GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Nastavljena pozitivna trgovina

Zagrebačka burza: Nastavljena pozitivna trgovina
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.01.2022 / 17:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak su dionički indeksi nastavili višednevni uspon, pri čemu je Crobex porastao 17. dan zaredom, dok je milijunski promet imalo čak pet izdanja.

Crobex indeks porastao je u ponedjeljak 0,75 posto, na 2.187 bodova, ojačavši 17. dan zaredom. Crobex10 ojačao je 0,89 posto, na 1.331 bod, nastavivši uspon šesti dan zaredom.

Tako je Crobex dosegnuo novu najvišu razinu od ožujka 2017., a Crobex10 novu najvišu razinu od kada je uveden 2009. godine.

Domaći burzovni indeksi pratili su dobitke na europskim burzama, na kojima su sve najvažnije burze u zelenome, dok je paneuropski Stoxx 600 završio trgovanje s plusom od 0,7 posto.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao prehrambeni, za 1,71 posto, dok je najviše pao industrijski, za 0,66 posto.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 14,3 milijuna kuna, što je za 3,6 milijuna više nego u petak.

Najveći promet ostvaren je dionicom HT-a, u visini od 3,95 milijuna kuna, a cijena joj je porasla za 0,27 posto, na 185,5 kuna.

Slijedi dionica Podravke, s prometom od 3,64 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala 2,32 posto, na 706 kuna.

Znatniji promet imala je i dionica Turisthotela, u visini od 1,65 milijuna kuna, a cijena joj je stagnirala na 3.800 kuna.

Povlaštenom dionicom Adrisa protrgovano je za 1,17 milijuna kuna. Cijena joj je ojačala za 1,64 posto, na 434 kune.

Milijunski promet imala je još i dionica Zagrebačke banke, a cijena joj je porasla za 1,49 posto, na 68 kuna.

Među likvidnijima, najveća dobitnica bila je dionica Altantic grupe, s rastom cijene za 2,82 posto, na 1.820 kuna. S druge strane, među likvidnijim gubitnicama izdvaja se dionica Luke ploče, čija je cijena pala 5,8 posto, na 650 kuna.

Na domaćem tržištu kapitala danas se trgovalo s ukupno 44 dionice, pri čemu je cijena njih 19 porasla, 11 pala, a 14 stagnirala.

Tagovi: Zagrebačka burza, Podravka, Turisthotel, CROBEX, CROBEX10, Valamar Riviera, Ericsson NT, Hrvatski Telekom, Ingra, Alpha Adriatic
PROČITAJ I OVO
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street: Očekivani izraelski napad srušio indekse
NEW YORK - Američki indeksi pali su na početku novog tjedna jer su rastući prinosi i zabrinutost zbog sukoba na Bliskom istoku zasjenili snažne podatke Goldman Sachsa o zaradi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE