GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Optima Telekom u tjednu uzletjela 65,6%

Zagrebačka burza: Optima Telekom u tjednu uzletjela 65,6%
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2019 / 07:33
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Tjedan na Zagrebačkoj burzi protekao je u znaku Optime Telekom.

Indeksi su porasli, a likvidnost je bila značajno bolja nego u tjednu ranije. Među deset najlikvidnijih nije bilo gubitnika. Aktivnost ulagača bila je veća nego u tjednu ranije. Ukupni dionički promet je uvećan za gotovo 42 posto, na 52,1 milijun kuna. 

CROBEX je skočio 1,3 posto, na 1.874,59 bodova dok je CROBEX10 porastao 0,7 posto, na 1.092,75 bodova. 

Najlikvidnije izdanje je bila Optima Telekom (ZSE:OPTE-R-A) čijim je dionicama protrgovan iznos od 12,6 milijuna kuna, a bilježe poskupljenje od 65,6 posto na 5,30 kuna. U našoj analizi objavljenoj početkom tjedna objasnili smo zašto će Optima biti na meti investitora.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je ostvario promet od 8,2 milijuna kuna, od čega se pet milijuna kuna odnosi na blok trgovinu, a bilježi rast za 0,7 posto na 153 kune. 

Dionicama Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) se trgovalo u iznosu od 7,3 milijuna kuna, a cijena im je porasla 0,8 posto, na 39,40 kuna.

Odličan tjedan imao je Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) s rastom od 2,6 posto, na cijenu od 1.180 kuna te 3,6 milijuna kuna prometa. 

Dionice Zagrebačke banke (ZSE:ZABA-R-A) poskupjele su 1,8 posto, na 58 kuna, a trgovane su u iznosu od 2,2 milijuna kuna. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) podigla je cijenu 1,7 posto, na 1.190 kuna i promet od 1,7 milijuna kuna. 

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je zaključila cijenom od 409 kuna uz tjedni rast od 1,2 posto, a trgovana je u iznosu od dva milijuna kuna. 

Bez postotne promjene su tjedan zaključila dva izdanja. ACI (ZSE:ACI-R-A) bilježi cijenu od 7.000 kuna te 77 tisuća kuna redovnog i 2,1 milijun kuna blok prometa. Redovno izdanje Adrisa je zaključilo cijenom od 500,00 kuna i prometom od 1,8 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Optima Telekom, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Podravka, Atlantic Grupa, Ericsson NT, ZSE:OPTE-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:ERNT-R-A
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar gubitnik dana, indeksi pali
ZAGREB - Još jedan dan slabog prometa s negativnim predznakom na Zagrebačkoj burzi.
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
NAUTIČARI
Jahtaši: Stožer donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu
PULA - Stožer je krajem protekloga tjedna donio katastrofalnu odluku koja bi mogla uništiti sezonu, žale se jahtaši.
Dolarov indeks blago ojačao
FOREX
Dolarov indeks blago ojačao
LONDON - Dolar je u utorak blago ojačao prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta u relativno mirnom trgovanju na međunarodnim tržištima, jer američko-kineske napetosti i porast novih slučajeva koronavirusne zaraze navode ulagače na oprez.
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZSE INTRADAY UPDATE
Zagrebačka burza: Prijepodnevni promet manji od milijun kuna
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u utorak prijepodne indeksi su blago oslabili, uz nastavak skromnog obujma trgovanja uoči skorašnjeg početka sezone objave financijskih izvješća domaćih kompanija.
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
SIGNALI
Hrvatska među 20 najtraženijih svjetskih destinacija na francuskom tržištu
ZAGREB - Da je Hrvatska među najtraženijim inozemnim turističkim destinacijama na tržištu Francuske pokazuju podaci MisterFly-a, jednog od najvećih francuskih online distributera specijaliziranih za prodaju aviokarata, najam vozila i hotelski smještaj, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE