GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Tehnika dobitnica dana

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Tehnika dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2018 / 16:56
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Uobičajena razina prometa i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Agrokorova izdanja danas su bila na meti izvlačenja profita, a Atlantska plovidba prekinula je pozitivni niz.

Oba su indeksa ojačala po 0,2 posto pa je CROBEX zaključio na 1.844,20 bodova, a CROBEX10 na 1.073,86 bodova. Ukupno je ostvareno 6,8 milijuna kuna prometa. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio u fokusu s 1,4 milijuna kuna oprometa, a cijena je pala 2,1 posto, na 380 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je nakon dva dana snažnog rasta srezana 12,6 posto, na 5.900 kuna, uz 592 tisuće kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je srezano 10,5 posto, na 3,.49 kuna, uz 270 tisuća kuna trgovine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je imao 800 tisuća kuna trgovine uz pad cijene od 1,5 posto, na 165 kuna.

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) prekinula je pozitivni niz padom od 1,8 posto, na 662 kune, uz 641 tisuću kuna prometa. 

Dobitnica dana bila je Tehnika (ZSE:THNK-R-A) koja je katapultirana 22,1 posto, na 177 kuna, uz 439 tisuća kuna prometa. Iz kompanije su poručili da ne postoje nove okolnosti, niti činjenice, koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište Zagrebačke burze, a koje nisu, kao informacije, ranije dostavljene Burzi.

Plava laguna (ZSE:PLAG-R-A) ostvarila je najjači dnevni promet od kolovoza prošle godine - 425 tisuća kuna - a cijena je podignuta 1,5 posto, na 7.000 kuna. Za porečku Plavu lagunu, hotelsku kuću u sklopu Lukšić Grupe, ova će godina biti prekretnica. U 2018. su ušli pripajanjem umaškog Istraturista, koji pod tim imenom više neće postojati, a usto se odlučili i na ogroman iskorak u svojim investicijama te pokrenuli svoju prvu greenfield investiciju u Poreču - resort Park u porečkom naselju Špadići, što je ulaganje od 260 milijuna kuna. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) cijenu je podigla 0,2 posto, na 43,20 kuna, uz gotovo 310 tisuća kuna prometa.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je ojačala 1,1 posto, na 275 kuna, uz 305 tisuća kuna prometa. Bio je to najjači dnevni rast Podravke još od 20. studenoga prošle godine. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tehnika, Valamar Riviera, Plava laguna, Belje, Jamnica, Ledo, Hrvatski Telekom, Podravka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ATPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NFT
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NEW YORK - Zviždač Edward Snowden prikupio je milijune dolara za svoju novinarsku zakladu od prodaje digitalne umjetnosti.
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
TREND
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 0,7 posto, u odnosu na godinu ranije, svinja za 1,1 posto, dok je broj muznih krava smanjen za 15,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) sa stanjem 1. prosinca 2020. godine.
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
TRŽIŠTE KAPITALA
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
ANALIZA - Za danas vam donosimo pregled dosadašnjih performansi cijena dionica različitih sektora na regionalnom tržištu za 2021. godinu.
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
KRIPTOVALUTE
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
NEW YORK - Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE