GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2017 / 17:08
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Male promjene indeksa i očekivano mlitava trgovina danas na Zagrebačkoj burzi.

Agrokorova izdanja i danas su bila u fokusu investitora, a kuriozitet dana je nevjerojatan skok dionica Zvijezde.

CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.837,49 bodova dok je CROBEX10 pao 0,2 posto, na 1.068,96 bodova. ukupno je ostvareno 6,5 milijuna kuna prometa. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio najlikvidniji s 1,16 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 5,2 posto, na 255 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je blago porasla, na 3.900 kuna, uz 820 tisuća kuna prometa. Vijest dana svakako je nevjerojatan uzlet dionica Zvijezde (ZSE:ZVZD-R-A) od 177,1 posto, na  97 kuna, uz 176 tisuća kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je potonulo 9,2 posto, na 2,27 kuna, uz 271 tisuću kuna prometa.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) odaslala je ponudu za preuzimanje Hotela Makarska (ZSE:HMAM-R-A), a njezine su dionice pale 09 posto, na 42,56 kuna, uz 367 tisuća kuna prometa. Kompanija je dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija. Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) blago je srezan, na 165,51 kunu, uz 656 tisuća kuna prometa. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) podignuta je 2,1 posto, na 873 kune, uz 588 tisuća kuna prometa. Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa prošloga tjedna je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 milijuna kuna ili 9,6 posto više nego lani. Kako je priopćeno, ranija procjena EBITDA-e bila je na razini od 475 milijuna kuna.

Valja zabilježiti i treći uzastopni rast Plave lagune (ZSE:PLAG-R-A) koja je stigla na 6.900 kuna, uz 231 tisuću kuna prometa.  Hotelska kompanija Plava laguna s početkom iduće godine postat će jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, jer će se dovršiti spajanje s umaškim Istraturistom, a s novim brendom, organizacijom, jedinstvenim radnim procedurama i kolektivnim ugovorom planira ukupno uložiti gotovo pola milijarde kuna. Kompanija će se i dalje zvati Plava laguna, izvijestili su u petak članovi poslovodstva na konferenciji za medije, na kojoj je član Uprave Plave lagune Neven Staver naglasio da s Novom godinom počinje novo poslovno razdoblje tvrtke.

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) pale su na novu najnižu cijenu u tri godine, na 278,90 kuna, uz samo 78.800 kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zvijezda, Jamnica, Ledo, Belje, Valamar Riviera, Plava laguna, Atlantic Grupa, Podravka, Hrvatski Telekom, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
KAMPANJA
HUT: Pokrenuti ciljane kampanje na ključnim turističkim tržištima
ZAGREB - Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
GASTRO
Renomirani australski portal promovira hrvatsku gastronomiju
ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi porasli na početku tjedna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u ponedjeljak porasle, zahvaljujući nadi ulagača u daljnje poticajne gospodarske mjere, no trguje se suzdržano zbog rasta napetosti između SAD-a i Kine.
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
INDIKATORI
Gradić u Srbiji leži na ogromnom bogatstvu
BEOGRAD - Jedna australska kompanija tokom istraživanja na području opštine Rekovac, nedaleko od Jagodine otkrila je indikatore koji upućuju na značajnu mineralizaciju bora i litijuma – elemenata koji su nezamenljivi u sektoru proizvodnje baterija i vozila na električni pogon.
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
KVALITETA
Šokantni rezultati ispitivanja kvalitete maslinovog ulja u Sloveniji
LJUBLJANA - Uprava za sigurnost hrane (UVHVVR) provela je inspekciju maslinovog ulja na malo između 5. i 11. listopada prošle godine. Ukupno je 28 uzoraka obrađeno i ispitano na kemijske parametre, a također je senzorno ocijenjeno.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE