GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Osamnaesti uzastopni rast CROBEX-a

Zagrebačka burza: Osamnaesti uzastopni rast CROBEX-a
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2022 / 17:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak su glavni dionički indeksi nastavili trend rasta, pri čemu je Crobex ojačao 18. trgovinski dan uzastopno, no uz slabiji promet nego dan ranije.

Crobex indeks ojačao je u utorak 0,62 posto, na 2.201 bod, ostvarivši dobitak već 18. trgovinski dan zaredom. Crobex10 bio je u plusu 0,52 posto, na 1.338 bodova, ostvarivši rast sedmi dan uzastopno.

Crobex je ponovno dosegnuo novu najvišu razinu od ožujka 2017., a Crobex10 novu najvišu razinu od kada je uveden 2009. godine.

Domaći burzovni indeksi nastavili su s višednevnim usponom, unatoč korekciji najvažnijih europskih burzovnih indeksa, pri čemu je paneuropski Stoxx 600 završio trgovanje s minusom od 0,76 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao transportni, za 3,72 posto, dok je najviše pao građevinski, za 2,94 posto.

Redovni promet dionicama bio je nadomak 9 milijuna kuna, što je za otprilike 5,4 milijuna manje nego prethodnog dana. Uz to, u blok transakciji dionicom Arena Hospitality grupe ostvareno je još 4,2 milijuna kuna, po cijeni od 302 kune za dionicu.

U redovnom trgovanju tom dionicom ostvareno je još 307 tisuća kuna prometa, a cijena joj je ojačala za 1,34 posto, na 302 kune.

Najveći promet, 2,3 milijuna kuna, postignut je dionicom HT-a, a cijena joj je skliznula 0,54 posto, na 184,5 kuna.

Milijunski promet imala je i dionica Podravke, kojom je ostvareno 1,74 milijuna kuna. Pritom joj je cijena stagnirala na 706 kuna.

U fokusu investitora bile su i dvije bankarske dionice. Dionicom Zagrebačke banke protrgovano je 930 tisuća kuna, a cijena joj je stagnirala na 68 kuna, dok je dionicom HPB-a ostvareno 747 tisuća kuna prometa, a cijena joj je porasla za 1,22 posto, na 830 kuna.

Među likvidnijima, najviše je poskupjela dionica Ericssona Nikole Tesle, za 2,07 posto, na 1.970 kuna, dok je najviše pala cijena dionice Jadroplova, za 1,87 posto, na 52,5 kuna.

Od burzovnih objava, Janaf je izvijestio da je s tvrtkom NIS sklopio ugovor o transportu nafte za ovu godinu i to u količini od 3,2 milijuna +/- 10 posto tona. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 50 dionice, pri čemu je cijena njih 22 porasla, 15 pala, a 13 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Zagrebačka banka, Hrvatska poštanska banka, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: S&P 500 na novom rekordu, zaključio najbolji prvi kvartal od 2019.
NEW YORK - Indeks S&P 500 porastao je u četvrtak i zaključio svoje najbolje rezultate u prvom tromjesečju u pet godina.
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
POTONUĆE
MicroStrategy potonuo 14%, evo zašto
NEW YORK - Kerrisdale Capital je shortao MicroStrategy dionica i duga bitcoin.
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE