GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet i pad indeksa na početku tjedna

Zagrebačka burza: Slab promet i pad indeksa na početku tjedna
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2017 / 16:42
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Slab promet i pad indeksa na početku tjedna na Zagrebačkoj burzi.

Niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet, a Ledo se izdvojio kao dobitnik dana.

Oba su indeksa oslabila po 0,4 posto, pa je CROBEX zaključio na 1.845,27 bodova, dok je CROBEX10 stao na 1.082,45 bodova. Ukupno je ostvareno mršavih 5,58 milijuna kuna prometa, od čega se manje od pet milijuna odnosi na dionice. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) bio je najlikvidniji s 888 tisuća kuna prometa uz pad cijene od 0,2 posto, na 167,06 kuna.

Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je podignuta pola postotka, na 11.051 kuna, uz 460 tisuća kuna prometa. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio dobitnik dana uslijed skoka od 11,6 posto, na 840 kuna, uz 449 tisuća kuna prometa. Od Agrokorovih izdanja nešto aktivnije bilo je i Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je ostvarilo gotovo 287 tzisuća kuna prometa uz pad cijene od 5,3 posto, na 5,56 kuna. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) cijenu je spustila 0,8 posto, na 43,55 kuna, uz 306 tisuća kuna prometa. 

Dan je dobro završio za Podravku (ZSE:PODR-R-A) koja je podigla cijenu 1,3 posto, na 302 kune, uz 253 tisuće kuna trgovine. 

Mazalova kupnja dionica Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) vjerojatno je zaslužna za prekid negativnog niza. Cijena je danas podignuta 0,4 posto, na 21,63 kune, uz 245 tisuća kuna prometa. Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đure Đakovića, potvrdio je kupnju 456 dionica ove kompanije koje predstavljaju 0,0045% temeljnog kapitala. Navedene dionice kupio je temeljem dvaju naloga i to: 100 dionica po cijeni 21,79 kn po dionici te 356 dionica po cijeni 21,80 kn po dionici.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) cijenu je podigao 0,4 posto, na 470 kuna, uz 366 tisuća kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Arena Hospitality Group, Jamnica, Ledo, Valamar Riviera, Belje, Hrvatski Telekom, Đuro Đaković, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ARNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Prodata 20-godišnja obveznica denominovana u evrima
BEOGRAD - Na Beogradskoj berzi je danas prodata obveznica Republike Srbije denominovana u evrima s rokom dospeća od 20 godina, za gotovo 117 miliona dinara.
Kina postala neto izvoznik zlata
ZLATO
Kina postala neto izvoznik zlata
PEKING - Kineski uvoz zlata preko Hong Konga u travnju je prvi put nakon barem 2011. godine zaostajao za izvozom jer su mjere za suzbijanje širenja koronavirusa ometale potražnju u najvećem potrošaču metala.
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi porasli oko pola posto, prekinuvši trodnevni negativni trend, no uz najslabiji redovni promet od sredine lipnja prošle godine, tek nešto iznad dva milijuna kuna.
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
NAJAVE
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
MADRID - Španjolska će 1. srpnja ukinuti karantenu za strane turiste, objavila je u ponedjeljak španjolska vlada, dva dana nakon najave ponovnog otvaranja granica za međunarodni turizam u srpnju.
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama
KAMPANJE
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) krajem svibnja i početkom lipnja pokreće intenzivnu promotivnu kampanju na nekoliko bližih i ključnih tržišta, kojom će uz poruku "The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think/Odmor koji zaslužujete bliži je nego mislite" pozivati turiste u Hrvatsku, doznaje se iz HTZ-a.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE