GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet, treći uzastopni pad indeksa

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet, treći uzastopni pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi blago pali, treći dan zaredom, uz skroman promet jer nije bilo važnijih vijesti koje bi izazvale reakciju ulagača, dok su na tjednoj razini ostvarili dobitak veći od jedan posto.

Crobex indeks oslabio je u petak 0,17 posto, na 1.569 bodova, a Crobex10 za 0,30 posto, na 974 boda.

Unatoč slabljenju treći dan zaredom, Crobexi su na tjednoj razini ostvarili dobitke, zahvaljujući znatnom rastu početkom tjedna. Tako je Crobex u plusu oko 1,51 posto, a Crobex10 za 1,13 posto u odnosu na kraj prošloga tjedna.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao turistički, za 0,39 posto, dok je najviše porastao industrijski, za 0,64 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 2,55 milijuna kuna te je bio oko milijun kuna manje nego jučer.

Najveći promet, 589 tisuća kuna, ostvaren je dionicom HT-a, pri čemu joj cijena stagnira na 165,5 kuna.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 493 tisuće kuna i padom cijene za 0,82 posto, na 363 kune. Nešto više trgovalo se i redovnom dionicom Adrisa, kojom je ostvareno 256 tisuća kuna, a cijena joj je pritom stagnirala na 430 kuna.

U fokusu investitora bile su i dvije turističke dionice. Dionicom Arena Hospitality grupe ostvareno je 241 tisuću kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,8 posto, na 256 kuna.

Dionicom Valamar Rivijere ostvareno je 121 tisuću kuna, a cijena joj je pala 1,19 posto, na 25 kuna, pa je bila i najveća gubitnica.

Od burzovnih objava, Uprava Liburnia Riviera hotela sazvala je za 30. lipnja skupštinu na kojoj će dioničari, između ostalog, odlučivati po povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 28,5 milijuna kuna, na najviše 724,6 milijuna kuna, uplatom novca i izdavanjem 12.390 novih redovnih dionica. Dionice će se ponuditi na upis postojećim dioničarima. Izdanje će se smatrati uspješnim ako bude uplaćeno 8.500 dionica.

Danas je protrgovano tek s jednom dionicom Liburnije, čija je cijena pala 7,89 posto, na 3.500 kuna.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s 30 dionica, od čega je njih 12 ostvarilo porast cijene u odnosu na dan ranije, 12 pad, a 6 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, Liburnia Riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
NAUTIČKI TURIZAM
Rovinj: Kruzera nema, čekaju se jahte i mega jahte
ROVINJ - Šteta je velika, naročito ako se uzme u obzir da je luka Valdibora, koja je domaćin brodovima dužim od četrdeset metara, prošle sezone ugostila osamdesetak kruzera, s oko 24 tisuće ljudi.
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
REKORDI
Kineski investitori s rekordnim investicijama na burzi u Hong Kongu
HONG KONG – Zakon o sigurnosti u Hong Kongu, koji je već usvojen u Pekingu, postaje snažan poticaj investitorima iz NR Kine da svoja sredstva ulažu u Hong Kong, bez obzira na svakodnevne turbulencije na tržištu kapitala.
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
RAKETE
Washington odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot
WASHINGTON - Washington je u četvrtak objavio da je odobrio prodaju Kuvajtu 84 rakete Patriot najnovije generacije te pošiljku opreme namijenjene modernizaciji proturaketnih sustava emirata u ukupnoj vrijednosti 1,425 milijarda dolara.
Azijska tržišta: Indeksi pali zbog američko-kineskih napetosti
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Indeksi pali zbog američko-kineskih napetosti
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u petak cijene dionica blago pale, drugi dan zaredom, dok ulagači čekaju odgovor SAD-a na učvršćivanje kontrole Pekinga nad Hong Kongom.
Wall Street pao nakon dva dana snažnog rasta
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao nakon dva dana snažnog rasta

NEW YORK - Na Wall Streetu su u četvrtak cijene dionica pale, nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump potpisao uredbu u vezi društvenih mreža i poručio da će u petak održati konferenciju za medije o Kini.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE