GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Petrokemija nastavila uzlet

Zagrebačka burza: Petrokemija nastavila uzlet
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2019 / 17:29
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Znatno slabiji promet nego jučer, ali i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Petrokemija je nastavila uspon potaknuta oporavkom poslovanja, a za rezultate su nagrađeni Atlantic Grupa te Dalekovod.

Oba su indeksa porasla po 0,1 posto pa je CROBEX zaključio na 1.923,22 boda, a CROBEX10 na 1.115,84 boda.

Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 9,5 milijuna kuna te je iznosio 4,6 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

Najlikvidniji su bili Čakovečki mlinovi (ZSE:CKML-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 643 tisuće kuna, a cijena im je pala 4,7 posto, na 6.150,00 kuna. 

Dionicama Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) je protrgovan iznos od 550 tisuća kuna, a cijena im je podignuta 2,5 posto, na 1.240 kuna. Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila dobit iz poslovanja (EBIT) u iznosu od 275,8 milijuna kuna, što je rast od 11,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto, objavili su u utorak iz te tvrtke putem Zagrebačke burze.Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3,5 posto.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je zaključio prometom od 503 tisuće kuna, a bilježi zadnju cijenu od 161 kunu.

Drugi dan uzastopno Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) je bilka dobitnica dana. Cijena je uzletjela dodatnih 12,2 posto, na 19,30 kuna, uz promet od 200 tisuća kuna. To je najviša zaklhjučna cijena Petrokemije od kraja lipnja.

Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) je zaključio cijenom od 6,36 kuna, što predstavlja rast od 6,00 posto, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 253 tisuće kuna. Dalekovod Grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 30 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 8,87 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u utorak na Zagrebačkoj burzi.I matično društvo Dalekovod d.d. također je u prvom polugodištu poslovalo s neto dobiti od 36,7 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od četiri milijuna kuna.

Među gubitnicima se našao AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) čija je cijena pala 2,2 posto, na 181 kunu, uz gotovo 333 tisuće kuna prometa. 

Gubitak od 16,2 milijuna kuna u prvih pola godine odvukao je u minus dionice Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) i to od oštrih 6,1 posto, na 8,92 kune, uz 114 tisuće kuna prometa, čime je brodski holding zaradio neslavnu titulu gubitnika dana.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Petrokemija, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Dalekovod, Đuro Đaković, Čakovečki mlinovi, AD Plastik, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:CKML-R-A
PROČITAJ I OVO
Jeff Bezos najveći profiter pandemije
BOGATSTVO
Jeff Bezos najveći profiter pandemije
NEW YORK - Pandemija je neke poduzetnike obogatila, dok su drugi postali još bogatiji. Dok su neke branše velikoj krizi, druge su odjednom postale jako tražene.
Euro u šest mjeseci ojačao osam posto u odnosu na dolar
VALUTE
Euro u šest mjeseci ojačao osam posto u odnosu na dolar
ANALIZA - Unatoč europskim slabostima, američki je dolar oslabio prema euru, uglavnom zahvaljujući snažnoj monetarnoj ekspanziji koju je predvodila Američka centralna banka (FED), za kojom Europska središnja banka (ECB) nažalost ponovno zaostaje.
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi porasli peti uzastopni tjedan
ZAGREB - I početak prosinca donio je optimizam na Zagrebačkoj burzi. Indeksi su u plusu već peti uzastopni tjedan, a ovoga se puta rast dogodio uz veći volumen prometa.
Kataklizma na Adi Bojani
RUŠENJE
Kataklizma na Adi Bojani
ULCINJ - Erozivni proces na zapadnom delu ostrva Ada Bojana ugrozio je smeštajne kapacitete HTP "Ulcinjska rivijera". Nepovoljni vremenski uslovi i veliki talasi počeli su da urušavaju apartmane koji su se usled erozije našli na prvoj liniji do mora.
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
SAVJET
Osniva se Savjet za oporavak i razvoj turizma
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o osnivanju Savjeta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine te unaprjeđenje turističke ponude kojom se okupljaju svi relevantni dionici turističkog sektora kako bi se zajedničkim djelovanjem hrvatski turizam što bolje pripremio za nadolazeće razdoblje, navodi se u priopćenju medijima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE