GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Skok indeksa, u fokusu dionice Valamara i HT-a

Zagrebačka burza: Skok indeksa, u fokusu dionice Valamara i HT-a
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2022 / 17:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uz pojačani promet, na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobexi znatnije porasli, prateći dobitke na europskim burzama, a najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere i HT-a.

Crobex indeks porastao je u srijedu 0,79 posto, na 2.133 bodova, a Crobex10 za 1,23 posto, na 1.287 bodova.

Glavni dionički indeksi pratili su tako pozitivna kretanja na europskim burzama, pri čemu je paneuropski Stoxx 600 ojačao danas 0,88 posto, na 460 bodova.

Svi sektorski indeksi na ZSE bili su na dobitku, a najviše građevinski, za 1,46 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 11,9 milijuna kuna, što je za 6 milijuna više nego dan ranije.

Najlikvidija je bila dionica Valamar Riviere, kojom je ostvareno 4,8 milijuna kuna prometa. Cijena joj je skočila 6,3 posto, na 35,5 kuna, na najvišu razinu još od veljače 2020. godine.

Među likvidnijima je tako bila najveća dobitnica. Iz te kompanije odgovorili su na upit ZSE da im nisu poznate nikakve nove okolnosti ili činjenice koje bi mogle utjecati na cijenu njihove dionice.

Milijunski promet ostvaren je još i dionicom HT-a, u visini od 2,56 milijuna kuna, a cijena joj je porasla 1,31 posto, na 193,5 kuna - najvišu razinu od srpnja 2021. godine.

Dionicom Ericssona Nikole Tesle ostvareno je 625 tisuća kuna prometa, a cijena joj je oslabila 1,31 posto, na 1.885 kuna.

Najveći skok cijene ostvarila je dionica Varteksa, za čak 27,45 posto, na 6,5 kuna. Istodobno, najviše je pala cijena dionice Vira za 10,12 posto, na 30,2 kune.

Na domaćem tržištu kapitala danas se ukupno trgovalo s ukupno 48 dionica, pri čemu je njih 18 ostvarilo rast cijene, 17 pad, a 13 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Varteks, Ericsson nikola Tesla
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE