GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Jesen u znaku Atlantske plovidbe

Zagrebačka burza: Jesen u znaku Atlantske plovidbe
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.12.2017 / 17:09
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Kraj tjedna na Zagrebačkoj je burzi ipak donio nešto bolji promet, ali i tek minimalne promjene indeksa.

CROBEX je pao minimalnih 0,02 posto, na 1.859,34 boda dok je CROBEX10 podignut 0,2 posto, na 1.087,41 bod. ukupno je ostvareno 4,6 milijuna kuna prometa. 

Najlikvidniji je bio Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) koji je ostvario tek nešto iznad milijun kuna prometa uz skok cijene od 1,2 posto, na 167,75 kuna.  Deutsche Telekom postigao je dogovor o kupnji nizozemskog poslovanja švedskog telekomunikacijskog operatera Tele2 koje planira povezati sa svojim lokalnim operaterom kako bi smanjio zaostatak za konkurentima KPN-om i Ziggom. Tele2 će za taj dio poslovanja dobiti 190 milijuna eura u gotovini i 25-postotni udio u proširenom T-Mobile Nederland, priopćile su dvije kompanije u petak.

Od početka listopada tržišna kapitalizacija Atlantske plovibe (ZSE:ATPL-R-A) uzletjela je 62 posto čime je ovo izdanje i najveći burzovni dobitnik drugog dijela godine. Danas je cijena podignuta 1,5 posto, na 670 kuna, uz gotovo 895 tisuća kuna prometa, a tome je zasigurno pridonijela informacija prema kojoj je Igor Bilbija postao vlasnik više od 15 posto dionica dubrovačkoga brodara. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) imala je 532 tisuće kuna prometa, a cijena je pala 0,6 posto, na 43,92 kune.

Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je korigiran 1,9 posto, na 773,40 kuna, uz 365 tisuća kuna trgovine. Među Agrokorovim izdanjima aktivna i Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) koja je imala gotovo 217 tisuću kuna prometa, a cijena je ostala na nepromijenjenih 13.000 kuna.

Redovne dionice Adrisa (ZSE:ADRS-R-A) srezane su 1 posto, na 475 kuna, uz 278 tisuća kuna prometa. 

Ericsson nikola Tesla (ZSE:ERNT-R-A) oslabio je 0,9 posto, na 1.170 kuna, uz 175 tisuća kuna trgovine.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Atlantska plovidba, Jamnica, Ledo, Adris Grupa, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:ATPL-R-A, ZSE:HT-R-A, ZSE:ADRS-R-A
PROČITAJ I OVO
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
CLOSING BELL ZSE
 Cijene nafte stabilne iznad 77 dolara
LONDON - Cijene nafte na međunarodnim tržištima u petak su se stabilizirale iznad 77 dolara budući da je prva dražba državnih zaliha u Kini neutralizirala utjecaj globalnih poremećaja u proizvodnji i smanjenih zaliha.
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi na kraju tjedna s različitim predznacima
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi Crobex indeksi u petak su završili trgovanje s različitim predznacima, uz nešto niži promet nego dan ranije, a u fokusu investitora ponovno je bila dionica Spana, čija se cijena spustila na 200 kuna.
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
PROBLEMI
HPK: Stočarski sektor pred urušavanjem zbog visokih troškova
ZAGREB - Predstavnici Hrvatske poljoprivredne komore su upozorili da je stočarski sektor pred urušavanjem, razmjeri šteta u stočarstvu kreću se od 1,5 do 2 milijarde kuna, zbog čega traže od Vlade i resornog ministarstva donošenje hitnih mjera.
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
PAD
Pad proizvodnje mlijeka, prirast goveda, ovaca i koza
ZAGREB - U Hrvatskoj je 2020. godine porasla proizvodnja goveda, ovaca i koza, dok je nastavljen pad proizvodnje mlijeka, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PRIJETI PROPAST
Evergrande nije platio, neizvjesnost među investitorima raste
PEKING - Evergrande nije ponudio bilo kakve informacije o tome je li platio dospjelu tranšu obveznica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE