GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik tjedna, blagi rast indeksa

Zagrebačka burza: Končar EI dobitnik tjedna, blagi rast indeksa
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 18:43
Autor: Siniša Malus
ZAGREB - Zagrebačka je burza u drugom rujanskom tjednu donijela blagi rast indeksa i slabiji promet.

Od dobitnika se izdvojio Končar EI dok su građevinska izdanja bila pod pritiskom izvlačenja profita nakon nagomilanih dobitaka tijekom srpnja i kolovoza.

CROBEX je u tjednu porastao 0,1 posto i zaključio je na 1.610,09 bodova. CROBEX10 je podignut 0,6 posto na 999,24 boda. CROBEXprime bilježi rast od 0,6 posto, zaključio je na 941,62 boda. Crobex10tr je uvećan za 0,6 posto, zaključio je na 996,67 bodova.

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi pala je u odnosu na prošli tjedan. Ukupni dionički promet je umanjen za 19,47 posto to jest za 8,3 milijuna kuna te je iznosio 34,5 milijuna kuna.

Sektorski indeksi su tjedan završili u rasponu od -0,50 posto koliko bilježi CROBEXkonstrukt do +1,5 posto koliko je uvećan CROBEXindustrija.

Najlikvidniji je biio Hrvatski Telekom čijim je dionicama protrgovan iznos od 4,4 milijuna kuna, a cijena mu je uvećana 3 posto na 173,00 kune.

Dalekovod je zaključio prometom od tri milijuna kuna i cjenovnim padom od 2,6 posto na 7,38 kuna.

AD Plastik bilježi promet od 2,9 milijuna kuna i minus od 1,1 posto na 133,50 kuna.

Dobitnik tjedna bio je Končar EI kojemu je cijena porasla 3,3 posto na 630,00 kuna, uz 1,4 milijuna kuna prometa.

Zagrebačka banka je zaključila uvećanjem od 3,2 posto, cijenom od 52,00 kune i prometom od 1,2 milijuna kuna.

Ericsson NT podigao je cijenu 1,6 posto, cijenom od 1.290,00 kuna i prometom od 2,2 milijuna kuna.

Cijena je za 1,27 posto na 23,90 kuna porasla još Valamar Rivieri čijim je dionicama ostvaren promet od 1,4 milijuna kuna.

Tjedan bez postotne promjene bilježe dva izdanja, Atlantic Grupa s cijenom od 1.260,00 kuna i prometom od 2,9 milijuna kuna te Podravka s cijenom od 425,00 kuna i 1,6 milijuna kuna prometa.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Zagrebačka banka, Ericsson NT, Končar EI, Dalekovod, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, AD Plastik
PROČITAJ I OVO
Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Slab promet, minimalne promjene indeksa
ZAGREB - U mirnom trgovanju na kraju tjedna, na Zagrebačkoj burzi u petak su indeksi stagnirali uz različite predznake, jer nije bilo značajnijih vijesti iz domaćih kompanija koje bi dale poticaja investitorima, dok su na tjednoj razini indeksi bili u blagom minusu.
Otkazan Advent u Zagrebu
ODLUKE
Otkazan Advent u Zagrebu
ZAGREB - Zagrebački Advent ove se godine neće održati. Potvrdila je to danas Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.
Rezervacije u španjolskim hotelima ponovo snažno pale u rujnu
PAD
Rezervacije u španjolskim hotelima ponovo snažno pale u rujnu
MADRID - Rezervacije noćenja u španjolskim hotelima ponovo su pale u rujnu, snažnije nego u prethodnom mjesecu, odražavajući ograničenja putovanja koja su teško pogodila sektor turizma, pokazali su u petak podaci državnog statističkog ureda.
Europska tržišta blago porasla na kraju tjedna
U PLUSU
Europska tržišta blago porasla na kraju tjedna
FRANKFURT - Na europskim su burzama u petak ujutro cijene dionica blago porasle, zahvaljujući dobrim kvartalnim poslovnim rezultatima kompanija, no trguje se oprezno zbog nepopustljivog širenja koronavirusa u Europi.
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, trgovina oprezna
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi blago porasli, trgovina oprezna
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica u petak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, no trguje se oprezno jer je neizvjesno hoće li se u Washingtonu postići dogovor o novim gospodarskim poticajima prije predsjedničkih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE