GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet, treći uzastopni pad indeksa

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet, treći uzastopni pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su Crobex indeksi blago pali, treći dan zaredom, uz skroman promet jer nije bilo važnijih vijesti koje bi izazvale reakciju ulagača, dok su na tjednoj razini ostvarili dobitak veći od jedan posto.

Crobex indeks oslabio je u petak 0,17 posto, na 1.569 bodova, a Crobex10 za 0,30 posto, na 974 boda.

Unatoč slabljenju treći dan zaredom, Crobexi su na tjednoj razini ostvarili dobitke, zahvaljujući znatnom rastu početkom tjedna. Tako je Crobex u plusu oko 1,51 posto, a Crobex10 za 1,13 posto u odnosu na kraj prošloga tjedna.

Među sektorskim indeksima, najviše je pao turistički, za 0,39 posto, dok je najviše porastao industrijski, za 0,64 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je svega 2,55 milijuna kuna te je bio oko milijun kuna manje nego jučer.

Najveći promet, 589 tisuća kuna, ostvaren je dionicom HT-a, pri čemu joj cijena stagnira na 165,5 kuna.

Slijedi povlaštena dionica Adrisa, s prometom od 493 tisuće kuna i padom cijene za 0,82 posto, na 363 kune. Nešto više trgovalo se i redovnom dionicom Adrisa, kojom je ostvareno 256 tisuća kuna, a cijena joj je pritom stagnirala na 430 kuna.

U fokusu investitora bile su i dvije turističke dionice. Dionicom Arena Hospitality grupe ostvareno je 241 tisuću kuna prometa, a cijena joj je porasla 0,8 posto, na 256 kuna.

Dionicom Valamar Rivijere ostvareno je 121 tisuću kuna, a cijena joj je pala 1,19 posto, na 25 kuna, pa je bila i najveća gubitnica.

Od burzovnih objava, Uprava Liburnia Riviera hotela sazvala je za 30. lipnja skupštinu na kojoj će dioničari, između ostalog, odlučivati po povećanju temeljnog kapitala društva za najviše 28,5 milijuna kuna, na najviše 724,6 milijuna kuna, uplatom novca i izdavanjem 12.390 novih redovnih dionica. Dionice će se ponuditi na upis postojećim dioničarima. Izdanje će se smatrati uspješnim ako bude uplaćeno 8.500 dionica.

Danas je protrgovano tek s jednom dionicom Liburnije, čija je cijena pala 7,89 posto, na 3.500 kuna.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s 30 dionica, od čega je njih 12 ostvarilo porast cijene u odnosu na dan ranije, 12 pad, a 6 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Adris Grupa, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, Liburnia Riviera Hoteli
PROČITAJ I OVO
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
LIJEKOVI
Europska agencija za lijekove odobrila korištenje deksametazona za covid-19
BRUXELLES - Europska agencija za lijekove odobrila je korištenje deksametazona za liječenje pacijenata oboljelih od covida-19 koji imaju problema s disanjem, otvorivši put da taj steroid postane drugi odobreni lijek za liječenje covida-19 u Europi nakon remdesivira.
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi stagnirali uz najniži promet od veljače 2019.
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u petak su glavni dionički indeksi bilježili tek blage promjene, uz najniži dnevni promet u ovoj godini jer nema vijesti koje bi potaknule investitore na ulaganje.
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
TRENDOVI
Željeznica: Mali porast prijevoza tereta, veliki pad broja putnika
ZAGREB - Željeznicom je u drugom tromjesečju ove godine zbog koronakrize prevezeno gotovo 67 posto manje putnika nego u istom lanjskom razdoblju, no prijevoz tereta je porastao za 2,5 posto, kao rezultat preuzimanje dijela tereta od drugih vrsta prijevoza, koji je ukupno gledano u Hrvatskoj smanjen, ističu u petak iz HAKOM-a.
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE