,6 posto, na 157 kuna, uz 547 tisuća kuna prometa.

Dobitnik dana bio je Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) čija je cijena skočila tri posto, na 17,40 kuna, uz 162 tisuće kuna prometa. 

Prvi potez novog vlasnika Viktora Lenca (ZSE:VLEN-R-A) svidio se investitorima pa su dionice ovog brodogradilišta podignute 1,8 posto, na 8,50 kuna, uz gotovo 103 tisuće kuna prometa. Palumbo Group jučer je na skupštini kompanije odlučio da će svih 37 milijuna kuna lanjske rekordne zarade ostati u »Lencu« kao zadržana dobit. Odbili su, naime, protuprijelog o isplati dividende.

Luka Rijeka (ZSE:LKRI-R-A) ostvarila je 120 tisuća kuna prometa, a cijena je ostala na nepromijenjenu 41 kunu. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Viktor Lenac, Valamar Riviera, Luka Rijeka, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Đuro Đaković, ZSE:VLEN-R-B, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:LKRI-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
MicroStrategy prodajom obveznica prikuplja 500 milijuna dolara kako bi kupio više bitcoina
POTEZI
MicroStrategy prodajom obveznica prikuplja 500 milijuna dolara kako bi kupio više bitcoina
NEW YORK - MicroStrategy se sprema kupiti do 488 milijuna dolara u bitcoinima prihodima od netom dovršene prodaje obveznica od 500 milijuna dolara, objavila je tvrtka u ponedjeljak.
Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Mali promet i negativno kretanje indeksa
BEOGRAD - Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi obeležio je poražavajuće mali promet i negativno kretanje indeksa.

Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, u fokusu dionica HT-a
ZAGREB - U mirnom trgovanju na Zagrebačkoj burzi na početku tjedna indeksi su blago oslabili, nakon dva tjedna rasta, a u fokusu investitora bila je dionica HT-a, kojom je u blok prometu ostvareno 16,3 milijuna kuna.
Dolar stabilan, trgovci na oprezu uoči sjednice Feda
FOREX
Dolar stabilan, trgovci na oprezu uoči sjednice Feda
LONDON - Dolar je u ponedjeljak bio stabilan na međunarodnim tržištima valuta, odražavajući oprez trgovaca uoči sjednice američke središnje banke unatoč porukama dužnosnika da je prerano za raspravu o ublažavanju monetarnih poticaja u koronakrizi.
Promjene potrošačkih navika mijenjaju tržište bezalkoholnih pića
NAVIKE
Promjene potrošačkih navika mijenjaju tržište bezalkoholnih pića
ZAGREB – Nastavak promjena u ponašanju potrošača te njihov utjecaj na industriju hrane i pića globalno je prepoznat kao jedan od značajnijih tržišnih trendova. Uz negativne učinke onemogućenog ili ograničenog rada ugostiteljskih objekata, pred proizvođačima pića je i izazov dosezanja potrošača u njihovim domovima te odgovor na izmijenjene želje i potrebe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE