GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli negativni niz

Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli negativni niz
TJEDNI PREGLED ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2017 / 18:58
Autor: Siniša Malus, sinisa.malus@seebiz.eu
ZAGREB - Zagrebačka je burza ovoga tjedna napokon iznjedtrila malo pesimizma.

Indeksi nakon pet negativnih tjedana napokon bilježe rast, no i dalje je vidljiv oprez investitrora, posebno kad su u pitanju izdanja iz sastava Agrokora. 

CROBEX je u tjednu skočio 2,3 posto, na 1.949,21 bod dok je CROBEX10 porastao 2 posto i tjedan zaključio na 1.139,56 bodova. 

Redovni dionički promet u tjednu je pao za gotovo 24 milijuna kuna na 103,6 milijuna kuna.

Agrokorova izdanja i ovoga su tjedna bila u fokusu investitora. Najtrgovaniji, a ujedno i dobitnik tjedna bio je je Ledo (ZSE:LEDO-R-A) s prometom od 24,6 milijuna kuna, a cijena njegovih dionica je skočila 21,9 posto, na 3.778,99 kuna. Slijedi ga Belje (ZSE:BLJE-R-A) kojim se trgovalo u iznosu od 8,1 milijun kuna, a tjedan je zaključilo padom od 3,3 posto odnosno cijenom od 9,16 kuna. Jamnica (ZSE:JMNC-R-A) je cijenu povećala 10 posto, na 55 tisuća kuna, uz promet od 6,6 milijuna kuna. Dionice Vupika (ZSE:VPIK-R-A) poonule su 17,1 posto, na 19,90 kuna, uz tjedni promet od 1,8 milijuna kuna. 

I dobavljači Agrokora imali su vrlo dobar tjedan. Podravka (ZSE:PODR-R-A) je podigla cijenu 4,6 posto, na 367,00 kuna, uz promet od 2,4 milijuna kuna. Dionice Atlantic Grupe (ZSE:ATGR-R-A) tjedan su zaključile rastom od 3,3 posto, na 818,05 kuna, uz promet od od 3,5 milijuna kuna. 

Zagrebačka banka (ZSE:ZABA-R-A) bilježi rast cijene od 2,7 posto, na 58,52 kune i promet od 3,3 milijuna kuna. Skupština Zabe ovoga tjedna potvrdila je dividendu od 5,30 kuna.

Dividenda Adrisa od 17 kuna razočarala je dio investitora. Ipak, povlaštene dionice Adrisa (ZSE:ADRS-P-A) porasle su 1,6 posto, na 463,20 kuna uz tjedni promet od 4,7 milijuna kuna. 

Dionice Valamar Riviere (ZSE:RIVP-R-A) poskupjele su 1 posto, na 42,40 kuna, a njima je protrgovan iznos od 2,1 milijun kuna. 

Hrvatski Telekom (ZSE:HT-R-A) cijenu je povećao 0,3 posto, na 174,51 kunu, uz promet od gotovo šest milijuna kuna.

Najveći pad među trgovianijim izdanjima bilježi Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) koja je korigirana 4,6 posto, na 438,79 kuna, uz 2,7 milijuna kuna prometa. 

Tjedan je donio i oporavak cijene dionice Viadukta (ZSE:VDKT-R-A) nakon strahovitog pada koji se dogodio još potkraj ožujka. Dionice su u tjednu uzletjele 28,4 posto, na 114,30 kuna, uz tjedni promet od milijun kuna. 

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Belje, Ledo, Jamnica, Vupik, Zagtrebačka banka, Hrvatski Telekom, Valamar Riviera, Viadukt, ZSE:HT-R-A, ZSE:JMNC-R-A, ZSE:LEDO-R-A, ZSE:VPIK-R-A, ZSE:BLJE-R-A
PROČITAJ I OVO
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
CLOSING BELL BSE
Beogradska berza: Indeksi u minusu na nedeljnom nivou
BEOGRAD – Indeksi Beogradske berze zabeležili su mešovite rezultate poslednjeg trgovačkog dana u nedelji, a investiciona aktivnost je ostala prigušena.
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Stagnacija indeksa i znatno manji promet
ZAGREB - Kraj tjedna Zagrebačkoj je burzi donio dramatičnio manji promet i blagi pad indeksa.
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BRENDOVI
Bjelovarski kvargl 25. hrvatski proizvod zaštićen na razini Europske unije
BJELOVAR - Sir "Bjelovarski kvargl" dobio je europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla i postao 25. hrvatski proizvod zaštićenog naziva u Europskoj uniji (EU), objavili su u petak iz Ministarstva poljoprivrede.
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
KRIPTOVALUTE
Riksbank testira rješenje za nacionalnu kriptovalutu
STOCKHOLM - Švedska središnja banka Riksbank započela je ovoga tjedna s testiranjem tehničkog rješenja koje bi moglo poslužiti za digitalizaciju nacionalne valute.
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
FOREX
Dolar oslabio prema košarici valuta; stabilizacija tečaja jena
LONDON - Dolar je u petak oslabio prema košarici najznačajnijih svjetskih valuta na međunarodnim tržištima, pritisnut stabilizacijom tečaja jena koji je prethodnih dana bio izložen jačim prodajnim pritiscima uslijed veće sklonosti riziku investitora na globalnim tržištima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE