GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa

Zagrebačka burza: Slab promet i blagi rast indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 17:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi blago porasli uz i dalje slab promet, jer na burzi vlada zatišje pred objavu konsolidiranih financijskih izvješća kompanija, a nema ni drugih vijesti koje bi potaknule veću aktivnost.

Crobex indeks u utorak je ojačao 0,26 posto, na 1.887 bodova, a Crobex10 za 0,07 posto, na 1.182 boda. Među sektorskim indeksima, najviše je porastao građevinski, za 3,88 posto, dok je jedino pao industrijski, za 1,6 posto.

Redovni promet iznosio je 3,45 milijuna, što je 500 tisuća manje nego dan ranije.

Analitičari su za danas i očekivali nastavak mirnog trgovanja i stagnaciju Crobex indeksa, jer vlada zatišje pred početak objava financijskih izvješća kompanija, a i nema vijesti koje bi potaknule veću aktivnost.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke, kojom je ostvareno nešto više od pola milijuna kuna prometa, uz pad njezine cijene za 0,72 posto na 550 kuna.

Po likvidnosti slijedila je dionica Optima telekoma, kojom je ostvareno 376 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,92 posto na 6,6 kuna.

Nešto veći promet ostvaren je i dionicom HT-a, 288 tisuća kuna. Cijena joj je slabila 0,26 posto, na 191,5 kuna.

Među likvidnijim izdanjima, najveći rast cijene ostvarila je dionica Dalekovoda, za 2,57 posto, na 7,18 kuna. Likvidnije gubitnice predvodila je dionica Luke Ploče, pojeftinivši 3,85 posto, na 400 kuna.

Ukupno se danas na ZSE trgovalo s 36 dionica, pri čemu je cijena njih 12 porasla, 12 pala i 12 ostala nepromijenjena.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Podravka, Optima Telekom
PROČITAJ I OVO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
BRAŠNO
Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u brašnu porijeklom iz Litve
SARAJEVO - Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučeno raženo brašno u kojemu je utvrđeno prekoračenje maksimalno dopuštene količine ohratoksina A.
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
HALVING
Bitcoin mreža dovršila četvrti halving. Što slijedi?
NEW YORK - Samo prepolovljenje ne bi trebalo kratkoročno utjecati na cijenu bitcoina, ali mnogi ulagači očekuju velike dobitke u nadolazećim mjesecima.
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEGATIVNI NIZ
Wall Street: S&P 500 i Nasdaq pali šesti uzastopni dan
NEW YORK - Indeksi S&P 500 i Nasdaq Composite u petak su pali šesti put zaredom, na putu za svoje najduže gubitničke nizove u više od godinu dana.
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Atlantic u fokusu, indeksi različitih smjerova
ZAGREB - Kraj tjedna donio je različite smjerove indeksa Zagrebačke burze uz povećan promet.
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
ZLATO
Cijene zlata stabilne oko 2.400 dolara
LONDON - Cijene zlata stabilizirale su se danas nakon što su iranski dužnosnici prigušili strahovanja od eskalacije sukoba s Izraelom, signaliziravši da ne planiraju odgovoriti na sumnjive dronove iranskom zračnom prostoru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE