GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nikakav promet i daljnji pad indeksa

Zagrebačka burza: Nikakav promet i daljnji pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2013 / 16:59
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Prava uspavanka na Zagrebačkoj burzi. Većina je investitora očito već počela sa spajanjem slobodnih dana pa je ostvareno samo 5,5 milijuna kuna dioničkog promet.
CROBEX je pao 0,5 posto, na 1.854,48 bodova dok je CROBEX10 izgubio 0,2 posto i pao na 1.057,89 bodova.

Hoteli Cavtat (ZSE:HCVT-R-A) u velikoj su blokovskoj transakciji ostvarili 3,99 milijuna kuna prometa i to po cijeni od 200 kuna po dionici znatno iznad cijene ostvarene u današnjoj redovnoj trgovini (141 kunu).

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) u redovnoj je trgovini ostvario 1,08 milijuna kuna prometa a prosječna mu je cijena pala na 207,36 kuna. Zadnja je porasla 0,7 posto, na 209 kuna što je bio i dnevni maksimum.

Hoteli Makarska (ZSE:HMAM-R-A) ostvarili su 390 tisuća kuna prometa a cijena je ostala na nepromijenjenih 180 kuna.

Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) je ostvarila 370 tisuća kuna prometa a cijena je potonula oštrih 5,1 posto, na 214,90 kuna.  Iz Petrokemije su jučer objavili kako će Nadzorni odbor kompanije u utorak 4. lipnja održati sjednicu na kojoj će se, pored ostalog, definirati i dnevni red Glavne skupštine društva uključujući i prijedlog odluka o smanjenju i povećanju temeljnog kapitala. Početkom mjeseca kutinska Petrokemija objavila je poziv svojim dioničarima da u idućih sedam radnih dana iskažu indikativni interes za upisom novih dionica u mogućem procesu dokapitalizacije tvrtke u iznosu od 150 do 200 milijuna kuna.

Ericsson Nikola Tesla (ZSE:ERNT-R-A) ostvarila je 363 tisuće kuna prometa a cijena je pala 1,9 posto, na 1.300 kuna, ujedno i najnižu dnevnu cijenu. Na jučerašnjoj Skupštini je odlučeno da će se svim dioničarima Društva isplatiti redovna dividenda u iznosu od 20 kuna po dionici i izvanredna dividenda u iznosu od 150 kuna po dionici, odnosno ukupno 170 kuna po dionici iz zadržane dobiti iz 2003. godine i dijela zadržane dobiti iz 2004. godinu. Dividenda će se isplatiti svim dioničarima Društva koji su sedam dana prije skupštine na kojoj se ova odluka donijela (tj. 21. svibnja 2013. godine) imali na računu vrijednosnih papira u Središnjem klirinškom depozitarnom društvu upisane dionice Društva Isplata će se izvršiti zavisno o platnoj sposobnosti Društva, a najkasnije do 27. lipnja 2013. godine sukladno čl. 223. Zakona o trgovačkim društvima.

Dioki (ZSE:DIOK-R-A) je izgubio 1,9 posto, na 20,50 kuna, uz 200 tisuća kuna trgovine. Dioki grupa objavila je jučer izmijenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja koji je dio predstečajne nagodbe za Dioki i Dina Petrokemiju, a u kojoj su ukupne tražbine vjerovnika Dioki grupe utvrđene u iznosu od 1,79 milijardi kuna. Plan predviđa povezivanje sa strateškim partnerom to jest Crodux plinom u kojem se ta tvrtka obvezuje na isporuku sirovina potrebnih za proizvodnju polistirena, a Dioki grupa na preradu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ericsson Nikola Tesla, Dioki, Petrokemija, Hoteli Makarska, Hoteli Cavtat, ZSE:HT-R-A, ZSE:HMAM-R-A, ZSE:HCVT-R-A, ZSE:ERNT-R-A, ZSE:PTKM-R-A
PROČITAJ I OVO
Cjepivo za covid-19: Zastupnici EP-a traže odgovore od EK i farmaceutske industrije
ZAHTJEVI
Cjepivo za covid-19: Zastupnici EP-a traže odgovore od EK i farmaceutske industrije
ZAGREB/BRUXELLES - Zastupnici Europskog parlamenta nezadovoljni su ponašanjem Europske komisije i farmaceutske industrije u vezi cjepiva za covid-19, tvrdeći da imaju vrlo malo saznanja o ugovorima koje je Komisija potpisala s nekim laboratorijima.
Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim destinacijama
SPREMNOST
Amerikanci spremni na međunarodna putovanja u idućoj godini, Hrvatska među najtraženijim destinacijama
ZAGREB - Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA) koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna.
Dolar na novoj najvišoj razini u posljednja dva mjeseca
FOREX
Dolar na novoj najvišoj razini u posljednja dva mjeseca
LONDON - Tečaj dolara u četvrtak je na međunarodnim tržištima dosegnuo novu najvišu razinu u zadnja dva mjeseca prema košarici šest najznačajnijih svjetskih valuta jer da investitori u uvjetima drugog vala zaraze sve više strepe oko tijeka gospodarskog oporavka u SAD-u i Europi.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa, brine usporeni oporavak ekonomije
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa, brine usporeni oporavak ekonomije
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica oštro pale, kao i dan prije na Wall Streetu, jer ulagače zabrinjava usporavanje oporavka gospodarstava od koronakrize,
Wall Street oštro pao, oporavak ekonomije  usporio
POTONUĆE
Wall Street oštro pao, oporavak ekonomije usporio
NEW YORK - Na Wall Streetu su u srijedu burzovni indeksi oštro pali jer ulagače zabrinjava usporavanje oporavka gospodarstva i jer je malo vjerojatno da će Kongres uskoro prihvatiti nove fiskalne poticajne mjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE