GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Prijepodnevni pad indeksa, Valamar raste

Zagrebačka burza: Prijepodnevni pad indeksa, Valamar raste
ZSE INTRADAY UPDATE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 10:51
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj su burzi u četvrtak ujutro Crobex indeksi pali više od 1 posto, nakon dva dana snažnog rasta, jer se i na europskim burzama trguje oprezno dok ulagači čekaju prve naznake gospodarskih šteta od 'koronakrize'.

Crobex indeks bio je oko 10,30 sati u minusu 1,05 posto, na 1.408 bodova, dok je Crobex10 pao 1,10 posto, na 877 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je do 10,30 sati oko 4,5 milijuna kuna, što je otprilike milijun manje nego jučer u ovo doba.

Najveći promet, 1,6 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Valamar Riviere, pri čemu joj je cijena ojačala 1 posto, na 20,30 kuna.

S prometom od oko milijun kuna slijedi dionica HT-a, kojoj je cijena pala 2,1 posto, na 162,50 kuna.

Povlaštenom dionicom Adris grupe ostvaren je, pak, promet od gotovo 900 tisuća kuna, pri čemu je pojeftinila 2,65 posto, na 330 kuna.

Dionici AD Plastika cijena je, pak, pala 0,9 posto, na 105,50 kuna, uz promet od oko 310 tisuća kuna.

Na gubitku su i gotovo sve ostale dionice kojima se jutros trguje.

Od ukupno sedam dionica, kojima je dosad ostvaren promet veći od 100 tisuća kuna, njih pet zabilježilo je pad cijene, jedna rast, dok cijena jedne dionice stagnira na jučerašnjim razinama.

Oprezno trgovanje posljedica je pada europskih burzi, nakon dva dana rasta, jer su ulagači suzdržani dok čekaju prve naznake gospodarskih šteta od 'koronakrize'.

STOXX 600 indeks vodećih europskih dionica bio je oko 10,00 sati u minusu 1,6 posto.

U prethodna dva dana svjetske su burze rasle, zahvaljujući nizu fiskalnih i monetarnih poticajnih mjera u najvećim gospodarstvima svijeta, no unatoč tim poticajnima, sasvim je jasno da će ta gospodarstva uroniti u recesiju jer su mnoge zemlje u ratu protiv koronavirusa uvele karantene i tako paralizirale dijelove gospodarstva.

Podaci o tome koliko će širenje koronavirusa u svijetu nanijeti štete gospodarstvima tek slijede.

Grčko ministarstvo financija objavilo je jutros da bi gospodarstvo ove godine moglo pasti između 1 i 3 posto.

Nizozemsko će gospodarstvo, također, uroniti u recesiju, po prvi put od 2013. godine, procjenjuju tamošnji analitičari.

S obzirom na raširenost koronavirusa i karantena u Španjolskoj i Italiji, nema sumnje da će i ta gospodarstva, kao i mnoga druga uroniti u recesiju.

Europski čelnici razgovarat će danas na virtualnoj sjednici o njihovom odgovoru na 'koronakrizu', nakon kritika da Unija nije koordinirano odgovorila na krizu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Valamar Riviera, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE