GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka i Atlantic Grupa podigli indekse

Zagrebačka burza: Podravka i Atlantic Grupa podigli indekse
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2016 / 17:25
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza danas ipak iznjedrila nešto živahniju trgovinu u odnosu na jučer uz pozitivni predznak.
Za rast indeksa najviše su zaslužni Podravka, Atlantic Grupa i Ina dok je uvjerljivi dobitnik dana Hidroelektra niskogradnja.

CROBEX je ojačao 0,1 posto, na 1.985,21 boda, a CROBEX10 je podignut 0,4 posto, na 1.149,59 bodova. Ukupno je ostvareno 18,4 milijuna kuna prometa od čega pola tog iznosa otpada na redovni dionički promet.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je najtrgovanija s gotovo 2,3 milijuna kuna prometa, a cijena bilježi četvrti uzastopni rast. Danas je podignuta 1,2 posto, na 34,40 kuna, vrlo blizu dnevnog maksimuma.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je 1,97 milijuna kuna prometa, a cijena je podignuta 0,3 posto, na 163 kune.

Eventualno Atlanticovo preuzimanje Podravke i dalje intrigira investitore, a o tome smo i danas opširno pisali. Danas su dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) podignute 0,9 posto, na 388,50 kuna, uz 825 tisuća kuna prometa. Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) ojačala je 1,3 posto, na 885,99 kun a, uz 474 tisuće kuna prometa.

Rastu indeksa doprinijela je i Ina (ZSE:INA-R-A) koja je podignuta 1,6 posto, na 3.250 kuna, uz 123 tisuće kuna prometa.

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je ostao na nepromijenjenoj cijeni od 11.001 kunu, uz 475 tisuća kuna prometa.

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) prekinula je trodnevni uspon današnjim padom od 2,4 posto, na 362,50 kuna, uz gotovo 266 tisuća kuna prometa.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) ostala je na nepromijenjenih 49 kuna, uz 112 tisuća kuna prometa. Član Uprave Zagrebačke banke Marko Remenar prodao je jučer 25.155 dionica Zabe. Najveći dio dionica (24.555) prodao je po cijeni od 49,00 kuna dok je 600 komada prodao po 49,01 kunu. Ukupno je za ove dionice utržio 1,23 milijuna kuna.

Jučerašnji praktični početak projekta Kupari danas je katapultirao dionice Hidroelektre niskogradnje (ZSE:HDEL-R-A) nevjerojatnih 40,2 posto, na 29 kuna, uz 125 tisuća kuna prometa. Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je dio iste priče iz carstva Sergeja Gljadelkin a danas je podigao prosječnu cijenu 11,9 posto, na 136,68 kun a. Zadnja je cijena porasla blagih 0,0o4 posto, na 137 kuna. Viadukt (ZSE:VDKT-R-A) je dobio rok od osam dana da pribavi jamstvo za dovršetak projekta gradnje mosta na Čiovu, u suprotnom mu prijeti raskid ugovora. Dionice Viadukta srezane su 0,1 posto, na 299,77 kuna, uz 93 tisuće kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Atlantic Grupa, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Viadukt, Hidroelektra niskogradnja, Institut IGH, Ledo, Zagrebačka banka, ZSE:ZABA-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:IGH-R-A, ZSE:HDEL-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:VDKT-R-A, ZSE:LEDO-R-
PROČITAJ I OVO
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
POHVALE
Istarski kampovi primjer dobrog poslovanja tijekom krize
PULA - Novinarka časopisa Plein Air Roma Michaela Bagatella, moderatorica na predavanju pod naslovom "Inovacije ugošćavanja u outdoor sektoru" navela je primjere dobre prakse na modelu Top Campinga Hrvatske iz Poreča, na uzorku rezultata poslovanja kampova ove marke u Istri 2020. godine.
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
NEOBIČNO
Organizacija Adventa u rukama Zagrebačkog velesajma
ZAGREB - Gradonačelnik Milan Bandić tijekom ljeta i rane jeseni nije pronašao bolji model organizacije koji ne bi uključivao preprodaju lokacija koje su dodijeljene tvrtkama bez natječaja.
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
ZAGAĐENJE
Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje
BRUXELLES - Zagađenje zraka košta Europu 166 milijardi eura godišnje, navodi se u izvješću objavljenom u srijedu u kojem se ispituju troškovi prerane smrti, bolesti i izgubljenih radnih dana zbog onečišćenja u 432 europska grada.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na krilima američkog optimizma
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u srijedu cijene dionica porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, jer su ponovno oživjele nade da će američki Kongres i Bijela kuća dogovoriti nove gospodarske poticaje prije predsjedničkih izbora.
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Nada u ekonomske poticaje podigla indekse
NEW YORK - Na Wall Streetu su u utorak cijene dionica porasle, nadoknadivši dio gubitaka od prethodnoga dana, jer je ponovno oživjela nada ulagača u dogovor u Washingtonu o novim poticajnim gospodarskim mjerama prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE