GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Menadžeri počeli prodavati dionice Kraša

  Zagrebačka burza: Menadžeri počeli prodavati dionice Kraša
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.11.2019 / 17:33
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi porasli, pri čemu CROBEX sedmi dan uzastopno.

Čakovečki mlinovi i Kraš bili su u fokusu investitora, a čini se da se događaju nove velike promjene u vlasničkoj strukturi najjačeg hrvatskog konditora. 

Oba su indeksa porasla po 0,1 posto pa je CROBEX zaključio na 2.003,27 boda, a CROBEX10 na 1.185,40 bodova.

Sveukupni promet na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na jučer porastao za 63 milijuna kuna te je iznosio 77,4 milijuna kuna. 

Najlikvidniji su Čakovečki mlinovi s blok prometom od 54,5 milijuna kuna i cijenom od 6.900,00 kuna bez promjene cijene u odnosu na dan ranije. 

Kraš je dan zaključio prometom od 20,4 milijuna kuna bez promjene cijene na 1.050,00 kuna.  U posljednja dva dana protrgovano je gotovo 30 tisuća dionica, što predstavlja dva posto vlasništva u zagrebačkoj konditorskoj tvrtki koja je odnedavno postala meta preuzimanja srpskog poduzetnika Nebojše Šaranovića. U posljednja dva dana realizirano je i nekoliko većih transakcija, a danas su za oko zapele dvije u kojima je prodano najprije 5619, a zatim 5807 dionica. S obzirom da tolike količine dionica posjeduju samo dioničari s liste top 10, u kojoj, uz tri vodeća dioničara (MI Braća Pivac, Šaranovićev Kappa Star Limited, Kraš ESOP) dominiraju sadašnji i bivši menadžeri Kraša, izgleda da je barem jedna osoba iz menadžerske strukture odlučila prodati dionice.

Dionice Tankerske NG trgovane su u iznosu od 444 tisuću kuna, a cijena im je uzletjela 9,6 posto na 45,80 kuna, čime je zadarski brodar zaslužio titulu dobitnika dana.

Petrokemija je zaključila poskupljenjem od 3,9 posto, na 54 kune uz 109 tisuće kuna prometa. 

Optima Telekom bilježi porast od 3,1 posto na cijenu od 6,60 kuna i 333 tisuća kuna prometa. Dionice Saponie zaključile su cijenom od 326,00 kunu, što predstavlja rast

Dionice Valamar Riviere pojeftinile su 0,5 posto, na 37,90 kuna uz 219 tisuće kuna prometa. Slijedi Đuro Đaković Holding s padom za 0,39 posto, cijenom od 5,10 kuna i prometom od 103 tisuća kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Kraš, Čakovečki mlinovi, Valamar Riviera, Optima Telekom, Tankerska Next Generation, Nebojša Šaranović, Petrokemija
PROČITAJ I OVO
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
UZLET
Wall Street: S&P 500 uzletio na najvišu razinu u tri mjeseca
NEW YORK - Wall Street je u srijedu snažno porastao, a Nasdaq se približio rekordnim razinama, a znakovi ekonomskog oporavka zasjenili su američke socijalne nemire.
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
VOĆE
Srbija može da očekuje 650 miliona dolara od izvoza voća
BEOGRAD - Srbija bi ove godine od izvoza voća mogla da ostvari devizni priliv od oko 650 miliona dolara, uprkos tome što će rod biti manji oko pet odsto nego prošle godine, rekao je stručnjak za vočarstvo Zoran Keserović, profesor Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar dobitnik dana, indeksi i osmi dan u plusu
ZAGREB - Osmi uzastopni rast indeksa na Zagrebačkoj burzi danas je bio popraćen solidnim prometom.
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije
SJAJNO
Dubrovniku visoke ocjene u globalnom ocjenjivanju održivosti destinacije

DUBROVNIK - Dubrovnik je u ocjenjivanju održivosti destinacije Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC) postigao ukupni rezultat od 70 posto, što je pokazatelj njegove usmjerenosti prema održivoj budućnosti turizma i grada, ističu iz Grada Dubrovnika u povodu završnog izvješća GSTC-a o tom ocjenjivanju.

Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
BRENDIRANJE
Hercegovački duhan dobio međunarodnu zaštitu izvornosti
MOSTAR - Duhan sorte 'hercegovački ravnjak' upisan je u međunarodni registar imena podrijetla, čime je dobio zaštitu izvornosti, koji se vodi pri Svjetskoj organizaciji za intelektualno vlasništvo (WIPO) sa sjedištem u Ženevi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE