GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Podravka dobitnica tjedna, solidan rast indeksa

Zagrebačka burza: Podravka dobitnica tjedna, solidan rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2019 / 19:00
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Optimistični tjedan na Zagrebačkoj burzi donio je solidan rast indeksa uz povećani promet.

Podravka se jasno izdvojila kao dobitnica tjedna, a uz nju najviše pozornosti imali su HT i Valamar Riviera.

Oba su indeksa ojačala po 1,3 posto pa je CROBEX zaključio tjedan na 1.864,51 bodova, a CROBEX10 na 1.103,45 boda. CROBEXprime bilježi tjedni rast od čak 3,4 posto, na 1.058,26 bodova.

Ukupni dionički promet je uvećan za 25 posto to jest za 13,8 milijuna kuna, na 68,8 milijun kuna. 

Najlikvidnije izdanje bio je Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) s prometom od 19,2 milijuna kuna, od čega se nešto više od 9,7 milijuna odnosi na blok, a 9,5 milijuna na redovni promet. Cijena dionica je umanjena 0,3 posto, na 162,50 kuna. 

Dionicama Valamara Riviere (ZSE:RIVP-R-A) se trgovalo u iznosu od 12,1 milijun kuna, a bilježi cjenovni pad od 0,8 posto, na 39,00 kuna. 

Končar EI (ZSE:KOEI-R-A) je tjedan zaključio prometom od 11,5 milijuna kuna, od čega je 6,6 milijuna kuna blok prometa, dok je 4,9 milijuna kuna ostvareno u redovnom trgovanju. Cijena je Končaru porasla za 3,73 posto na 695,00 kuna.

Podravka (ZSE:PODR-R-A)  je skokom od 7,7 posto, na 408 kuna, bila apsolutna dobitnica tjedna. Dionicama ove kompanije ostvaren je promet od 6,3 milijuna kuna. 

Odličan tjedan imala je Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) kojoj je cijena podignuta 4,4 posto, na 1.200 kuna uz promet od 3,2 milijuna kuna.

Bez postotne promjene je tjedan završilo redovno izdanje Adris Grupe. Promet je iznosio 835 tisuću kuna a zadnja cijena 515,00 kuna.

Najviše je cijena umanjena Ericssonu NT (ZSE:ERNT-R-A) i to 3,5 posto, na 1.105 kuna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 1,5 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Podravka, Atlantic Grupa, Končar EI, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:KOEI-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
JASNA PORUKA
Austrija odbila Merkel: Nećemo zatvoriti skijališta!
BEČ - Austrijska ministrica turizma Elisabeth Köstinger odbila je danas inicijativu njemačke kancelarke Angele Merkel da ove godine ostavi zatvorena skijališta širom Europe. Tvrdi da austrijske vlasti mogu osigurati sigurnost na skijalištima.
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
RESTORANI
Michelin odložio izbor restorana u Srbiji za 2021.
BEOGRAD - Zbog pogoršanja situacije izazvane pandemijom Covid-19, vodič Michelin je prinuđen da prilagodi svoje aktivnosti širom sveta, te da odloži otkrivanje nekih selekcija restorana za sledeću godinu, među kojima je i ona najavljena za prvu polovinu decembra u Srbiji.
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
ZAHTJEVI
Evo što traže Istarska županija i istarski gradovi
PAZIN - Istarska županija i svi istarski gradovi uputili su danas predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću Zahtjev za odgodu primjene mjere za ugostiteljstvo na području Istarske županije.
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE