GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate

Zagrebačka burza: Saponia i Atlantic Grupa nagrađene za dobre rezultate
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2020 / 16:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su indeksi blago ojačali, u opreznom trgovanju dok ulagači za nove smjernice čekaju poslovna izvješća kompanija za prvih devet mjeseci.

CROBEX je podignut 0,2 posto, na 1.591 bod, a CROBEX10 je porastao 0,1 posto, na 997 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao turistički, za 0,4 posto, dok je najviše pao industrijski, za 2,47 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 10 milijuna kuna, što je za 1,7 milijuna više nego jučer.

Najlikvidnija je bila dionica HT-a, s prometom od 3,78 milijuna kuna, a cijena joj je pritom oslabila 0,6 posto, na 174 kune.

Slijedi dionica Končar EI, kojom je ostvareno 3,6 milijuna kuna prometa, uz stagnaciju njezine cijene na 585 kuna.

Dionicom Valamar Rivijere, pak, protrgvoano je 350 tisuća kuna. Cijena joj je ojačala 0,9 posto, na 23,2 kune.

U fokusu investitora financijska su izvješća kompanija, koja postupno pristižu na burzu. Jutros je Atlantic grupa objavila da je u prvih devet mjeseci ostvarila 309 milijuna kuna neto dobiti, što je nominalni pad od 12,7 posto u odnosu na isto razdoblje lani, no ako se isključe jednokratne stavke ostvaren je rast od 5,6 posto.

Kompanija je u devet mjeseci ostvarila 3,9 milijardi kuna prihoda od prodaje, što je 3,1 posto manje u odnosu na lani, no kada se u obzir uzmu u međuvremenu dezinvestirani dijelovi poslovanja, prihod je ostao na razini prvih devet mjeseci lani. Uz promet od oko 230 tisuća kuna, cijena dionice Atlantic grupe ojačala je 2,5 posto, na 1.250 kuna.

Poslijepodne je Saponija izvijestila da je u prvih devet mjeseci ostvarila 38,5 milijuna kuna neto dobiti, što je 3,5 puta veća dobit nego u istom razdoblju lani, kada je iznosila 11 milijuna kuna. Poslovni prihodi tvrtke iznosili su pritom 397,4 milijuna kuna, što je dva posto više nego lani. Saponija je među likvidnijima bila najveća dobitnica, sa skokom cijene za 5 posto, na 336 kuna. Njome je ostvareno 165 tisuća kuna prometa.

Nešto veći cjenovni pad, pak, bilježila je dionica Dalekovoda, za 2,7 posto, na 7,18 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s 36 dionica, pri čemu je njih 12 ostvarilo rast cijene, 13 pad, a 11 nije bilježilo promjenu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Končar EI, Saponia, Atlantic Grupa, Hrvatski Telekom, Dalekovod, Valamar Riviera
PROČITAJ I OVO
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Tehnološki sektor predvodio optimizam
NEW YORK - Američki indeksi porasli su u ponedjeljak, a Wall Street je pratio ključnu konferenciju o umjetnoj inteligenciji i iščekivao nove smjernice monetarne politike Federalnih rezervi.
Zagrebačka burza: Pad indeksa na početku tjedna
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Pad indeksa na početku tjedna
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz nešto bolji promet.
Ovo su četiri kriptovalute koje bi mogle profitirati od prepolovljenja bitcoina
PREPORUKE
Ovo su četiri kriptovalute koje bi mogle profitirati od prepolovljenja bitcoina
NEW YORK - Predstojeće prepolovljenje bitcoina u travnju jedan je od najočekivanijih događaja u blockchain i kripto svijetu, i to s dobrim razlogom.
Vučković: Za razvoj mljekarstva do 2030. godine više od 592 milijuna eura
MLJEKARSTVO
Vučković: Za razvoj mljekarstva do 2030. godine više od 592 milijuna eura
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede u ponedjeljak je u Varaždinu predstavilo Program razvoja sektora mljekarstva u RH do 2030. godine te akcijski plan za provedbu tog programa do 2025., a ministrica Marija Vučković izjavila je da se u taj sektor planira utrošiti nešto više od 592 milijuna eura.
Azijska tržišta: Nikkei 225 predvodi rast
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nikkei 225 predvodi rast
TOKIO - Japanski indeks Nikkei 225 predvodio je dobitke na azijsko-pacifičkim tržištima u ponedjeljak, dok Kina bilježi povećane dobitke nakon što su podaci pokazali da je njezino gospodarstvo snažno počelo godinu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE