GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice

Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 17:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon dva dana oštrog pada, indeksi Zagrebačke burze odbili su se u pozitivni teritorij.

CROBEX je podignut 1,3 posto, na 1.919,71 bod. CROBEX10 je skočio 1,2 posto na 1.147,70 bodova. CROBEXprime je uvećan za 1,03 posto na 1.081,07 bodova.

Obveznički indeksi su zaključili padom. CROBIS je umanjen za 0,22 posto, a CROBIStr za 0,21 posto.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer umanjen za 10,5 milijuna kuna te je iznosio 35,4 milijuna kuna. Na redovni dionički promet odnosi se iznos od 33,3 milijuna kuna, a blok promet iznosi nešto više od dva milijuna kuna.

Čak dvanaest izdanja ostvarilo je milijunski promet.

U redovnoj trgovini najlikvidniji je HT s prometom od pet milijuna kuna, a bilježi cjenovni rast od 2,01 posto na 178,00 kuna.

Valamar Riviera je trgovanje zaključila redovnim prometom od 4,1 milijun kuna, blok prometom od dva milijuna kuna te rastom od 1,49 posto na cijenu od 34,00 kune.

Ericsson NT bilježi promet od 3,1 milijun kuna i porast za 3,03 posto odnosno cijenu od 1.360,00 kuna.

Dobitnica dana je Hrvatska poštanska banka sa skokom od 8,1 posto na cijenu od 600,00 kuna uz promet od 1,6 milijuna kuna. Dionice PBZ-a bilježe rast od 7,29 posto odnosno zadnju cijenu od 1.030,00 kuna i 1,7 milijuna kuna prometa. Odličnu izvedbu bankarskog sektora zaokružuje Zagrebačka banka koja je podignuta 2,5 posto, na 60,50 kuna i prometom od dva milijuna kuna.

Arena Hospitality Grupa podigla je cijenu 1,7 posto, na 366 kuna i prometom od 1,5 milijuna kuna.

AD Plastik porastao je 1,1 posto, na 190,00 kuna i promet od dva milijuna kuna. Optima telekom je zaključio cijenom od 7,00 kuna, što predstavlja rast od 0,72 posto, a njegov dnevni promet iznosi 1,8 milijuna kuna.

Pad cijene među deset najlikvidnijih izdanja bilježi samo Kraš, za 2,5 posto na 785,00 kuna, a njegovim je dionicama protrgovan iznos od 1,5 milijuna kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Hrvatska poštanska banka, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, AD Plastik, Optima Telekom, Privredna banka Zagreb, Maistra, Plava laguna
PROČITAJ I OVO
Uzlet na Wall Streetu, Boeing dobitnik dana
OPTIMIZAM
Uzlet na Wall Streetu, Boeing dobitnik dana
NEW YORK - Američki su indeksi uzletjeli u ponedjeljak, oporavljajući se od oštrih gubitaka prethodnog tjedna, jer se čini da se broj novih slučajeva koronavirusa u SAD-u usporava.
Beogradska berza: Skok indeksa, promet slab
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Skok indeksa, promet slab
BEOGRAD – Veliki skok akcija Philip Morrisa i Aerodroma Nikola Tesla pogurao je u vis indekse Beogradske berze na početku trgovačke nedelje, dok je ukupan promet na Beogradskoj berzi ostao skroman i iznosio je 10,3 miliona dinara (87,6 hiljada evra).
Cijene zlata porasle nakon loših vijesti s američkog tržišta rada
RAST
Cijene zlata porasle nakon loših vijesti s američkog tržišta rada

LONDON - Cijene zlata porasle su u ponedjeljak, potaknute navalom ulagača na sigurnu imovinu nakon što su službeni podaci pokazali prve ozbiljne posljedice koronakrize u američkom gospodarstvu koje je u ožujku ostalo bez 701 tisuće radnih mjesta.

Zagrebačka burza: Indeksi katapultirani više od 5%
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi katapultirani više od 5%
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su indeksi skočili su više od 5 posto uz znatan promet, prateći rast europskih burzi, koje su potaknute vijestima o usporavanju rasta broja umrlih od koronavirusa u Europi.
Kupnja hrane od malih proizvođača vjerojatno tek kratkoročni trend
ANALITIČARI
Kupnja hrane od malih proizvođača vjerojatno tek kratkoročni trend
ZAGREB - Usporavanje globalne ekonomije izazvalo je drastičan pad cijena hrane na svjetskom tržištu, a taj je pad prema izvještaju Organizacije Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO) najveći od 2015. U Hrvatskoj do takvog trenda još uvijek nije došlo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE