GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka dominirala prometom, indeksi oslabili na početku studenoga

Zagrebačka burza: Podravka dominirala prometom, indeksi oslabili na početku studenoga
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2022 / 17:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su glavni dionički indeksi oslabili, dok investitori analiziraju poslovne rezultate domaćih kompanija nakon netom završene sezone njihove objave, uz pojačani promet, ponajviše zahvaljujući dionici Podravke.

Crobex indeks oslabio je u srijedu 0,75 posto, na 1.914 bodova, a Crobex10 za 1,01 posto, na 1.129 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao Crobextransport, za 1,41 posto, dok je jedino porastao Crobexkontrukt, za 2,01 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je gotovo 16 milijuna kuna, što je otprilike 10 milijuna više nego u ponedjeljak.

Uz to, ostvareno je i 6,04 milijuna kuna prometa u blok transakciji s dvije dionice i to HT-a 3,48 milijuna kuna po cijeni od 174 kune za dionicu te Ericssona Nikole Tesle 2,56 milijuna kuna, po 1.580 kuna za dionicu.

Najveći promet u redovnom trgovanju imala je dionica Podravke, gotovo 10 milijuna kuna, a cijena joj je stagnirala na 612 kuna.

Slijedi dionica Zagrebačke banke, s prometom od 1,27 milijuna kuna i padom cijene za 0,96 posto, na 61,8 kuna.

Znatniji prometi, iznad 860 tisuća kuna ostvareni su još i dionicama Valamar Riviere, kojoj je cijena pala 1,02 posto, na 29 kuna i Spana, čija je cijena stagnirala na 251 kunu.

Najveća gubitnica među likvidnijima bila je dionica Alpha Adriatica, s padom cijene za 9,09 posto, na 110 kuna, a najveća dobitnica dionica Vira, s rastom cijene za 4,76 posto, na 55 kuna.

Od poslovnih objava, Dalekovod je izvijestio da je Statnett, norveška kompanija za prijenos električne energije, nakon evaluacijskog procesa obavijestila da je odabrala ponudu Dalekovoda te da ima namjeru s tom kompanijom potpisati ugovor prema kriterijima natječaja za izgradnju novog 420 kV dalekovoda na dionici Aurland - Sogndal, u ukupnoj dužini od 41 kilometar. U obavijesti na burzi ne navodi se vrijednost posla. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Ukupno se u srijedu trgovalo s 38 dionica, pri čemu je cijena njih 11 porasla, 16 pala, a 11 se nije mijenjala.

Indeksi u listopadu porasli više od jedan posto

Inače, mjesec listopad glavni dionički indeksi završili su s dobitkom većim od jedan posto, pri čemu Crobex od 1,19 posto, a Crobex10 od 1,17 posto.

Svi sektorski indeksi su porasli, a najviše Crobextransport, za 10,79 posto.

Redovni promet dionicama bio je iznad 106 milijuna kuna, a ukupno se trgovalo sa 72 dionice, pri čemu je cijena njih 41 porasla, 27 pala, a 4 stagnirala.

Najveći redovni promet ostvaren je dionicom Podravke, 27 milijuna kuna, a cijena joj je skočila 10,07 posto, na 612 kuna.

Znatniji promet imala je i dionica Valamar Riviejre, gotovo 12 milijuna kuna, a cijena joj je ojačala 1,03 posto, na 29,3 kune.

Tagovi: Zagrebačka burza, Zagrebačka banka, Dalekovod, Alpha Adriatic, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet Zvečeva, indeksi pali
ZAGREB - Srijeda je na Zagrebačkoj burzi donijela slab promet i novi pad indeksa.
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
POVEZIVANJE
Turska, UAE i Katar žele prometno povezati Perzijski zaljev s Mediteranom
ANKARA - Turska, Irak, Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) i Katar potpisali su pismo namjere o uspostavi novog prometnog koridora koji bi mrežom cesta i željezničkih pruga trebao povezati Perzijski zaljev s Mediteranom.
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
PLEMENITI METALI
Najveći jednodnevni pad srebra u tri godine
NEW YORK - Ozbiljno zaoštravanje napetosti na Bliskom istoku uzrokovalo je i bijeg prema zlatu ili plemenitim metalima, gdje je, barem za zlato, vrhunac dosegnut 12. travnja.
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Nastavljen rast indeksa
ŠANGAJ - Japanski Nikkei 225 predvodio je rast azijskih indeksa dok su tržišta u regiji rasla u svim segmentima, nakon kontinuiranog rasta Wall Streeta drugi dan zaredom.
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
OPTIMIZAM
Wall Street: Snažan rast indeksa na krilima dobrih poslovnih rezultata
NEW YORK - Američki indeksi porasli su drugi dan zaredom, budući da su dobre korporativne zarade ublažile zabrinutost oko viših stopa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE