GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Optima Telekom gubitnica dana, indeksi blago pali

Zagrebačka burza: Optima Telekom gubitnica dana, indeksi blago pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 17:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Glavni dionički indeksi Zagrebačke burze u srijedu su blago pali, dok je redovni promet dionicama bio nešto niži nego proteklih dana.

Nakon jučerašnjeg rasta, indeksi su danas ponovno u negativnom području, pri čemu je Crobex u neznatnom minusu, od 0,01 posto, a Crobex10 za 0,11 posto. Crobex indeks tako je današnje trgovanje zaključio na 1.868,74 boda, a Crobex10 na 1.112,42 boda.

Redovni promet dionicama iznosio je 10,6 milijuna kuna, što je za oko 3,2 milijuna kuna manje nego jučer.

Najtrgovanija je bila dionica Valamar Riviere, s prometom od 2,67 milijuna kuna. Cijena joj je pritom porasla za 0,61 posto, na 33 kune.

Slijede dvije telekom dionice, HT-a s prometom od 2,1 milijun kuna te Opitima telekoma 1,6 milijuna kuna. Pritom je dionici HT-a cijena snižena za 0,57 posto, na 173 kune, dok Optima predvodi likvidnije gubitnice s padom cijene za 6,30 posto, na 5,95 kuna.

HT je jučer objavio da je produljio rok za predaju ponuda za kupnju 54,3 posto dionica Optima telekoma do 18. ožujka do 16 sati, a ponuđači više ne moraju imati "dokazano relevantno stručno iskustvo u području telekomunikacija". HT je međunarodni natječaj za prodaju 54,3 posto dionica Optime objavio krajem siječnja ove godine.

Dionica Ericssona Nikole Tesle protrgovano je za 1,2 milijuna kuna, uz rast cijene za 0,38 posto, na 1.310 kuna.

Milijunski promet imale su još samo povlaštene dionice Adris grupe, 1,1 milijun kuna, a cijena im je porasla za 1,29 posto, na 471 kunu.

Po prometu slijede dionice Adrisove turističke kompanije Maistre, kojih je protrgovano za 876 tisuća kuna. Cijena dionicama Maistre je u plusu od 0,69 posto, na 292 kune.

Među trgovanijim dionicama veće su poraste cijene zabilježile dionice Zagrebačke banke, za 2,48 posto, na 62 kune, Tankerske Next Generation za 4,44 posto, na 47 kuna, Instituta IGH za 6,67 posto, na 96 kuna, itd.

Ipak, najviše je porasla cijena dionicama Varteksa, za 9,66 posto, na 15,90 kuna, uz promet od 16,6 tisuća kuna.

Nasuprot tomu, najveća je gubitnica dionica Hotela Živogošće, s cjenovnim padom za 35,53 posto, na 9,80 kuna, uz promet od 12,6 tisuća kuna.

Među likvidnijim dionicama za više od jedan posto pala je cijena dionicama Podravke, za 1,16 posto, na 425 kuna, AD Plastika za 1,33 posto, na 185 kuna, Kraša za 1,37 posto, na 720 kuna, itd.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Atlantic Grupa, AD Plastik, Optima Telekom, Zagrebačka banka, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
PRESUDA
Sam Bankman-Fried osuđen na 25 godina zatvora
NEW YORK - Bivši glavni izvršni direktor FTX-a, Sam “SBF” Bankman-Fried odslužit će 25 godina zatvora nakon izricanja presude na federalnom sudu.
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Skok prometa, ali i pad indeksa
ZAGREB - Kraj skraćenog trgovinskog tjedna donio je pad indeksa Zagrebačke burze uz skok prometa.
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
CESTARINE
Hrvatska i Srbija od 15. svibnja zajedno naplaćuju cestarinu
BEOGRAD - U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o integraciji sustava za elektroničku naplatu cestarine između Srbije i Bosne i Hercegovine, a do lipnja se očekuje primjena sličnih sporazuma s Hrvatskom, Crnom Gorom i Grčkom, objavio je u četvrtak srbijanski ministar građevinarstva, prometa i infrastrukture Goran Vesić.
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
OPTIMIZAM
Larry Fink vrlo optimističan oko dugoročnih perspektiva bitcoina
NEW YORK - Izvršni direktor BlackRocka Larry Fink bio je "ugodno iznenađen" učinkom promptnog Bitcoin (BTC) burzovnog fonda (ETF) svoje tvrtke i ponovio je da je "vrlo optimističan" u pogledu dugoročne održivosti Bitcoina.
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
NAJAVE
Kasparov najavljuje veliki projekt u Hrvatskoj
ZAGREB - Šahovski velikan Gari Kasparov nije u Hrvatskoj samo zbog odmora, iako ovdje ima kuću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE