GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana

Zagrebačka burza: Pad indeksa, Dalekovod gubitnik dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 17:27
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Kraj je tjedna donio slabašan promet i pad indeksa Zagrebačke burze.

Prva procjena o padu BDP-a u prošloj godini, a i neki slabi rezultati posebno okompanija iz turističkog sektora glavni su razlozi lošem raspoloženju investitora.

CROBEX je pao 0,5 posto te je zaključio na 1.830,19 bodova, a CROBEX10 je oslabio 0,6 posto na 1.132,54 boda. CROBEXprime bilježi pad za 0,8 posto na 1.071,73 boda.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 4,4 milijuna kuna te je iznosio 5,6 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se cijeli iznos, obveznicama se nije trgovalo.

U redovnoj trgovini najlikvidniji je Turisthotel s prometom od 790 tisuća kuna i rastom cijene od 2,74 posto na 3.000,00 kuna.

Hrvatski Telekom je zaključio prometom od 652 tisuće kuna i padom za 0,55 posto na 179,50 kuna.

Podravka je ostvarila vrlo dobre poslovne rezultate, a njezinim dionicama ostvaren je promet od 635 tisuća kuna prometa uz nepromijenjenu cijenu od 502,00 kune.

Dobitnike predvodi Ingra s uvećanjem za 6,3 posto na 13,50 kuna, a njenim je dionicama protrgovan iznos od 346 tisuća kuna.

Optima Telekom cijenu je podigla 2,5 posto, na 6,50 kuna i 334 tisuće kuna prometa.

Dan bez postotne promjene bilježe dva izdanja, spomenuta Podravka i povlašteno izdanje Adris Grupe s cijenom od 412,00 kuna i prometom od 189 tisuća kuna.

Dalekovod je bio gubitnik dana zbog pada od 6,2 posto odnosno cijenom od 7,00 kuna, a njegov dnevni promet iznosi 259 tisuća kuna.

Tankerska Next Generation ostvarila je lani golemi gubitak pa su dionice potoinule 4,6 posto na 42,00 kune, uz 385 tisuća kuna prometa.

Lani je i poslovanje Valamar Riviere bilo pod pritiskom pa su dionice pojeftinile 2,2 posto na 30,80 kuna, a njima je ostvaren promet od 579 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, Tankerska Next Generation, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Turisthotel
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Adris u fokusu, indeksi blago pali drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su glavni dionički indeksi blago pali, drugi dan zaredom, uz i dalje skroman promet, pri čemu su u fokusu invstitora bile dionice Adris grupe.
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi potonuli dublje, trgovanje akcijama podbacilo
BEOGRAD – Promet na domaćem tržištu akcija je podbacio danas, a BELEX indeksi su povećali gubitke.
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
PROTIVLJENJE
Udruge njemačkih prijevoznika protiv popusta kod kazni za vozače iz Hrvatske
BERLIN - Udruga profesionalnih vozača teretnih vozila Njemačke Camion Pro kritizirala je praksu Saveznog ureda za teretni promet (BAG) koji vozačima teretnih vozila iz istočnoeuropskih zemalja, uključujući hrvatske, kazne u prometu i za nepridržavanje pravila o pauzama smanjuje i do 50 posto, priopćeno je u četvrtak.
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
FOREX
Dolarov indeks na najnižim razinama u četiri tjedana
LONDON - Dolar je kliznuo u četvrtak na najniže razine u četiri tjedana prema drugim najvažnijim svjetskim valutama na deviznim tržištima, pritisnut slabijim prinosima na američke obveznice budući da su investitori prilično uvjereni da će američka središnja banka dulje vrijeme zadržati niske kamatne stope.
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
NAUTIČARI
Turistička pristojba u nautici plaća se isključivo putem online portala
ZAGREB - Prema novoj odluci i dogovoru Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, naplata turističke pristojbe u nautici moguća je jedino i isključivo putem online portala nautika.evisitor.hr.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE