GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Prekinut četverodnevni pozitivni niz

Zagrebačka burza: Prekinut četverodnevni pozitivni niz
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.10.2019 / 19:27
Autor: Anto Augustinović, stariji analitičar tržišta kapitala Erste banke
ZAGREB - Dionički indeksi Zagrebačke burze su u srijedu uzeli predah od pozitivnih kretanja koja je bilježilo prethodnih dana, uz šarolike izvedbe među najaktivnijim izdanjima. 

Indeks CROBEX je kraj trgovanja u srijedu dočekao na 1.997,62 bodova, što predstavlja pad za 0,16 posto u odnosu na dan ranije, čime je prekinuo pozitivan niz koji je trajao četiri uzastopna dana. Indeks blue chip dionica CROBEX10 je oslabio i nešto više, za 0,36 posto na 1.181,04 bodova, a minuse su zabilježili i gotovo svi sektorski indeksi, pri čemu je jedino CROBEXturist ostvario pozitivan rezultat.

Ukupni dionički promet je iznosio gotovo 17 milijuna kuna, slično kao i dan ranije, a ovaj put se po ostvarenom prometu istaknuo Hrvatski Telekom s 5,7 milijuna kuna, od čega najveći dio u velikoj blok transakciji, dok mu se cijena povećala za 0,59 posto na 171,00 kuna, najvišu cijenu u gotovo dvije godine.

U redovnom trgovanju se najviše trgovalo povlaštenim dionicama Adrisa u iznosu od gotovo dva milijuna kuna, i to uz pad cijene za 0,40 posto na 500,00 kuna, a slijedile su dionice AD Plastika s 1,9 milijuna kuna prometa, koje su rastom cijene za 4,26 posto na 183,50 kuna bile jedan od najvećih dobitnika.

Titulu dobitnika dana su ponijele dionice Tankerska Next Generation nakon što im je cijena uzletjela za 12,57 posto na 43,00 kuna, njihov 13-mjesečni maksimum, a dobre izvedbe još su imali i Croatia Osiguranje s dobitkom većim od pet posto te Maistra s plusom većim od tri posto.

S druge strane, među likvidnijim gubitnicima se izdvajaju HPB i Saponia s minusima većima od tri posto te Atlantic grupa, čije su dionice pale za 2,99 posto na 1.300,00 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Atlantic Grupa, Kraš, Adris Grupa, Tankerska Next Generation
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street
PRITISAK
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street

NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 pao drugi dan zaredom, kao i Nasdaq indeks, što je posljedica daljnje korekcije cijena dionica u tehnološkom sektoru, ali i slabih pokazatelja s američkog tržišta rada.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE