GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Jamnica tone sve dublje, indeksi opet pali

Zagrebačka burza: Jamnica tone sve dublje, indeksi opet pali
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.03.2017 / 17:14
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Negativan sentiment na Zagrebačkoj burzi nastavljen je i u utorak, a opet su rasprodaju predvodila izdanja iz sastava Agrokora.

CROBEX je srezan 0,9 posto, na 2.077,12 bodova dok je CROBEX10 pao 0,8 posto, na 1.188,64 boda. Ukupno je ostvareno 21,8 milijuna kuna prometa.

Povlastene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) bile su najtrgovanije sa 3,2 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,8 posto, na 479 kuna.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) je pao 0,9 posto, na 170, 96 kuna, uz 3,1 milijun kuna trgovine.

Dobitnica dana ponovno je bila Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je uzletjela 5,2 posto, na 437,50 kuna.

Neizvjesnosti oko Agrokorovih muka opet su dionice iz njegovog sastava pretvorile u gubitnike fana. Zvijezda (ZSE:ZVZD-R-A) je potonula 6 posto, na 3.101 kunu, uz 179.000 kuna prometa. Jamnica je srezana 5,6 posto, na 118.000 kuna, uz 607.000 kuna trgovine. To je najniza cijena Jamnice od 31. kolovoza 2016. Ledo (ZSE:LEDO-R-A) je izgubio 3,2 posto i pao na 6.899,99 kuna, uz 852.000 kuna prometa. 

Među vjerovnicima Agrokora vlada sve veća panika, a u najtežem položaju su vlasnici tzv. PIK obveznica kojima je Ivica Todorić kao fizička osoba financirao kupovinu Mercatora prije nekoliko godina, izvještava portal Siol.net. Ovi vjerovnici, a riječ je o velikom broju međunarodnih investicijskih i mirovinskih fondova i drugih financijskih institucija, poslali su u Zagreb dopis u kojem najavljuju zaoštravanje i prijete razvlaštenjem Todorića.

Turistički sektor predvodio je Arenaturist (ZSE:ARNT-R-A) sa preko 792.000 kuna trgovie uz pad od 1 posto, na 495,06 kuna. Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) srezana je 1,4 posto, na 42,85 kuna, uz 788.000 kuna prometa. HUP-Zagreb (ZSE:HUPZ-R-A) je ostvario 532.000 kuna prometa uz nepromijenjenu cijenu od 2.800 kuna.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Jamnica, Ledo, Agrokor, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Zvijezda, Valamar Riviera, Atlantska plovidba, ZSE:ATPL-R-A, Arenaturist, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:ZVZD-R-A, ZSE:HT-R-A
PROČITAJ I OVO
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
BAKAR
Goldman Sachs: Na početku smo dugoročnog trenda rasta cijene bakra
NEW YORK - Cijene bakra u utorak su porasle na najvišu razinu od ožujka 2013. godine, dosegnuvši 7.719 američkih dolara po metričkoj toni nakon jače proizvodne aktivnosti od očekivane u Kini i Južnoj Koreji.
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: NIS zaslužan za rast prometa
BEOGRAD - Promet na domaćem tržištu akcija znatno se oporavio danas, najviše zahvaljujući trgovanju akcijama Naftne industrije Srbije, dok su BELEX indeksi ostvarili mešovite rezultate.
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
UNWTO: Oko 70 posto odredišta ublažilo ograničenja putovanja
PARIZ - Oko 70 posto svih svjetskih odredišta u posljednjih mjesec dana ublažilo je ograničenja putovanja te sada samo jedno od četiri i dalje drži svoje granice potpuno zatvorenima za međunarodne turiste, podaci su iz novog izdanja izvješća o ograničenjima putovanja Svjetske turističke organizacije (UNWTO).
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Valamar na najvišoj razini u šest mjeseci, indeksi i dalje rastu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu su indeksi ponovno snažno porasli, već treći dan zaredom, pa su im dobitci u tom razdoblju premašili tri posto.
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
SHOPPING
Deloitte: Korona možda ipak neće u potpunosti ugroziti blagdansku kupnju
ZAGREB - Covid-19 možda ipak neće potpuno ugroziti blagdanske kupovine, iako zbog zabrinutosti kupci namjeravaju oprezno trošiti - u prosjeku sedam posto manje nego lani, a mijenjaju se i način i mjesto kupovine pa se rast očekuje samo u segmentu internetske potrošnje, dok će sve ostalo pasti, pokazalo je istraživanje Deloittea.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE