GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Katapultirana vrijednost Jamnice, Belja i Leda

Zagrebačka burza: Katapultirana vrijednost Jamnice, Belja i Leda
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.11.2017 / 17:03
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Utorak je Zagrebačkoj burzi donio prekid negativnog niza koji je trajao sedam dana.

Agrokorova izdanja nastavila su uzlet, a ona su i bila u fokusu investitora.

CROBEX je ojačao 0,1 posto, na 1.816,57 bodova dok je CROBEX10 podignut 0,5 posto, na 1.071,54 boda. Ukupno je ostvareno 26,3 milijuna kuna prometa, a sve se odnosi na dionice.

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je bio u fokusu s gotovo 11,2 milijuna kuna prometa uz uzlet cijene od 43 posto, na 1.198 kuna. Kompanija je izvijestila da je danas došlo do rasta cijene dionica što je uzrokovalo pokretanje dražbe uravnoteženja.

Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je katapultirana drugi uzastopni dan. Cijena je podignuta 92,9 posto, na 13.500 kuna, uz 2,3 milijuna kuna prometa. Od Agrokorovih izdanja vrijedno je spomenuti i Belje (ZSE:BLJE-R-A) koje je imalo 481 tisuću kuna prometa, a cijena je podignuta 65 posto, na 10 kuna.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) korigirana je 0,9 posto, na 43,22 kune, uz gotovo dva milijuna kuna prometa. Valamar Riviera i ove je godine proglašena najuspješnijom istarskom kompanijom u kategoriji velikih trgovačkih društava. Svečana dodjela priznanja Zlatna kuna održana je danas u Poreču u Villi Polesini. Kao vodeća turistička kompanija u Hrvatskoj, Valamar Riviera u 2017. godini očekuje ostvariti između 1.755 i 1.775 milijuna kuna poslovnih prihoda, a očekuje se i snažan rast operativne dobiti koji će na godišnjoj razini doseći između 600 i 610 milijuna kuna.

U turističkom sektoru aktivna i Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) koja je imala 1,4 milijuna kuna trgovine uz nepromijenjenu cijenu od 461,01 kune.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) imao je gotovo 1,9 milijuna kuna prometa uz rast cijene od 1,4 posto, na 169,99 kuna.

Među dobitnicima dana i Hrvatska poštanska banka (ZSE:HPB-R-A) koja je podignuta 6,3 posto, na 574 kune, uz 941 tisuću kuna prometa. 

Gubitnik dana ponovno je bio Đuro Đaković (ZSE:DDJH-R-A) koji je potonuo 11,6 posto, na 22,60 kuna, uz 745 tisuća kuna prometa. Time je negativni niz produžen i šesti dan.

Hod po trnju nastavile su i dionice Tehnike (ZSE:THNK-R-A) koje su spuštene 7,8 posto, na 200 kuna, uz 164 tisuće kuna prometa. U samo četiri dana tržišna kapitalizacija potonula je za trećinu.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Belje, Ledo, Jamnica, Hrvatska poštanska banka, Đuro Đaković, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:BLJE-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:DDJH-R-A, ZSE:JMNC-R-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
LONDON - Dolar je u petak oslabio prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, pritisnut stabilizacijom tečaja jena koji je prethodnih dana bio izložen jačim prodajnim pritiscima uslijed veće sklonosti riziku investitora na globalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE