GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Institut IGH dobitnik dana

Zagrebačka burza: Institut IGH dobitnik dana
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.01.2018 / 17:06
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Iako su analitičari očekivali življu trgovinu na Zagrebačkoj burzi nakon što je Fitch Ratings podigao kreditni rejting Hrvatske, to se ipak nije dogodilo.

Ostvareno je manje o 7 milijuna kuna prometa dionicama, a investitori su se fokusirali na Valamar Rivieru, Adris i Podravku.

CROBEX je oslabio blagih 0,04 posto, na 1.870,76 bodova dok je CROBEX10 spušten 0,2 posto, na 1.085,02 boda. 

Valamar Riviera (ZSE:RIVP-R-A) bila je najtrgovanija s gotovo 1,3 milijuna kuna prometa uz pad cijene od 0,7 posto, na 42,70 kuna. 

Povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) imale su gotovo 900 tisuća kuna prometa, a cijena je podignuta 0,4 posto, na 484 kune.

Podravka (ZSE.PODR-R-A) je imala gotovo 862 tisuće kuna prometa, a cijena je pala 0,4 posto, na 269 kuna.

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) je srezala cijenu 1 posto, na 58 kuna, utz 536 tisuća kuna prometa. 

Dobitnik dana bio je Institut IGH (ZSE:IGH-R-A) koji je uzletio 17,8 posto, na 235 kuna, uz 534 tisuće kuna prometa. Razloga uzleta jest Pelješki most. U kompaniji pripremaju ponudu za natječaj za nadzor gradnje Pelješkog mosta.

- Vjerujemo da smo na tom projektu jedan od najozbiljnijih, ako ne i najozbiljniji konkurent - smatraju u Institutu IGH.

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) oslabio je 0,3 posto, na 167,50 kuna, uz 534 tisuće kuna prometa. 

Informacija o jednoj ponudi za Jadran (ZSE:JDRN-R-B) došla je nakon zaključenja trgovine, a cijena dionica pala je 4,6 posto, na 7,30 kuna, uz 381 tisuću kuna prometa. Za kupnju 70,74 posto dionica crikveničkog Jadrana pristigla je jedna obvezujuća ponuda, a zajednički su je dala dva mirovinska fonda - PBZ Croatia osiguranje i Erste, koji su za te dionice ponudili 199,8 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna kuna više od početne cijene, te se obvezali na dokapitalizaciju od 200 milijuna kuna, objavio je u ponedjeljak CERP. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Institut IGH, Valamar Riviera, Zagrebačka banka, Hrvatski Telekom, Jadran Crikvenica, Podravka, Adris Grupa, ZSE:IGH-R-A, ZSE:PODR-R-A, ZSE:RIVP-R-A, ZSE:ZABA-R-A, ZSE:ADRS-P-A
PROČITAJ I OVO
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
NADZOR
Hanfa utvrdila nezakonitosti u dokumentima s ključnim informacijama kod dva proizvoda UNIQA osiguranja
ZAGREB - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) provela je postupak nadzora nad dijelom poslovanja društva UNIQA osiguranje d.d. (Društvo) iz Zagreba, Planinska 13 A, OIB 75665455333 i utvrdila nezakonitosti u predugovornim dokumentima s ključnim informacijama (KID) za proizvode osiguranja života FidelisLife i Dollarprotect kod kojih ugovaratelj osiguranja snosi rizik ulaganja.
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
TRŽIŠTE KAPITALA
Azijska tržišta: Investitori oprezni, blagi rast indeksa
ŠANGAJ - Na većini azijskih burzi cijene su dionica jutros blago porasle, no trguje se oprezno zbog jučerašnjeg pada Wall Streeta i sporog oporavka najvećih svjetskih gospodarstava od koronakrize.
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street
PRITISAK
Tehnološki sektor ponovno pritisnuo Wall Street

NEW YORK - Na Wall Streetu je u četvrtak S&P 500 pao drugi dan zaredom, kao i Nasdaq indeks, što je posljedica daljnje korekcije cijena dionica u tehnološkom sektoru, ali i slabih pokazatelja s američkog tržišta rada.

Šest hrvatskih prehrambenih proizvoda prodavat će se u Kini
PRILIKE
Šest hrvatskih prehrambenih proizvoda prodavat će se u Kini
ZAGREB - Baranjski kulen, Dalmatinski i drniški pršut, Lički krumpir, Dingač i Neretvanska mandarina, hrvatskih je šest prehrambenih proizvoda koji su se upravo našli na listi od 100 europskih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom koje je Europska komisija službeno objavila kao proizvode koji će biti posebno označeni i privilegirani u trgovanju sa Kinom.
Čak 22 europska grada udružila se protiv Airbnba
SUKOBI
Čak 22 europska grada udružila se protiv Airbnba
PARIZ - Savez 22 europska grada pozvao je danas EU da uspostavi stroža pravila za internetsku platformu kratkoročnog najma nekretnina Airbnb. Savez je uvjeren da zbog njih cijene nekretnina rastu, što lokalno stanovništvo gura u nezavidan položaj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE