GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Ingra dobitnica dana, blagi pomaci indeksa

Zagrebačka burza: Ingra dobitnica dana, blagi pomaci indeksa
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2020 / 17:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi u srijedu Crobex indeksi bilježili su vrlo blage pomake u odnosu na dan ranije, dok su znatniji cjenovni rast ostvarile dionice kompanija koje su objavile polugodišnje financijske rezultate.

Crobex indeks u srijedu je oslabio 0,11 posto, na 1.580 bodova, kliznuvši naniže četvrti dan zaredom. Istodobno, Crobex10 ojačao je blagih 0,03 posto, na 979 bodova.

Među sektorskim indeksima, najviše je porastao građevinski, za 5,42 posto, dok je jedino pao turistički, za 0,34 posto.

Redovni promet dionicama iznosio je 3,63 milijuna kuna te je bio otprilike na razini kao i dan ranije.

Najveći promet ostvaren je dionicom Valamar Rivijere, 507 tisuća kuna. Cijena joj je pala 1,69 posto, na 23,3 kune, tako da je među likvidnijima bila najveća gubitnica.

Slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, sa 458 tisuća kuna prometa i stagnacijom cijene na 1.240 kuna.

U fokusu investitora bila je i dionica Ingre, kojom je ostvaren 396 tisuća kuna prometa, a cijena joj je skočila za 13,11 posto, na 6,9 kuna, pa je među likvidnijima bila najveća dobitnica.

Po rastu cijene prati je dionica Končara, sa skokom za 6,7 posto, na 510 kuna.

Grupa Končar izvijestila je da je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit u iznosu od 33,1 milijun kuna, što je gotovo 2,5 puta više u na isto razdoblje lani, kada je iznosila 13,3 milijuna kuna. Ukupno ostvareni konsolidirani prihodi iznose 1,4 milijarde kuna te su veći za 154 milijuna kuna ili 12,1 posto.

Znatnije je porasla i cijena dionice Saponije, za 3,94 posto, na 264 kune.

Ta osječka tvrtka u prvom polugodištu ostvarila je 10,7 milijuna kuna neto dobiti, što je rast od 56 posto prema istom razdoblju lani. Poslovni prihodi joj iznose 262,2 milijuna kuna i povećani su šest posto.

Janaf je, pak, izvijestio o polugodišnjoj neto dobiti od 148,7 milijuna kuna, što je za 1,6 posto više nego u istom razdoblju lani. Istodobno, ukupni prihodi dosegnuli su 374,8 milijuna kuna i veći su za 4,6 posto. Cijena dionice Janafa porasla je 1,89 posto, na 4.320 kuna.

Na domaćem tržištu danas se trgovalo s 37 izdanja, pri čemu je njih 18 ostvarilo rast cijene u odnosu na jučer, 7 pad, a 12 stagnaciju.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Ingra, Valamar Riviera, Končar EI, Saponia, Janaf
PROČITAJ I OVO
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
KARIJERE
Dražen Stanković na čelu Montenegroberze
PODGORICA - Novi Odbor direktora Montenegroberze konstituisan je juče u Podgorici i njime će ubuduće predsjedavati Dražen Stanković iz CKB banke, dok će mu zamjenik biti Mehmet Gonen, predstavnik Istanbulske berze.
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
NOVI TRENDOVI
Nijemci zamijenili Amerikance u luksuznom smještaju
ZAGREB - Anketa provedena među članovima Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela HGK pokazala je kako se i tom segmentu turizma struktura gostiju značajno promijenila. Prije pojave koronavirusa SAD je bio prioritetno tržište za većinu ispitanika, a sada je to Njemačka.
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
TJEDNI PREGLED ZSE
Zagrebačka burza: Indeksi blago ojačali nakon četiri tjedna pada, oporavak Valamara
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi glavni dionički indeksi protekloga tjedna ostvarili su blagi dobitak, prekinuvši tako 4-tjedni negativni niz, a najviše je pritom porastao sektor turističkih dionica.
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
REAKCIJE
Brnjac: Nema dokaza da su se strani maturanti zarazili na Pagu
ZAGREB - Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je kako nema dokaza da su se strani turisti zarazili na Pagu.
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Stagnacija indeksa
BEOGRAD - Uspavano trgovanje i stagniranje oba berzanska indeksa obeležili su kraj trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE