GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Tehnika dobitnica dana

Zagrebačka burza: Rast indeksa, Tehnika dobitnica dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.01.2018 / 16:56
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Uobičajena razina prometa i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Agrokorova izdanja danas su bila na meti izvlačenja profita, a Atlantska plovidba prekinula je pozitivni niz.

Oba su indeksa ojačala po 0,2 posto pa je CROBEX zaključio na 1.844,20 bodova, a CROBEX10 na 1.073,86 bodova. Ukupno je ostvareno 6,8 milijuna kuna prometa. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio u fokusu s 1,4 milijuna kuna oprometa, a cijena je pala 2,1 posto, na 380 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je nakon dva dana snažnog rasta srezana 12,6 posto, na 5.900 kuna, uz 592 tisuće kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je srezano 10,5 posto, na 3,.49 kuna, uz 270 tisuća kuna trgovine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je imao 800 tisuća kuna trgovine uz pad cijene od 1,5 posto, na 165 kuna.

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) prekinula je pozitivni niz padom od 1,8 posto, na 662 kune, uz 641 tisuću kuna prometa. 

Dobitnica dana bila je Tehnika (ZSE:THNK-R-A) koja je katapultirana 22,1 posto, na 177 kuna, uz 439 tisuća kuna prometa. Iz kompanije su poručili da ne postoje nove okolnosti, niti činjenice, koje utječu ili bi mogle utjecati na cijenu financijskog instrumenta uvrštenog na uređeno tržište Zagrebačke burze, a koje nisu, kao informacije, ranije dostavljene Burzi.

Plava laguna (ZSE:PLAG-R-A) ostvarila je najjači dnevni promet od kolovoza prošle godine - 425 tisuća kuna - a cijena je podignuta 1,5 posto, na 7.000 kuna. Za porečku Plavu lagunu, hotelsku kuću u sklopu Lukšić Grupe, ova će godina biti prekretnica. U 2018. su ušli pripajanjem umaškog Istraturista, koji pod tim imenom više neće postojati, a usto se odlučili i na ogroman iskorak u svojim investicijama te pokrenuli svoju prvu greenfield investiciju u Poreču - resort Park u porečkom naselju Špadići, što je ulaganje od 260 milijuna kuna. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) cijenu je podigla 0,2 posto, na 43,20 kuna, uz gotovo 310 tisuća kuna prometa.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je ojačala 1,1 posto, na 275 kuna, uz 305 tisuća kuna prometa. Bio je to najjači dnevni rast Podravke još od 20. studenoga prošle godine. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tehnika, Valamar Riviera, Plava laguna, Belje, Jamnica, Ledo, Hrvatski Telekom, Podravka, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ATPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Nevjerojatan gaf: Kineski CGTN Europe predstavio Crnu Goru kadrovima Dubrovnika
KIKS
Nevjerojatan gaf: Kineski CGTN Europe predstavio Crnu Goru kadrovima Dubrovnika
DUBROVNIK - Crna Gora je prva korona free zemlja u Europi što je zanimljvo medijima diljem svijeta. Tako je CGTN Europa, inače dio kanala China Global Television Network, emitirao vijest o Crnoj Gori, no učinili su ogroman propust.
Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje
LETOVI
Turska od ponedjeljka obnavlja letove unutar zemlje
ANKARA - Turska je objavila kako će obnova letova unutar zemlje postupno krenuti od 1. lipnja, a ukidaju se i mnoga od preostalih ograničenja uvedenih zbog suzbijanja koronavirusa.
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, vlasti najavljuju nove poticajne mjere
TRŽIŠTE KAPITALA
Svjetska tržišta: Indeksi porasli, vlasti najavljuju nove poticajne mjere
LONDON - Na svjetskim su burzama cijene dionica prošloga tjedna snažno porasle, zahvaljujući najavama novih poticajnih mjera i nadi ulagača da će se globalno gospodarstvo brzo oporaviti od koronakrize.
Mjere za pomoć ekonomiju EU-a potaknule rast eura
TJEDNI FOREX
Mjere za pomoć ekonomiju EU-a potaknule rast eura
LONDON - Na svjetskim je tržištima vrijednost dolara prema košarici valuta pala i prošloga tjedna, drugoga zaredom, dok je tečaj eura snažno porastao zahvaljujući prijedlogu Europske komisije za pomoć gospodarstvu.
Grčka će testirati na koronavirus sve koji dolaze s rizičnih aerodroma
TESTIRANJA
Grčka će testirati na koronavirus sve koji dolaze s rizičnih aerodroma
ATENA - Grčka je u subotu rekla da će, kad otvori svoje aerodrome turističkom prometu 15. lipnja, na koronavirus testirati sve koji pristižu s aerodroma koje je agencija Europske unije za zrakoplovnu sigurnost (EASA) proglasila visokorizičnima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE