GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2017 / 17:08
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Male promjene indeksa i očekivano mlitava trgovina danas na Zagrebačkoj burzi.

Agrokorova izdanja i danas su bila u fokusu investitora, a kuriozitet dana je nevjerojatan skok dionica Zvijezde.

CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.837,49 bodova dok je CROBEX10 pao 0,2 posto, na 1.068,96 bodova. ukupno je ostvareno 6,5 milijuna kuna prometa. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio najlikvidniji s 1,16 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 5,2 posto, na 255 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je blago porasla, na 3.900 kuna, uz 820 tisuća kuna prometa. Vijest dana svakako je nevjerojatan uzlet dionica Zvijezde (ZSE:ZVZD-R-A) od 177,1 posto, na  97 kuna, uz 176 tisuća kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je potonulo 9,2 posto, na 2,27 kuna, uz 271 tisuću kuna prometa.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) odaslala je ponudu za preuzimanje Hotela Makarska (ZSE:HMAM-R-A), a njezine su dionice pale 09 posto, na 42,56 kuna, uz 367 tisuća kuna prometa. Kompanija je dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija. Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) blago je srezan, na 165,51 kunu, uz 656 tisuća kuna prometa. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) podignuta je 2,1 posto, na 873 kune, uz 588 tisuća kuna prometa. Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa prošloga tjedna je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 milijuna kuna ili 9,6 posto više nego lani. Kako je priopćeno, ranija procjena EBITDA-e bila je na razini od 475 milijuna kuna.

Valja zabilježiti i treći uzastopni rast Plave lagune (ZSE:PLAG-R-A) koja je stigla na 6.900 kuna, uz 231 tisuću kuna prometa.  Hotelska kompanija Plava laguna s početkom iduće godine postat će jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, jer će se dovršiti spajanje s umaškim Istraturistom, a s novim brendom, organizacijom, jedinstvenim radnim procedurama i kolektivnim ugovorom planira ukupno uložiti gotovo pola milijarde kuna. Kompanija će se i dalje zvati Plava laguna, izvijestili su u petak članovi poslovodstva na konferenciji za medije, na kojoj je član Uprave Plave lagune Neven Staver naglasio da s Novom godinom počinje novo poslovno razdoblje tvrtke.

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) pale su na novu najnižu cijenu u tri godine, na 278,90 kuna, uz samo 78.800 kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zvijezda, Jamnica, Ledo, Belje, Valamar Riviera, Plava laguna, Atlantic Grupa, Podravka, Hrvatski Telekom, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
ŽELJEZNICA
Francuska Railcoopu odobrila pružanje usluga željezničkog prijevoza
PARIZ - Francusko ministarstvo okoliša objavilo je u srijedu da je zadružnom društvu Railcoop izdalo dozvolu za pružanje usluga željezničkog prijevoza putnika i tereta.
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Ericsson jedini milijunaš, indeksi porasli drugi dan zaredom
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su Crobex indeksi porasli su drugi dan zaredom, uz znatno manji promet nego prethodnih dana, a pritom je na najvećem dobitku bio industrijski sektor.
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
FOREX
Dolar stabilan uoči zasjedanja Feda
LONDON - Tečaj dolara u srijedu ije bilježio većih promjena prema košarici šest ključnih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, dok investitori čekaju smjernice iz američke središnje banke Fed u vezi budućih monetarnih poteza.
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAHTJEVI
HNB od MORH-a traži vojarnu u kojoj će pohraniti kune
ZAGREB - Nakon uvođenja eura kunske novčanice idu u skladište. Građani će kovanice moći zamijeniti eurom u roku od tri godine, a za zamjenu papirnatih nema ograničenja, piše u srijedu Jutarnji list.
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
PAD
Azijska tržišta: Indeksi pali treći dan zaredom
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama cijene dionica u srijedu pale treći dan zaredom, no vrlo blago jer su ponešto ublažene zabrinutosti nakon što je kineska kompanija Evergrande poručila da će platiti neke dospjele kamate na obveznice.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE