GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka i HT podigli CROBEX iznad 1.900

Zagrebačka burza: Podravka i HT podigli CROBEX iznad 1.900
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2021 / 17:32
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Početak novog tjedna donio je sunce optimizma na Zagrebačku burzu.

Podravka i HT bili su u fokusu investitora dok su se prodavatelji okomili na dionice Atlantske plovidbe što je bilo i očekivano nakon strelovitog rasta u posljednjih nekoliko mjeseci.

Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su zaključili porastom. CROBEX je podignut 0,4 posto te je zaključio na 1.901,05 bodova. CROBEX10 je porastao 0,5 posto na 1.183,89 bodova. CROBEXprime bilježi rast od 0,34 posto i zaključio je na 1.124,10 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na petak porastao za 1,7 milijuna kuna te je iznosio 17,9 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 11,4 milijuna kuna, obveznicama se nije trgovalo, a dionicama Atlantic Grupe ostvaren je blok promet u iznosu od 6,5 milijuna kuna.

U redovnoj trgovini najlikvidnija je Podravka s prometom od 3,1 milijun kuna i rastom za 1,1 posto na cijenu od 562,00 kune. Investitore tako nije obeshrabrila relativno skromna dividenda koprivničke kompanije.

HT je zaključio prometom od 2,2 milijuna kuna i uvećanjem za 1,3 posto odnosno cijenom od 193,50 kuna.

Turisthotel je trgovan u iznosu od 1,4 milijuna kuna, a cijena mu je porasla 0,7 posto na 3.080,00 kuna.

Zaslugom smanjenog gubitka u prvom kvartalu dobitnice dana bile su dionice Sunce Hotela s uvećanjem od 1,7 posto odnosno cijenom od 175,00 kuna i prometom od 209 tisuća kuna.

Ericsson NT je zaključio rastom za 1,5 posto, cijenom od 1.675,00 kuna i uz 428 tisuća kuna prometa.

Atlantic Grupa porasla je 0,7 posto, cijenom od 1.510,00 kuna, redovnim prometom od 704 tisuće kuna te blok prometom od 6,5 milijuna kuna.

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja. Valamar Riviera je zaključila cijenom od 28,90 kuna i prometom od 471 tisuću kuna, a Optima telekom bilježi cijenu od 6,04 kune i 253 tisuće kuna prometa.

Atlantska plovidba je zabilježila minus od 3,5 posto odnosno cijenu od 250,00 kuna te 517 tisuća kuna prometa.

Končar DT je zaključio padom za 1,7 posto na 1.700,00 kuna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 222 tisuće kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Hrvatski Telekom, Sunce Hoteli, Atlantic Grupa, Valamar Riviera, Turisthotel
PROČITAJ I OVO
Brnjac: Možemo očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine
OPTIMIZAM
Brnjac: Možemo očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine
BRUXELLES - S obzirom na sve bolju epidemiološku situaciju i na razinu pripremljenosti, Hrvatska ove godine može očekivati puno bolju turističku sezonu nego prošle godine, izjavila je u utorak u Bruxellesu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.
Hotelske rezervacije u Španjolskoj poskočile nakon ukidanja koronazabrana
SKOK
Hotelske rezervacije u Španjolskoj poskočile nakon ukidanja koronazabrana
MADRID - Hotelske rezervacije u Španjolskoj narasle su otkako je prošlog tjedna ukinuto izvanredno stanje i zabrana putovanja u slobodno vrijeme, oslobodivši domaću potražnju i potaknuvši optimizam u sektoru pogođenom covidom 19.
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX u plusu četvrti uzastopni dan
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak je CROBEX ojačao četvrti dan zaredom, uz nešto slabiji promet nego dan ranije, jer nema značajnijih vijesti iz domaćeg gospodarstva.
Dubai izgubio goste iz Indije, pokušava nadoknaditi izgubljeno na novim tržištima
PUTOVANJA
Dubai izgubio goste iz Indije, pokušava nadoknaditi izgubljeno na novim tržištima
DUBAI - Dubai očekuje da će ove godine privući preko 5,5 milijuna stranih turista, otprilike kao i u pandemijskoj 2020. godini, procjenjujući da bi nova tržišta mogla nadoknaditi gubitak gostiju iz ključnih zemalja u kojima su putovanja zabranjena.
Mfin izdao nove trezorce po povoljnim uvjetima
TREZORCI
Mfin izdao nove trezorce po povoljnim uvjetima

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 880 milijuna kuna i 11 milijuna eura trezorskih zapisa, više od planiranoga, pri čemu se u eurima Ministarstvo ponovno zadužilo uz negativnu kamatnu stopu.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE