GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Pevec i Adris obilježili dan

Zagrebačka burza: Pevec i Adris obilježili dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2017 / 17:08
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza i danas ponudila slab promet, no ovoga puta s pozitivnim predznakom.

Povlašteni Adris najzaslužniji je za rast indeksa, a osim njega u fokusu su bili Pevec te izdanja iz sastava Agrokora.

CROBEX je porastao 0,6 posto, na 1.848,80 bodova dok je CROBEX10 skočio 1,2 posto, na 1.081,28 bodova. Ukupno je ostvareno 5,25 milijuna kuna prometa.

Najtrgovanije su bile dionice Peveca (ZSE:PVCM-R-A) koji je u redovnoj trgovini skupio 2,1 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 9,4 posto, na 175 kuna. U blok transakciji ostvareno je dodatnih 2,5 milijuna kuna prometa. Trgovanje  dionicama Peveca na CE Enter – Fortis tržištu, prestaje dana 3. siječnja 2018. godine. Manjinski dioničari Peveca ogorčeni su zbog ovakvog raspleta.

Slijede povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) koje su ostvarile gotovo milijun i pol kuna prometa uz skok cijene od 5,3 posto, na 440 kuna.

Agrokorova izdanja danas većinom u plusu. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je skočio 5,9 posto, na 270 kuna, uz 387 tisuća kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je podignuto 3,5 posto, na 2,35 kuna, uz 151 tisuću kuna prometa. Zvijezda (ZSE:ZVZD-R-A) je nastavila strelovit rast, danas su joj dionice uzletjele 44,3 posto, na 140 kuna, uz manje od 36 tisuća kuna prometa. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je bila u minusu blagih 0,03 posto, na 3.899 kuna, uz 252 tisuće kuna trgovine. 

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) podignuta je 0,8 posto, na 634 kune, uz 705 tisuća kuna trgovine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je uz 524 tisuće kuna prometa oslabio neznatnih 0,01 posto, na 165,50 kuna.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) podignuta je 1,3 posto, na 43,13 kuna, uz 347 tisuća kuna prometa. Kompanija je jučer dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d..  U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija. Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

U turističkom sektoru danas su bile aktivne i dionice HUP-a Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) koje su ostvarile 327 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 0,3 posto, na 3.348,88 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Pevec, Adris Grupa, Jamnica, Ledo, Belje, Zvijezda, Valamar Riviera, Hoteli Makarska, Hrvatski Telekom, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:PVCM-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:RIVP-R-A, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
OTOCI
Ministarstvo turizma promovira hrvatske otoke kao COVID free zone
ZAGREB - Ministarstvo turizma najavilo je u subotu da je pokrenulo akciju "hrvatski otoci - COVID free zone" pa će na web stranici www.safestayincroatia.hr uskoro turistima biti dostupni i posebni podaci o epidemiološkoj situaciji na otocima, koji imaju puno nižu incidenciju nego županija.
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NFT
Digitalni autoportret Edwarda Snowdena prodan za 5,5 milijuna dolara
NEW YORK - Zviždač Edward Snowden prikupio je milijune dolara za svoju novinarsku zakladu od prodaje digitalne umjetnosti.
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
TREND
Broj goveda lani povećan 0,7 posto
ZAGREB - U Hrvatskoj je u prošloj godini ukupan broj goveda povećan za 0,7 posto, u odnosu na godinu ranije, svinja za 1,1 posto, dok je broj muznih krava smanjen za 15,4 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) sa stanjem 1. prosinca 2020. godine.
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
TRŽIŠTE KAPITALA
Brodarske dionice najveće dobitnice na regionalnim tržištima u 2021.
ANALIZA - Za danas vam donosimo pregled dosadašnjih performansi cijena dionica različitih sektora na regionalnom tržištu za 2021. godinu.
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
KRIPTOVALUTE
Dogecoin katapultiran, Coinbase propustio euforiju
NEW YORK - Coinbase, američka burza kriptovaluta, koja je ovaj tjedan izašla na tržište s izravnim uvrštavanjem svojih dionica na Nasdaq, propušta posljednju pomamu koja oduzima dah na tržištima digitalne imovine: žestoki uzlet dogecoina (DOGE).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE