GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Promet slab, indeksi porasli nakon dva tjedna pada

Zagrebačka burza: Promet slab, indeksi porasli nakon dva tjedna pada
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2018 / 15:54
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Nakon dva negativna tjedna, Zagrebačka je burza ovog tjedna iznjedrila malo optimizma. 

Promet je i dalje vrlo slab, a tek se nekoliko izdanja izdvojilo iz općeg sivila.

CROBEX je u tjednu porastao 0,2 posto, na 1.807,75 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,3 posto, na 1.040,25 bodova. Ukupni dionički promet je uvećan 7,5 posto odnosno za 1,9 milijuna kuna, na 27,6 milijuna kuna.

Najlikvidniji je u proteklom tjednu bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) s prometom od 10,6 milijuna kuna, od čega se osam milijuna kuna odnosi na blok promet. HT je tjedan zaključio porastom cijene od 0,7 posto na 149,50 kuna. 

FTB turizam (ZSE:LRHC-R-A) je trgovan u iznosu od 3,4 milijuna kuna, od čega se na redovni promet odnosi tek 153 tisuće kuna, a ostatak je ostvaren u blok trgovini. Bilježi pad od 2,6 posto, na cijenu od 1.910 kuna. 

Povlaštenim dionicama Adris Grupe (ZSE:ADRS-P-A) je protrgovan iznos od 2,9 milijuna kuna, a cijena im je umanjena 0,2 posto na 416 kuna.

Dobitnik tjedna je AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) s poskupljenjem od 1,8 posto odnosno cijenom od 200,00 kuna te sa 1,5 milijuna kuna prometa. Time su dionice AD Plastika skočile na najvišu razinu u gotovo dva mjeseca. Razlog je tome dividenda od 10 kuna koju je jučer izglasala Glavna skupština ove kompanije.

Gubitnik tjedna bio je HUP-Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) čija je cijena potonula 8,4 posto, na 2.840 kuna. Loš tjedan imalaje i Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) čija je cijena srezana 3 posto, na 459 kuna, uz 777 tisuća kuna tjednog prometa.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je oslabila 1,5 posto, na 319 kuna, uz 1,1 milijun kuna prometa. 

Dionice Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) tjedan su zaključile padom od 0,5 posto, na cijenu od 40,30 kuna, a njima je ostvaren promet od 2,2 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, AD Plastik, Adris Grupa, Podravka, FTB Turizam, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ADPL-R-A
PROČITAJ I OVO
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
PRUGE
Kina i Rusija preuzele od EU posao rekonstrukcije pruga u Srbiji
BEOGRAD - Većim delom Kina, ali i Rusija, preuzele su radove, kreditiranje, ali delom i dokumentaciju koju je pripremila EU na nekim od najvažnijih projekata u Srbiji. Reč je modernizaciji oko 400 kilometara železničkih pruga koje decenijama propadaju.
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
OBVEZNICE
Atlantic Grupa će prijevremeno otkupiti obveznice
ZAGREB - Uprava Atlantic Grupe na današnjoj je sjednici donijela odluku o prijevremenom otkupu (iskupu) dužničkih vrijednosnih papira, odnosno obveznica Društva oznake 3ATG (ranije ATGR-O-216A) i međunarodne identifikacijske oznake (ISIN) HRATGRO216A9, s dospijećem 2021. godine.
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ČARTER
Prihodi čarteraša ove godine potonuli 65 posto
ZAGREB - Prema novom prijedlogu, Vladine potpore za očuvanje radnih mjesta temelje se na padu prihoda u sezoni, što možda odgovara nekim sezonskim sadržajima, ali mi ne živimo od špice i naši priljevi se slijevaju u zimskom periodu, što znači da unatoč 80 posto pada nećemo biti u mogućnosti koristiti mjere i morat ćemo nažalost otpuštati zaposlene ako ne dođe do neke izmjene.
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa ususret objavama poslovnih rezultata
ZAGREB - Početak novog tjedna Zagrebačkoj je burzi donio pad indeksa, ali i primjetno veći promet.
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
FOREX
Dolar ojačao prema rizičnijim valutama, ulagači na oprezu
LONDON - Dolar je ojačao u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema valutama koje ulagači percipiraju rizičnijima budući da se oprezno trguje zbog skoka broja novooboljelih od Covida-19 u svijetu i slabog napretka u pregovorima o novom paketu poticaja u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE