GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rezultati snažno podigli dionice Đure Đakovića

Zagrebačka burza: Rezultati snažno podigli dionice Đure Đakovića
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2017 / 19:11
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nešto veći promet nego jučer, ali i pad indeksa na Zagrebačkoj burzi.

CROBEX je pao 0,4 posto, na 1.937,55 bodova. CROBEX10 je umanjen 0,2 posto na 1.140,36 bodova.

Ukupni redovni promet iznosio je 9,8 milijuna kuna, u odnosu na jučer je porastao za 3,4 milijuna kuna.

Najlikvidniji je bio Ledo s prometom od 2,2 milijuna kuna, a cijena njegove dionice je pala 4,4 posto na 3.645,00 kuna. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u utorak je izvijestio da je za savjetnika za restrukturiranje koncerna odabrana tvrtka AlixPartners. Ugovor s AlixPartnersom potpisan je u ponedjeljak, rekao je Ramljak. U Agrokoru ističu da su nakon analize "odlučili odabrali najbolje po kvaliteti, referencama i cijeni".

Hrvatski Telekom je trgovanje zaključio prometom od dva milijuna kuna te rastom od 0,2 posto na cijenu od 174,80 kuna. Glavna skupština HT-a odlučila je u utorak da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od šest kuna po dionici, odnosno za dividendu će se isplatiti ukupno 491,3 milijuna kuna, objavljeno je iz HT-a.

Povlaštenim dionicama Adris Grupe trgovalo se u iznosu od 1,6 milijuna kuna, a cijena im je pala 1 posto, na 467,00 kuna.

Zaslugom danas objavljenih poslovnih rezultata, dobitnik dana bio je Đuro Đaković čije su dionice poskupjele 13,8 posto, na 40,00 kuna nakon objave poslovnih rezultata za prvo ovogodišnje tromjesečje. Grupacija Đuro Đaković je u razdoblju I - III 2017. godine ostvarila prihode u visini od 159 milijuna kuna, a rashode u visini 152 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit od 7 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) 13,2 milijuna kuna odnosno ostvareno je 8,6% EBITDA marže. Uspoređujući izvještajno razdoblje s istim razdobljem 2016. godine ostvareni ukupni prihodi su veći za 55,9 milijuna kuna odnosno 54%, dok je EBITDA bolja za 16,4 milijuna kuna, a neto rezultat bolji za 18,5 milijuna kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe dionice Čakovečkih mlinova i Jamnice. Jamnica je zabilježila zadnju cijenu od 54.899,00 kuna i promet od 220 tisuća kuna, a Čakovečki mlinovi su zaključili cijenom od 6.300,00 kuna i prometom od 208 tisuća kuna.

Gubitnik je dana bilo Belje  kojemu je cijena pala 7,6 posto na 8,35 kuna, a ostvarilo je promet od 574 tisuće kuna. Agram Invest d.d. je otpustio 7,87976% udjela u BLJE-R-A te 6,18511% udjela u BLJE-R-B, odnosno 6,48966% udjela u ukupnom broju izdanih dionica i ukupnom broju glasačkih prava Izdavatelja

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Hrvatski Telekom, Ledo Jamnica, Belje, Čakovečki mlinovi, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:BLJE-R-A
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE