GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Oštar tjedni pad indeksa, slab promet

Zagrebačka burza: Oštar tjedni pad indeksa, slab promet
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.06.2019 / 20:00
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Slab promet i oštra korekcija indeksa ovoga tjedna na Zagrebačkoj burzi. 

Valamar Riviera i Adris bili su u fokusu investitora, a Optima Telekom izdvojila se kao dobitnica tjedna.

CROBEX je u tjednu oslabio 1,4 posto, na 1.851,20 bodova. CROBEX10 je pao 1,5 posto, na 1.085,38 bodova. Ukupni dionički promet je umanjen za 37 posto odnosno za 21,4 milijuna kuna, na 36,8 milijuna kuna.

Najlikvidnije izdanje je bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) čijim se dionicama trgovalo u iznosu od 5,3 milijuna kuna, a zadnja cijena im iznosi 152,00 kune. 

Povlašteno izdanje Adris Grupe je ostvarilo promet od 4,7 milijuna kuna, a bilježi pad za 0,7 posto, na 442 kune. Redovno izdanje Adris Grupe je trgovano u iznosu od tri milijuna kuna, od čega se 448 tisuća kuna odnosi na redovni, a ostatak na blok promet. 

Dionicama Ericssona NT (ZSE:ERNT-R-A) je protrgovan iznos od 4,4 milijuna kuna, a cijena im je pala 1,7 posto, na 1.150,00 kuna.

Dobitnica tjedna bila je Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) kojoj je cijena uzletjela 13,5 posto, odnosno cijenom od 3,20 kuna te s 1,3 milijuna kuna prometa. 

Varteks (ZSE:VART-R-1) bilježi porast od 2,4 posto odnosno cijenu od 17,20 kuna te promet od 2,8 milijuna kuna.

Gubitnica tjedna bila je  Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) čija je cijena potonula 3,7 posto, na 39,10 kuna uz 3,3 milijuna kuna prometa. 

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) pojeftinile su 1,2 posto, na 404,00 kune, a trgovane su u iznosu od 3,2 milijuna kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Optima Telekom, Podravka, Ericsson NT, Varteks, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
PROBLEMI
Hiljade turističkih radnika u Srbiji ostaje bez posla
BEOGRAD - Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić rekao je danas da će to udruženje, zajedno sa hotelijerima, vodičima i prevoznicima, uputiti Vladi Srbije pismo sa apelom za dodatnu pomoć zbog katastrofalnih posledica pandemije virusa COVID-19 na njihovo poslovanje.
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, indeksi u plusu
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli rastom vrijednosti od oko 0,3 posto, dok je promet dionicama i nadalje skroman.
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
OTPAD
Ekoplus: Nema trovanja iz Marišćine, cijene prihvata otpada moraju rasti
RIJEKA - Dan otvorenih vrata održan je u ponedjeljak u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina, a iz tvrtke Ekoplus koja uprava Marinšćinom, rekli su da 'nema trovanja stanovnika naselja Marčelji iz ŽCGO', ali i da se cijene prihvata otpada moraju povećati.
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
GRANICE
Hrvatska za Mađarsku na zelenoj listi, turisti mogu dolaziti bez problema
ZAGREB - Mađarska vlada Hrvatsku svrstala u tzv. zelenu kategoriju stranih zemalja, što znači da mađarski državljani koji turistički posjete Hrvatsku ne moraju u karantenu niti predočiti test na Covid-19 pri povratku u svoju zemlju, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
LUBENICE
Evo zašto ove godine svjedočimo viškovima lubenice
ZAGREB - Izostanak potražnje turističkog sektora povećao je tržišne viškove lubenice u Hrvatskoj, pa se domaći otkupljivači okreću izvozu, pokazuje u ponedjeljak objavljena analiza konzultantske tvrtke Smarter.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE