GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi s tjednim rastom većim od 1%

Zagrebačka burza: Indeksi s tjednim rastom većim od 1%
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2019 / 08:58
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
ZAGREB - Na Zagrebačkoj burzi indeksi su prošloga tjedna porasli više od jedan posto, a u fokusu investitora bila je dionica Kraša, kojom je ostvareno više od polovine prometa, uz stagnaciju njezine cijene na 1.050 kuna.

Nastavak optimistične trgovine bio je popraćen značajno većimn prometom nego tjedan ranije. Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi je u odnosu na tjedan ranije uvećana za 125 posto, naime ukupni dionički promet je uvećan za 63,8 milijuna kuna te je iznosio 115 milijuna kuna.

CROBEX je rastao drugi uzastopni tjedan ovaj put za 1,3 posto, na 2.003,27 boda i ponovno se našao iznad psihološke razine od 2.000 bodova na kojoj se posljednji put nalazio krajem listopada. CROBEX10 je nakon četiri negativna tjedna porastao, i to za 1,1 posto, na 1.185,40 bod.

U proteklom su tjednu najlikvidnije izdanje bila Čakovečki mlinovi (ZSE:CKML-R-A) s prometom od 55,3 milijuna kuna od čega se 54,5 milijuna odnosi na blok promet po cijeni od 6.900,00 kuna. Ostatak prometa je ostvaren u redovnom trgovanju, a zadnja redovna cijena je iznosila 6.750 kuna.

Dionicama Kraša (ZSE:KRAS-R-A) ostvaren je promet od 33,3 milijuna kuna a cijena od 1.050 kuna jednaka je kao i krajem prošlog tjedna.

Dionice Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) zaključile su prometom od 5,2 milijuna kuna, a cijena od 37,90 kuna uvećana je za 0,5 posto.

Dobitnice tjedna bile su dionice Tankerske NG (ZSE:TPNG-R-A) koje su uzletjele 17,4 posto, na 45,80 kuna, uz promet od 971 tisuća kuna.

Slijedi Ericsson NT (ZSE:ERNT-R-A) s rastom od 6,9 posto, na 1.390 kuna i prometom od 1,2 milijuna kuna.

Turisthotel (ZSE:TUHO-R-A) je porastao 4,83 posto na cijenu od 3.040,00 kuna uz promet od 1,3 milijuna kuna.

Cijena Podravkinih dionica (ZSE:PODR-R-A) je uvećana za 2,34 posto na 481,00 kuna, uz 1,7 milijuna kuna prometa.

Pad cijene nije zabilježilo nijedno od deset najlikvidnijih izdanja.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Tankerska Next Generation, Čakovečki mlinovi, Kraš, Petrokemija, Valamar Riviera, Podravka, Ericsson NT
PROČITAJ I OVO
Jen najslabiji u deset mjeseci
FOREX
Jen najslabiji u deset mjeseci
LONDON - Dolar je u četvrtak na međunarodnim tržištima ojačao prema košarici drugih najznačajnijih svjetskih valuta, dosegnuvši nakratko najviše razine od svibnja 2017. godine, nakon neočekivanog oštrog pada cijene japanskog jena. ,
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
SIGNALI
Odlične vijesti sa sajma u Münchenu: Ove godine očekivani rast prometa s njemačkog tržišta do 3%
MUNCHEN - Posebna novost na ovogodišnjem sajmu je i osvježeni vizualni izgled štanda HTZ-a koji je, uoči nadolazećeg Europskog nogometnog prvenstva, obogaćen elementima crveno bijelih kvadratića.
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
REGULATIVA
Što donose izmjene Zakona o tržištu kapitala?
ZAGREB - Zakonom o tržištu kapitala će biti pojednostavljena procedura izdavanja prospekta za sudionike na tržištu kapitala, ali i dane veće ovlasti Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga u segmentu korporativnog upravljanja izdavatelja vrijednosnih papira.
Oprezna trgovina na europskim tržištima
BEZ RIZIKA
Oprezna trgovina na europskim tržištima
FRANKFURT - Na europskim su burzama u četvrtak ujutro cijene dionica skliznule s rekordnih razina, dok ulagači prate vijesti o širenju koronavirusa izvan Kine.
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
DIONICE
Badel 1862 izvijestio o smanjenju broja dionica
ZAGREB - Na temelju ovlaštenja Glavne skupštine od 13. siječnja 2020., donijela odluku o povlačenju 2.976.929 stečenih vlastitih dionica bez smanjenja temeljnog kapitala te je nastavno na navedeno usklađen podatak o broju dionica u Statutu Društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE