GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Pevec i Adris obilježili dan

Zagrebačka burza: Pevec i Adris obilježili dan
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2017 / 17:08
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza i danas ponudila slab promet, no ovoga puta s pozitivnim predznakom.

Povlašteni Adris najzaslužniji je za rast indeksa, a osim njega u fokusu su bili Pevec te izdanja iz sastava Agrokora.

CROBEX je porastao 0,6 posto, na 1.848,80 bodova dok je CROBEX10 skočio 1,2 posto, na 1.081,28 bodova. Ukupno je ostvareno 5,25 milijuna kuna prometa.

Najtrgovanije su bile dionice Peveca (ZSE:PVCM-R-A) koji je u redovnoj trgovini skupio 2,1 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 9,4 posto, na 175 kuna. U blok transakciji ostvareno je dodatnih 2,5 milijuna kuna prometa. Trgovanje  dionicama Peveca na CE Enter – Fortis tržištu, prestaje dana 3. siječnja 2018. godine. Manjinski dioničari Peveca ogorčeni su zbog ovakvog raspleta.

Slijede povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) koje su ostvarile gotovo milijun i pol kuna prometa uz skok cijene od 5,3 posto, na 440 kuna.

Agrokorova izdanja danas većinom u plusu. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je skočio 5,9 posto, na 270 kuna, uz 387 tisuća kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je podignuto 3,5 posto, na 2,35 kuna, uz 151 tisuću kuna prometa. Zvijezda (ZSE:ZVZD-R-A) je nastavila strelovit rast, danas su joj dionice uzletjele 44,3 posto, na 140 kuna, uz manje od 36 tisuća kuna prometa. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je bila u minusu blagih 0,03 posto, na 3.899 kuna, uz 252 tisuće kuna trgovine. 

Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) podignuta je 0,8 posto, na 634 kune, uz 705 tisuća kuna trgovine.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je uz 524 tisuće kuna prometa oslabio neznatnih 0,01 posto, na 165,50 kuna.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) podignuta je 1,3 posto, na 43,13 kuna, uz 347 tisuća kuna prometa. Kompanija je jučer dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju (CERP) obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d..  U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija. Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

U turističkom sektoru danas su bile aktivne i dionice HUP-a Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) koje su ostvarile 327 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 0,3 posto, na 3.348,88 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Pevec, Adris Grupa, Jamnica, Ledo, Belje, Zvijezda, Valamar Riviera, Hoteli Makarska, Hrvatski Telekom, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:PVCM-R-A, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:RIVP-R-A, Atlantska plovidba
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Promet najslabiji u godinu dana, indeksi blago ojačali
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi porasli oko pola posto, prekinuvši trodnevni negativni trend, no uz najslabiji redovni promet od sredine lipnja prošle godine, tek nešto iznad dva milijuna kuna.
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
NAJAVE
Španjolska 1. srpnja ukida karantenu za strane turiste
MADRID - Španjolska će 1. srpnja ukinuti karantenu za strane turiste, objavila je u ponedjeljak španjolska vlada, dva dana nakon najave ponovnog otvaranja granica za međunarodni turizam u srpnju.
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama
KAMPANJE
HTZ krajem svibnja kreće s promotivnim kampanjama

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) krajem svibnja i početkom lipnja pokreće intenzivnu promotivnu kampanju na nekoliko bližih i ključnih tržišta, kojom će uz poruku "The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think/Odmor koji zaslužujete bliži je nego mislite" pozivati turiste u Hrvatsku, doznaje se iz HTZ-a.

Poljski regulator pokrenuo istragu o označavanju podrijetla hrane
ISTRAGA
Poljski regulator pokrenuo istragu o označavanju podrijetla hrane
VARŠAVA - Poljska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pokrenula je istragu u poljskom ogranku stranog lanca maloprodaje nakon prigovora kupaca da na uvezeno povrće stavlja oznaku domaćeg podrijetla.
Dolar ojačao u uvjetima američko-kineskih napetosti
FOREX
Dolar ojačao u uvjetima američko-kineskih napetosti
LONDON - Tečaj dolara u ponedjeljak je ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima jer je porasla potražnja za sigurnim utočištima za kapital uslijed jačanja napetosti između SAD-a i Kine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE