GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Rast indeksa, promet slab

Zagrebačka burza: Rast indeksa, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2018 / 17:39
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze u ponedjeljak su porasli, ali uz skroman promet i sa samo jednom dionicom kojom je u redovnom trgovanju ostvaren promet veći od milijun kuna.

Dominirala je Atlantic Grupa, a najveći dobitnik među likvidnijim izdanjima bio je Jadran.

CROBEX je porastao 0,3 posto, na 1.807,44 boda dok je CROBEX10 ojačao 0,4 posto, na 1.049,93 boda. Ukupno je ostvareno samo četiri milijuna kuna prometa.

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) je s 1,1 milijun kuna prometa bila daleko najtrgovanija, ma njezina cijena pala je 0,5 posto, na 950 kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je gotovo 444 tisuće kuna prometa uz nepromijenjenu cijednu od 161,50 kuna.

Povlašteni Adris (ZSE:ADRS-P-A) je podignut 1,4 posto, na 438 kuna, uz 437 tisuća kuna prometa. Redovnim dionicama Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) ostvareno je 204 tisuće kuna trgovine, a cijena je ostala na nepromijenjenih 500 kuna. Nadzorni odbor podržao je sve napore Uprave i poduzete pravne radnje u zaštiti svojih interesa. Iskazana je podrška Upravi Adrisa da ustraje na pravnoj zasnovanosti cijelog procesa i donesenih odluka te, svakako, na načelima jednakopravnosti svih vjerovnika i poštenijem pristupu. U međuvremenu Zagrebačka i Erste banka dostavile su podatke o tome koje su tražbine i u kojem iznosu namirile sudjelovanjem u ugovoru o roll-up, pa je Adris precizirao i svoje osporavanje. Što se pak tiče tzv. „obvezničara", podataka o tome - kada su kupljene obveznice, prije ili poslije stupanja na snagu zakona o izvanrednoj upravi, i jesu li i koliko isplaćene ugovorom o roll-up kreditu, te jesu li i kako imatelji obveznica ovlastili skrbnika na podnošenje prijave potraživanja i zastupanje u izvanrednoj upravi - nemamo, stoga nismo izmijenili svoje osporavanje.

Dobitnik dana bio je Jadran (ZSE:JDRN-R-A) koji je skočio 2,2 posto, na 5,62 kune, uz 257 tisuća kuna Nakon puno pripetavanja i u teškom cajtnotu, samo dan prije isteka službenog roka, novi vlasnici tvrtke Jadran Crikvenica, PBZ Croatia i Erste plavi fond, potpisali su ugovor s CERP-om čime su i službeno postali novi vlasnici crikveničke kompanije. Mirovinski fondovi tako će prema obvezujućoj ponudi, za cijenu od 199.8 milijuna kuna te s obvezom 200 – milijunskog ulaganja u tvrtku kroz narednih pet godina, preuzeti 70.74 posto vlasništva Jadran Crikvenice.

AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) je oslabio 1,3 posto, na 186,50 kuna, uz gotovo 223 tisuće kuna prometa. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) zaključila je na nepromijenjenoj cijeni od 40,60 kuna, uz 195 tisuća kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Valamar Riviera, Jadran, Atlantic Grupa, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:JDRN-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Nastavljen uspon Jadroplova, indeksi u plusu
ZAGREB - Srijeda je donijela rast indeksa, ali i slab redovni dionički promet.
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
FOREX
Dolar blago oslabio, Fed fokusiran na oporavak ekonomije
LONDON - Dolar je u srijedu blago oslabio na međunarodnim tržištima valuta nakon poruka dužnosnika američke središnje banke da oporavak gospodarstva od koronakrize traži više vremena i da neće žuriti sa smanjivanjem potpora.
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
UPOZORENJA
Ako se vrati masovnom turizmu, Veneciji prijeti upis na crvenu listu UNESCO-a
VENECIJA - Narušen je ugled Venecije koja postaje veliko sidrište turističkih kruzera, takva bi mogla biti budućnost grada upisanog na UNESCO-ov popis svjetske baštine ako ta agencija ostvari prijetnju i stavi je na popis ugrožene baštine.
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
TREZORCI
Mfin: Izdano 600 milijuna kuna vrijednih trezoraca
ZAGREB - Ministarstvo financija u srijedu je na aukciji prodalo 600 milijuna kuna trezorskih zapisa, nešto više od planiranoga, čime će refinancirati dug po trezorcima koji dospijevaju na naplatu.
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
VIKEND
Tijekom produljenog vikenda u Hrvatskoj 330.000 turističkih dolazaka
ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom proteklog produljenog vikenda, od petka 18. do srijede 23. lipnja, ostvareno 330.000 turističkih dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, podaci su iz sustava eVisitor koje su u srijedu objavili iz Ministarstva turizma i sporta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE