GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Plava laguna u fokusu, CROBEX ispod 1.900 bodova

Zagrebačka burza: Plava laguna u fokusu, CROBEX ispod 1.900 bodova
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2022 / 16:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobexi blago pali, već treći dan zaredom, uz i dalje skroman promet, pri čemu niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet.

Crobex indeks u srijedu je pao 0,21 posto, na 1.898 bodova, te se tako nakon tri dana pada ponovno spustio ispod psihološki važne granice od 1.900 bodova, oko koje oscilira od početka studenoga.

Istodobno, Crobex10 oslabio je za 0,46 posto, na 1.121 bod, također kliznuvši treći dan zaredom.

Među sektorskim indeksima najviše je pao Crobexkonstrukt, za 1,54 posto, dok je najviše porastao Crobexturist, za 1,39 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,3 milijuna kuna, što je za 600 tisuća višenego dan ranije.

Niti jednom dionicom nije ostvaren milijunski promet. Najbliža tome bila je dionica Plave lagune, kojom je ostvareno 880 tisuća kuna, pri čemu joj je cijena porasla 2,25 posto, na 1.820 kuna.

S prometom od oko 665 tisuća kuna slijedi dionica HT-a, čija je cijena pala 0,57 posto, na 173,5 kuna.

Nešto veći promet imala je još i dionica HPB-a, 538 tisuća kuna, a cijena joj je porasla 1,94 posto, na 790 kuna.

Među likvidnijima, najveće gubitnice bile su dionce Vira, s pdom cijene za 1,33 posto,na 74 kune i Atlantic rupe, za 1,22 posto, na 324 kune.

Istodobno, najveće dobitnice bile su dionice Luke Rijeka, sa skokom cijene za 12,9 posto, na 70 kuna i Jadroplova, za 10,83 posto, na 66,5 kuna.

Jadroplov je izvijestio u srijedu da je sklopio ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara.

Brod se gradi u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti završen i isporučen do kraja veljače 2023. godine. Jadroplov je dogovorio i dugoročni najam tog broda na razdoblje 2+2+1 godinu s jednom od najvećih svjetskih kompanija.

Na ZSE se danas trgovalo s ukupno 37 dionica, pri čemu je njih 16 ostvarilo rast cijene, 13 je zabilježilo pad, a osam stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, Plava laguna, Hrvatska poštanska banka, Luka Rijeka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 pao peti uzastopni dan
NEW YORK - Indeks S&P 500 u četvrtak je skliznuo peti dan zaredom, zabilježivši najdulji gubitnički niz od prošlog listopada.
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi opet pali
ZAGREB - Četvrtak je Zagrebačkoj burzi donio pad indeksa uz nešto slabiji promet nego prekjučer.
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
PRINOS
Norveški mirovinski fond sa skromnijim prinosom na početku godine
OSLO - Norveški državni mirovinski fond izvijestio je u četvrtak o skromnijem povratu na ulaganja u prvom tromjesečju od prosjeka u 2023. godini, uz dobre rezultate u portfelju dionica i gubitke na ulaganjima u obveznice i 'zelenu' energetsku infrastrukturu.
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE