GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Petrokemija nastavila uzlet

Zagrebačka burza: Petrokemija nastavila uzlet
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2019 / 17:29
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Znatno slabiji promet nego jučer, ali i blagi rast indeksa danas na Zagrebačkoj burzi. 

Petrokemija je nastavila uspon potaknuta oporavkom poslovanja, a za rezultate su nagrađeni Atlantic Grupa te Dalekovod.

Oba su indeksa porasla po 0,1 posto pa je CROBEX zaključio na 1.923,22 boda, a CROBEX10 na 1.115,84 boda.

Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 9,5 milijuna kuna te je iznosio 4,6 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

Najlikvidniji su bili Čakovečki mlinovi (ZSE:CKML-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 643 tisuće kuna, a cijena im je pala 4,7 posto, na 6.150,00 kuna. 

Dionicama Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) je protrgovan iznos od 550 tisuća kuna, a cijena im je podignuta 2,5 posto, na 1.240 kuna. Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila dobit iz poslovanja (EBIT) u iznosu od 275,8 milijuna kuna, što je rast od 11,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok neto dobit nakon manjinskih interesa iznosi 213,5 milijuna kuna i veća je za 13,9 posto, objavili su u utorak iz te tvrtke putem Zagrebačke burze.Atlantic Grupa je u prvom polugodištu ostvarila prihod od prodaje u iznosu od 2,57 milijardi kuna, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 3,5 posto.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je zaključio prometom od 503 tisuće kuna, a bilježi zadnju cijenu od 161 kunu.

Drugi dan uzastopno Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) je bilka dobitnica dana. Cijena je uzletjela dodatnih 12,2 posto, na 19,30 kuna, uz promet od 200 tisuća kuna. To je najviša zaklhjučna cijena Petrokemije od kraja lipnja.

Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) je zaključio cijenom od 6,36 kuna, što predstavlja rast od 6,00 posto, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 253 tisuće kuna. Dalekovod Grupa je u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 30 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 8,87 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te kompanije objavljeno u utorak na Zagrebačkoj burzi.I matično društvo Dalekovod d.d. također je u prvom polugodištu poslovalo s neto dobiti od 36,7 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od četiri milijuna kuna.

Među gubitnicima se našao AD Plastik (ZSE:ADPL-R-A) čija je cijena pala 2,2 posto, na 181 kunu, uz gotovo 333 tisuće kuna prometa. 

Gubitak od 16,2 milijuna kuna u prvih pola godine odvukao je u minus dionice Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) i to od oštrih 6,1 posto, na 8,92 kune, uz 114 tisuće kuna prometa, čime je brodski holding zaradio neslavnu titulu gubitnika dana.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Petrokemija, Hrvatski Telekom, Atlantic Grupa, Dalekovod, Đuro Đaković, Čakovečki mlinovi, AD Plastik, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:CKML-R-A
PROČITAJ I OVO
UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
INICIJATIVE
UHPA inicira smanjenje cijena ulaznica za nacionalne i parkove prirode
ZAGREB - Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) u srijedu je izvijestila da je pokrenula inicijativu za smanjenjem cijena ulaznica u nacionalne parkove i parkove prirode, poručujući kako bi dobro došlo da svi dionici turističke industrije daju doprinos kroz korekciju cijena.
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
PRETRAGA GOOGLEA
Veliki interes Nijemaca za odmor u Hrvatskoj
ZAGREB - S obzirom na to da je pandemije COVID-19 imala negativan utjecaj na sve sfere života i poslovanja, oči javnosti uprte su u najvažniji segment hrvatskog gospodarstva - turizam.
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
SLADOLED
Rimljani za vikend pojeli 240 tona sladoleda
RIM - Talijani su izlazak iz izolacije proslavili svojom omiljenom slasticom - sladoledom.
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
HRANA
Nestašice hrane: Hrvatska proizvodnja nedovoljna za vlastite potrebe
ZAGREB - Hrvatska trenutačno za vlastite potrebe može proizvesti dovoljno samo kukuruza, pšenice, ječma i zobi te mandarina.
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
TURIZAM
Portugal i Britanija razgovaraju o zračnom mostu
LISABON - Portugal i Britanija razgovaraju o uspostavi zračnog koridora koji bi britanske turiste po povratku kući poštedio karantene zbog Covida 19, izjavila su dva upućena portugalska izvora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE