GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Investitori nagradili dionice Adrisa zbog vrlo dobrih rezultata

Zagrebačka burza: Investitori nagradili dionice Adrisa zbog vrlo dobrih rezultata
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2023 / 17:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebačka je burza u četvrtak donijela pozitivnu trgovnu uz nešto manji obujam prometa nego u srijedu.

U fokusu su bile dionice Adrisa čiji su poslovni rezultati naišli na dobar odjek kod ibvestitora.

CROBEX je ojačao 0,4 posto, na na 2.177 bodova, dok je CROBEX10 podignut 0,5 posto, na 1.263 boda.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 930 tisuća eura, što je za 120 tisuća eura manje nego dan ranije.

Najveći promet ostvaren je povlaštenom dionicom Adrisa, u visini od 160,5 tisuća eura, a cijena joj je porasla 2,3 posto, na 52,6 eura. Slijedi redovna dionica Adrisa, s gotovo 116 tisuća eura prometa i skokom cijeneza 5,13 posto, na 61,5 eura. Adris grupa izvijestila je danas da je 2022. godinu završila s 550 milijuna kuna neto dobiti, što je za 37 posto više nego u godini ranije, i za devet posto više od neto dobiti ostvarene u 2019. Neto dobit nakon manjinskih interesa iznosila je 419 milijuna kuna i u usporedbi s prethodnom godinom veća je za 41 posto, dok je ukupan prihod Adris grupe lani iznosio 6,5 milijardi kuna, 14 posto više.

Sasvim obrnut bio je sentiment kod druge kompanije koja je danas objavila rezultate - Hrvatskog Telekoma. Naime, dionicama HT-a ostvareno je svega 14 tisuća eura prometa, a cijena joj je stagnirala na 25,2 eura. HT je izvijestio da je u 2022. ostvario neto dobit od 655 milijuna kuna, što je za 10,5 posto više odnosu na 2021. godinu, dok su organski prihodi porasli za 2,2 posto, na 7,4 milijarde kuna.

A nakon izdanja Adrisa, po likvidnosti slijedi dionica Atlantske plovidbe, s prometom od 102 tisuće eura, uz rast njezine cijene za 3,4 posto, na 55 eura.

U fokusu investitora bila je i dionica Arena Hospitality grupe, s 92 tisuća eura. Cijena joj je ojačala 0,61 posto, na 33 eura.Najveća dobitnica među likvidnijima bila je dionica Jadroplova, sa skokom cijene za 8,4 posto, na 11,6 eura.

S druge strane, među dionicama s nešto većim prometom, po gubitku se izdvaja dionica Končara EI, s padom cijene za 1,6 posto, na 126 eura.

Tagovi: Zagrebačka burza, crobex, crobex10, aDRIS gRUPA, hRVATSKI tELEKOM, ATLANTSKA PLOVIDBA, aRENA hOSPITALITY gROUP, kONČAR ei
PROČITAJ I OVO
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZABRINJAVAJUĆE
U Hrvatskoj sve manje stoke i peradi
ZAGREB - Tijekom 2023. godine u Hrvatskoj je pala brojnost stoke i peradi, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Oporavak indeksa
ŠANGAJ - Azijsko-pacifička tržišta porasla su u četvrtak u cijelosti, za razliku od noćnih gubitaka Wall Streeta koji su doveli do pada S&P 500 i Nasdaq Compositea četvrti dan zaredom.
Wall Street pao četvrti dan zaredom
AMERIČKO TRŽIŠTE
Wall Street pao četvrti dan zaredom
NEW YORK - Na Wall Streetu je u srijedu burzovni S&P 500 indeks pao četvrti dan zaredom jer poslovni rezultati kompanija nisu impresivni i jer je sve jasnije da američka središnja banka neće smanjiti kamatne stope tako brzo kao što se očekivalo.
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
FENOMENI
Što je pink tax i koliko je i danas prisutan ovaj fenomen?
ANALIZA - “Porez na rozu”, poznatiji kao pink tax, predstavlja pojavu u kojoj se proizvodi namijenjeni ženama prodaju po višim cijenama u odnosu na slične proizvode namijenjene muškarcima.
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
KRIPTO SCENA
Je li halving već uračunat u cijenu bitcoina?
NEW YORK - Američki dolar ponovno pokazuje svoju snagu, jučer je dosegnuo petomjesečni maksimum prema euru (za euro je ujutro trebalo platiti samo 1,0603 dolara).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE