GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Kraš i dalje najlikvidniji

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Kraš i dalje najlikvidniji
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2019 / 17:31
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Pad indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen i znatno slabijim prometom.

Petrokemija se nakon nekoliko dana uzleta našla na meti prodavatelja, a u segmentu prometa i dalje dominira Kraš.

CROBEX je oslabio 0,5 posto, na 1.953,77 bodova, a CROBEX10 0,4 posto, na 1.161,60 bodova. CROBEXprime je pao za 1,05 posto na 1.125,33 boda.

Ukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer pao za 6,1 milijun kuna te je iznosio 27,4 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se 23,3 milijuna kuna, a obveznicama se trgovalo u iznosu od 130 tisuća kuna. Blok promet iznosi četiri milijuna kuna.

Najlikvidniji je i sedamnaesti uzastopni dan bio Kraš čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 12,6 milijuna kuna, a bilježi pad za 6,3 posto na cijenu od 900 kuna. Kappa Star Limited, ciparska tvrtka u vlasništvu srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića, nastavlja povećavati svoj udio u Krašu te je krajem prošlog tjedna premašila prag od 20 posto i držala 21,185 posto dionica, čime je postala drugi najveći dioničar Kraša, pokazuju u utorak objavljeni podaci.

HT je zaključio prometom od 4,9 milijuna kuna, od čega se četiri milijuna kuna odnosi na blok promet, a bilježi rast za 1,2 posto, na cijenu od 169 kuna. 

Podravka bilježi promet od 1,4 milijuna kuna, a cijena joj je umanjena 2,1 posto, na 466 kuna.

Dionice Optima telekoma poskupjele su za 2,31 posto na 6,65 kuna, a trgovane su u iznosu od 419 tisuća kuna. 

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja. Valamar Riviera je zaključila cijenom od 37,40 kuna i prometom od 1,1 milijun kuna. LRH bilježi zadnju cijenu od 5.250,00 kuna i promet od 910 tisuća kuna.

Najveći minus bilježi Petrokemija čije su dionice pojeftinile za 8,4 posto, na 49 kuna, a trgovane su u iznosu od 513 tisuća kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Kraš, Petrokemija, Kappa Star Limited, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Podravka
PROČITAJ I OVO
Dalmatinski restorani na rubu kraha
NEIZVJESNOST
Dalmatinski restorani na rubu kraha
SPLIT - Vlasnici poznatih dalmatinskih restorana s velikom dozom opreza, pa i pesimizma ulaze u nikad neizvjesniju sezonu.
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skroman oporavak indeksa i trgovanja
BEOGRAD - Raspoloženje investitora na domaćem tržištu akcija danas se malo popravilo, budući da je trgovanje bilo nešto življe nego u ponedeljak, a zaustavljen je i pad berzanskih indeksa.
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa
TREZORCI
Mfin: Izdano 280 milijuna kuna vrijednih trezorskih zapisa

ZAGREB - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji prodalo 280 milijuna kuna trezorskih zapisa, što je 80 milijuna kuna više od planiranoga, uz i dalje nisku kamatnu stopu od 0,06 posto.

Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Uzlet indeksa, AD Plastik dobitnik dana
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio snažan rast indeksa i znatno bolji promet.
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
OTVARANJE
Europske zemlje ovisne o turizmu iščekuju otvaranje granica 15. lipnja
BRUXELLES - Ponedjeljak 15. lipnja europski je 'Dan D' za turizam uoči ljetne sezone, komentirao je u utorak talijanski ministar vanjskih poslova Luigi Di Maio najavljeni datum ponovnog otvaranja zemalja EU-a nakon tri mjeseca izolacije zbog pandemije koronavirusa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE