GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Novi posao u Norveškoj podigao Dalekovod

Zagrebačka burza: Novi posao u Norveškoj podigao Dalekovod
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2017 / 17:06
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Kraj tjedna donio je Zagrebačkoj burzi rast indeksa uz uobičajeno mršav promet.

Glavnina likvidnosti i danas otpada na tueristički sektor dok se kao najistaknuti dobitnik izdvojio Dalekovod.

Oba su indeksa porasla po 0,4 posto pa je CROBEX zaključio na 1.864,58 bodova, a CROBEX10 na 1.113,41 bod.

Povlaštene dionbice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) bile su najtrgovanije s preko dva milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,4 posto, na 473 kune. Adris Grupa potvrdila je da su slovenskoj Agenciji za nadzor tržišta osiguranja predali novi zahtjev za povećanje vlasničkog udjela do 33 posto u Savi Re.

- Ostajemo pri ambicijama da ćemo u poslovima kojima se baqvimo, pa i u sektoru osiguranja, biti vodeći u regiji, poručuju iz skupine koju vodi Ante Vlahović.

Adris trenutno drži oko 20 posto dionica Save Re. Najveći vlasnik ovog osiguravatelja je država koja zajedno sa svojim fondovima drži oko 40 posto vlasničkog udjela.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) ostvariloa je 1,75 milijuna kuna prometa uz skok cijene od 1,8 posto, na 43,70 kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je 343 tisuće kuna prometa uz rast cijene od 0,2 posto, na 175,15 kuna.

Podravka (ZSE:PODR-R-A) je zaslužna za rast indeksa zbog skoka od 2,1 posto, na 328,90 kuna, uz 335 tisuća kuna prometa.

HUP-Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) imao je 287 tisuća kuna prometa uz rast cijene od 0,5 posto, na 2.900 kuna. U turističkom se sektoru istaknula i Maistra (ZSE:MAIS-ER-A) koja je skočila 2,5 posto, na 290 kuna, uz 186 tisuća kuna promewta.

Novi posao u Norveškoj pretvorio je Dalekovod (ZSE:DLKV-R-A) u dobitnika dana. Cijena je skočila 5,7 posto, na 23 kune, uz 133 tisuće kuna trgovine. Jedan od vodećih norveških distributera električne energije, tvrtka BKK NET AS, objavila je kako Dalekovodu planira dodijeliti ugovor za izgradnju 420 kV dalekovoda Modalen - Mongstad. Nakon evaluacijskog procesa, ponuda tvrtke Dalekovod d.d. odabrana je kao najpovoljnija prema kriterijima natječaja. Vrijednost tendera iznosi više od 35 milijuna eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Dalekovod, Valamar Riviera, Hrvatski Telekom, Podravka, HUP-Zagreb, Maistra, Adris Grupa, Sava Re, ZSE:ADRS-P-A, ZSE:DLKV-R-A, ZSE:MAIS-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:HUPZ-R-A, Hrvatski Telekom
PROČITAJ I OVO
Deutsche Bank: Mladi Amerikanci će pomoć države iskoristiti za kupnju dionica
ISTRAŽIVANJE
Deutsche Bank: Mladi Amerikanci će pomoć države iskoristiti za kupnju dionica
NEW YORK - Istraživanje Deutsche Banka pokazalo je da će mladi Amerikanci popriličan dio novca kojeg će dobiti od države (tzv. stimulativni čekovi) potrošiti na kupnju dionica.
Dolar prema kuni najjači u tri i pol mjeseca
TEČAJ
Dolar prema kuni najjači u tri i pol mjeseca
ANALIZA - Slijedeći svoj polupostotni rast iz veljače, HNB-ov srednji tečaj američkog dolara na početku ovog mjeseca je intenzivirao taj smjer.
Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Messer Tehnogas najtraženiji na početku nedelje
BEOGRAD – Početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi nije doneo energičniju aktivnost investitora, ali su indeksi krenuli uzlaznom putanjom neutrališući gubitke zabeležene u petak..
Zagrebačka burza: CROBEX10 skočio na najvišu razinu od veljače 2020.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: CROBEX10 skočio na najvišu razinu od veljače 2020.
ZAGREB - Indeksi Zagrebačke burze tjedan su počeli snažnijim rastom vrijednosti, za nešto više od 0,9 posto, uz promet manji od pet milijuna kuna, dok je osjetniji pad cijene zabilježila dionica Privredne banke Zagreb (PBZ) nakon što je najavljeno njezino delistiranje.
Tajland promovira kanabis kao novi zamah ekonomiji
KONOPLJA
Tajland promovira kanabis kao novi zamah ekonomiji
BANGKOK - Tajlanđani su pohrlili na izložbu kanabisa u vrijeme dok rastu i ponuda i potražnja za tom biljkom nakon što je vlada odobrila njenu upotrebu u prehrani i drugim proizvodima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE