GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i blagi pad indeksa

Zagrebačka burza: Iznimno slab promet i blagi pad indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2019 / 17:10
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi su blago pali na početku novog tjedna u inače vrlo mirnom trgovanju zbog sezone godišnjih odmora i nedostatka značajnijih poslovnih vijesti.

Niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti pola milijuna kuna prometa što dovoljno svjedoči o letargičnosti na tržištu.

CROBEX je oslabio 0,3 posto, na 1.894,12 bodova dok je CROBEX10 izgubio 0,1 posto i pao na 1.104,60 bodova. Ukupno je ostvareno manje od 3,4 milijuna kuna prometa.

U takvim okolnostima samo 492 tisuće kuna prometa bilo j dovoljno AD Plastiku (ZSE:ADPL-R-A) za status najlikvidnijeg izdanja dana. Cijena je pala 0,9 posto, na 176 kuna.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) imala je 421 tisuću kunaprometa uz rast od 0,8 posto, na 61 kunu.

Arena Hospitality Group (ZSE:ARNT-R-A) je imao 392 tisuće kuna trgovine uz pad od 0,5 posto, na 372 kune.

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) ostala je na nepromijenjenih 38,60 kuna, uz 359 tisuća kuna prometa.

Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) je bila dobitnica dana zaslugom uzleta od 25,2 posto, na 25,80 kuna, uz 263 tisuće kuna prometa.

Novi veliki posao za ĐĐ Specijalna vozila gotovo je ostao bez odjeka na tržištu. Dionice Đure Đakovića (ZSE:DDJH-R-A) ostvarile su, naime, samo 24 tisuće kuna prometa uz rast cijene od 0,5 posto, na 8,82 kune. Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, je s francuskim naručiteljem sklopila ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Vrijednost ugovora je 137 milijuna kuna, a isporuke vagona počinju krajem 2019. godine i nastavljaju se tijekom 2020. godine.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Đuro Đaković, Valamar Riviera, Arena Hospitality Group, AD Plastik, Petrokemija, ZSE:ADPL-R-A, ZSE:PTKM-R-A, ZSE:ARNT-R-A, ZSE:DDJH-R-A
PROČITAJ I OVO
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
STRATEŠKI
Kreće izrada Strategije razvoja održivog turizma do 2030.
ZAGREB - Ministarstvo turizma i sporta pokreće izradu Strategije razvoja održivog turizma do 2030. i Nacionalnog plana razvoja održivog turizma od 2021. do 2027., kao dugoročne krovne okvire za razvoj turizma u RH, kazala je u četvrtak ministrica Nikolina Brnjac na sjednici Vlade na kojoj je donijeta odluka o pokretanju njihove izrade.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
TRŽIŠTE KAPITALA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim se burzama u četvrtak ujutro trguje oprezno jer nakon višetjednog rasta cijena dionica ulagači trenutno nisu skloni dodatno riskirati zbog daljnjeg brzog širenja koronavirusa u Europi.
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
CIJEPLJENJE
Cjepivo stiže u Hrvatsku već kroz nekoliko tjedana
ZAGREB - Kao distributer za sva cjepiva protiv korone u Hrvatskoj izabrana je tvrtka Medoka koja mora osigurati skladištenje i distribuciju cjepiva.
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
PSIHOLOGIJA
Crni petak: Kako vas trgovci pokušavaju navesti da kupujete
ZAGREB - Cijena izgleda nikad povoljnija, a odbrojavanje do isteka popusta visi vam nad glavom - bolje je da kupite odmah.
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
OPTIMIZAM
Azijska tržišta: Indeksi na novim rekordnim razinama
ŠANGAJ - Na azijskim su burzama u četvrtak cijene dionica dosegnule nove rekordne razine, zahvaljujući nastavku euforije u vezi cjepiva protiv covida-19 i nadi ulagača u nove poticajne mjere u američkom gospodarstvu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE