GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rezultati snažno podigli dionice Đure Đakovića

Zagrebačka burza: Rezultati snažno podigli dionice Đure Đakovića
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2017 / 19:11
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nešto veći promet nego jučer, ali i pad indeksa na Zagrebačkoj burzi.

CROBEX je pao 0,4 posto, na 1.937,55 bodova. CROBEX10 je umanjen 0,2 posto na 1.140,36 bodova.

Ukupni redovni promet iznosio je 9,8 milijuna kuna, u odnosu na jučer je porastao za 3,4 milijuna kuna.

Najlikvidniji je bio Ledo s prometom od 2,2 milijuna kuna, a cijena njegove dionice je pala 4,4 posto na 3.645,00 kuna. Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u utorak je izvijestio da je za savjetnika za restrukturiranje koncerna odabrana tvrtka AlixPartners. Ugovor s AlixPartnersom potpisan je u ponedjeljak, rekao je Ramljak. U Agrokoru ističu da su nakon analize "odlučili odabrali najbolje po kvaliteti, referencama i cijeni".

Hrvatski Telekom je trgovanje zaključio prometom od dva milijuna kuna te rastom od 0,2 posto na cijenu od 174,80 kuna. Glavna skupština HT-a odlučila je u utorak da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od šest kuna po dionici, odnosno za dividendu će se isplatiti ukupno 491,3 milijuna kuna, objavljeno je iz HT-a.

Povlaštenim dionicama Adris Grupe trgovalo se u iznosu od 1,6 milijuna kuna, a cijena im je pala 1 posto, na 467,00 kuna.

Zaslugom danas objavljenih poslovnih rezultata, dobitnik dana bio je Đuro Đaković čije su dionice poskupjele 13,8 posto, na 40,00 kuna nakon objave poslovnih rezultata za prvo ovogodišnje tromjesečje. Grupacija Đuro Đaković je u razdoblju I - III 2017. godine ostvarila prihode u visini od 159 milijuna kuna, a rashode u visini 152 milijuna kuna. Ostvarena je neto dobit od 7 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) 13,2 milijuna kuna odnosno ostvareno je 8,6% EBITDA marže. Uspoređujući izvještajno razdoblje s istim razdobljem 2016. godine ostvareni ukupni prihodi su veći za 55,9 milijuna kuna odnosno 54%, dok je EBITDA bolja za 16,4 milijuna kuna, a neto rezultat bolji za 18,5 milijuna kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe dionice Čakovečkih mlinova i Jamnice. Jamnica je zabilježila zadnju cijenu od 54.899,00 kuna i promet od 220 tisuća kuna, a Čakovečki mlinovi su zaključili cijenom od 6.300,00 kuna i prometom od 208 tisuća kuna.

Gubitnik je dana bilo Belje  kojemu je cijena pala 7,6 posto na 8,35 kuna, a ostvarilo je promet od 574 tisuće kuna. Agram Invest d.d. je otpustio 7,87976% udjela u BLJE-R-A te 6,18511% udjela u BLJE-R-B, odnosno 6,48966% udjela u ukupnom broju izdanih dionica i ukupnom broju glasačkih prava Izdavatelja

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Hrvatski Telekom, Ledo Jamnica, Belje, Čakovečki mlinovi, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:BLJE-R-A
PROČITAJ I OVO
U dobnoj strukturi turista u Hrvatskoj najviše smanjen udio starijih od 55
STRUKTURA
U dobnoj strukturi turista u Hrvatskoj najviše smanjen udio starijih od 55
ZAGREB - Koronakriza utjecala je na putovanja raznih dobnih skupina, a posebno je smanjila putovanja "seniora", što pokazuje sustav eVisitor po kojemu je u prvih šest mjeseci ove godine u Hrvatskoj najviše smanjen udjel turista starijih od 55 godina, za 10 postotnih bodova u odnosu na isto razdoblje prošle godine.
Oprez na azijskim tržištima, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprez na azijskim tržištima, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na azijskim se burzama u utorak trguje oprezno, nakon snažnog rasta cijena dionica dan prije, dok je na kineskim burzama nastavljen rast indeksa.
Wall Street snažno porastao na početku tjedna
SNAŽAN RAST
Wall Street snažno porastao na početku tjedna

NEW YORK - Na Wall Streetu su u ponedjeljak cijene dionica snažno porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo pokazateljima iz američkog i kineskog gospodarstva, pa su vijesti o širenju koronavirusa u SAD-u ostale u drugom planu.

Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
POSEBAN GOST
Američki milijarder Sheldon Adelson doputovao u Pulu
PULA - Jahtom "Queen Miri", dugom 91 metar, koja može primiti 36 gostiju u 18 luksuznih kabina, u ponedjeljak je u Pulu doputovao 86-godišnji američki milijarder Sheldon Adelson, poslovni čovjek koji je, po posljednjem popisu "Forbesa", 28. najbogatiji čovjek na svijetu.
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
CLOSING BELL ZSE
Katastrofalan promet na Zagrebačkoj burzi
ZAGREB - Prvi trgovinski dan nakon parlamentarnih izbora donio je katastrofalan promet i različite predznake indeksa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE