GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 17:12
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u četvrtak su indeksi blago pali, nakon jučerašnjeg rasta, uz skroman promet jer nije bilo vijesti koje bi potaknule investitore na veću aktivnost.

Crobex indeks u četvrtak je oslabio 0,41 posto, na 1.692 boda, a Crobex10 za 0,2 post0, na 1.059 bodova.

Svi sektorski indeksi su kliznuli, pri čemu najviše građevinski, za 2,1 posto. Redovni promet dionicama dosegnuo je svega 3,5 milijuna kuna, što je upola manje nego dan ranije.

Najlikvidnija je bila dionica HT-a, s prometom od 695 tisuća kuna. Cijena joj je porasla 0,85 posto, na 179 kuna.

Slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, kojom je ostvareno 630 tisuća kuna. Cijena joj je pritom stagnirala na 1.500 kuna.

Dionicom Valamar Rivijere ostvareno je 385 tisuća kuna prometa, uz pad njezine cijene za 1,45 posto, na 27,2 kune.

U fokusu investitora bila je još i povlaštena dionica Adrisa, sa 373 tisuće kuna prometa i padom cijene za 0,27 posto na 372 kune.

Najveća gubitnica među likvidnijima bila je dionica Instituta IGH, s padom cijene za 3,4 posto na 142 kune. Istodobno, najviše je porasla cijena dionice Brodogradilišta Viktor Lenac, za 1,6 posto, na 9,45 kuna.

Danas se na burzi trgovalo s ukupno 35 dionica, od čega je njih 6 zabilježilo rast cijene, 18 pad, a cijena 11 dionica se nije mijenjala.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Ericsson Nikola Tesla, Valamar Riviera, Institut IGH, Viktor Lenac
PROČITAJ I OVO
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
MONETARNA POLITIKA
Lagarde: ECB uskoro reže kamate; nafta je najveći rizik u ovom trenutku
FRANKFURT - Predsjednica Europske središnje banke Christine Lagarde rekla je u utorak da je središnja banka odlučna smanjiti kamatne stope u kratkom roku, podložno bilo kakvim većim šokovima.
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
OPTIMIZAM
Citi: Cijene zlata skaču na 3.000 dolara
NEW YORK - Cijene zlata nastavile su se kretati blizu rekordno visokih razina nakon što su se rasplamsale napetosti na Bliskom istoku, što je povećalo privlačnost poluga kao sigurnog utočišta.
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
TRGOVINA
Ovo je radno vrijeme trgovina i šoping centara na dan izbora
ZAGREB - Datum parlamentarnih izbora se približio. Pogledajte koje će trgovine i šoping-centri raditi tijekom izbornog dana.
CVC Capital Partners priprema IPO
JAVNA PONUDA
CVC Capital Partners priprema IPO
LONDON - CVC Capital Partners, moćni luksemburški fond koji upravlja imovinom vrijednom 186 milijardi eura kroz niz investicijskih strategija, namjerava prikupiti više od 1,25 milijardi eura u inicijalnoj javnoj ponudi na amsterdamskoj burzi i ciljat će na procjenu između 13 i 15 milijardi eura.
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oštar pad indeksa zbog izraelsko-iranskih tenzija
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta rasprodana su dok svijet čeka odgovor Izraela na zračni napad Irana tijekom vikenda. Većina velikih tržišta u Aziji izgubila je oko 2%.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE