GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde

Zagrebačka burza: Nevjerojatan uzlet Zvijezde
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.12.2017 / 17:08
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Male promjene indeksa i očekivano mlitava trgovina danas na Zagrebačkoj burzi.

Agrokorova izdanja i danas su bila u fokusu investitora, a kuriozitet dana je nevjerojatan skok dionica Zvijezde.

CROBEX je ojačao 0,2 posto, na 1.837,49 bodova dok je CROBEX10 pao 0,2 posto, na 1.068,96 bodova. ukupno je ostvareno 6,5 milijuna kuna prometa. 

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio najlikvidniji s 1,16 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 5,2 posto, na 255 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je blago porasla, na 3.900 kuna, uz 820 tisuća kuna prometa. Vijest dana svakako je nevjerojatan uzlet dionica Zvijezde (ZSE:ZVZD-R-A) od 177,1 posto, na  97 kuna, uz 176 tisuća kuna prometa. Belje (ZSE:BLJE-R-A) je potonulo 9,2 posto, na 2,27 kuna, uz 271 tisuću kuna prometa.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) odaslala je ponudu za preuzimanje Hotela Makarska (ZSE:HMAM-R-A), a njezine su dionice pale 09 posto, na 42,56 kuna, uz 367 tisuća kuna prometa. Kompanija je dostavila Centru za restrukturiranje i prodaju obvezujuću ponudu za kupnju 621.086 dionica društva Hoteli Makarska d.d., što prema uvjetima iz Ponudbene dokumentacije čini 55,48% temeljenog kapitala Hoteli Makarska d.d.. U sklopu obvezujuće ponude, Valamar Riviera dostavila je CERP-u i Plan poslovanja, razvoja i ulaganja u društvo Hoteli Makarska d.d. koji predviđa značajan dugoročni ciklus investicija. Valamar Riviera ujedno je objavila kako je zaključila ugovor o suradnji s Allianz ZB d.o.o. društvom za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima iz Zagreba kojim je uspostavljen odnos zajedničkog djelovanja spram društva Hoteli Makarska d.d.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) blago je srezan, na 165,51 kunu, uz 656 tisuća kuna prometa. 

Atlantic Grupa (ZSE:ATGR-R-A) podignuta je 2,1 posto, na 873 kune, uz 588 tisuća kuna prometa. Zahvaljujući pozitivnim kretanjima na tržištu regije u Rusiji te strogoj kontroli troškova i rizika, Atlantic Grupa prošloga tjedna je podigla svoja očekivanja profitabilnosti za 2017. godinu te sada očekuje dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA) od 520 milijuna kuna ili 9,6 posto više nego lani. Kako je priopćeno, ranija procjena EBITDA-e bila je na razini od 475 milijuna kuna.

Valja zabilježiti i treći uzastopni rast Plave lagune (ZSE:PLAG-R-A) koja je stigla na 6.900 kuna, uz 231 tisuću kuna prometa.  Hotelska kompanija Plava laguna s početkom iduće godine postat će jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, jer će se dovršiti spajanje s umaškim Istraturistom, a s novim brendom, organizacijom, jedinstvenim radnim procedurama i kolektivnim ugovorom planira ukupno uložiti gotovo pola milijarde kuna. Kompanija će se i dalje zvati Plava laguna, izvijestili su u petak članovi poslovodstva na konferenciji za medije, na kojoj je član Uprave Plave lagune Neven Staver naglasio da s Novom godinom počinje novo poslovno razdoblje tvrtke.

Dionice Podravke (ZSE:PODR-R-A) pale su na novu najnižu cijenu u tri godine, na 278,90 kuna, uz samo 78.800 kuna prometa. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zvijezda, Jamnica, Ledo, Belje, Valamar Riviera, Plava laguna, Atlantic Grupa, Podravka, Hrvatski Telekom, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:PLAG-R-A, ZSE:ATGR-R-A, ZSE:RIVP-R-A
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
POČETAK SEZONE
U Hrvatsku ovaj vikend ušlo 93.000 putnika, daleko manje nego rekordne 2019.
ZAGREB - S prvim pravim ljetnim vikendom stigao je i toliko očekivani val turista. U Hrvatskoj ih je trenutačno oko 290 tisuća, među kojima 250 tisuća inozemnih. Više od pola boravi ih u Istri i na Kvarneru, najviše Nijemaca, Slovenaca, Austrijanaca, Čeha i Poljaka.
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja
PUTOVANJA
Britanski turoperatori u srijedu će danom akcije pozvati vladu da olakša putovanja

LONDON - Britanske aviokompanije i turoperatori planiraju „dan akcije“ za srijedu čime bi vladu koja obeshrabruje putovanja Britanaca u popularne destinacije, a među njima je i Hrvatska, pritisnuli da ublaži ograničenja prije vrhunca sezone godišnjih odmora.

Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
DOBRE NAZNAKE
Snažan lipanjski rast na Kvarneru daje nadu u dobru turističku sezonu
RIJEKA - Ljeto koje će i kalendarski početi u ponedjeljak te sve bolja epidemiološka situacija u Hrvatskoj i više su nego dobar nagovještaj obećavajuće turističke sezone koja se, sudeći po velikom broju vozila na graničnim prijelazima, polako zahuktava.
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
OPTIMIZAM
Splitsko-dalmatinska županija: Hoteli bi mogli imati bolju špicu sezone nego rekordne 2019.
SPLIT - Najave za špicu sezone zasad su fenomenalne - u velikim hotelskim lancima čak i bolje nego za rekordnu 2019. godinu.
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
TURIZAM
U Crnoj Gori 35.000 turista, 60% u odnosu na 2019.
PODGORICA – Prema podacima Nacionalne turističke organizacije (NTO), u Crnoj Gori trenutno boravi 35.000 turista, što je 60 odsto nego u istom periodu 2019. godine, saopštio je danas crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE