GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli negativni niz, promet slab

Zagrebačka burza: Indeksi prekinuli negativni niz, promet slab
CLOSING BELL ZSE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2019 / 17:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ključni dionički indeksi Zagrebačke burze su nakon tri dana pada zabilježili porast.

Crobex indeks je porastao za 0,20 posto, na 1.988,16 bodova, a Crobex10 za 0,22 posto, na 1.181,79 bodova.

Redovni promet dionicama iznosio je 4,6 milijuna kuna, što je za oko 2,2 milijuna kuna manje nego jučer.

Jedine s milijunskim prometom bile su povlaštene dionice Adris grupe, kojih je protrgovano za 1,9 milijuna kuna, uz pad cijene za 0,40 posto, na 495 kuna. Redovne su dionice Adrisa imale skromniji promet, 171,9 tisuća kuna, a cijena im stagnira na 560 kuna.

Promet dionicama Valamar Riviere iznosio je 711,2 tisuće kuna, a cijena im je u plusu od 0,79 posto, na 38,30 kuna.

Više od pola milijuna kuna prometa imala je još samo dionica Podravke, 540,6 tisuća kuna. Cijena dionici Podravke je snižena za 0,42 posto, na 475 kuna.

Dionici Končara - Distributivni i specijalni transformatori zadnja je cijena ostala na 1.460 kuna, uz promet od 219 tisuća kuna.

Tek su još tri dionice imale promete više od sto tisuća kuna, pri čemu je dionici AD Plastika cijena snižena za 0,52 posto, na 190 kuna, dionici Ericssona Nikole Tesle je porasla za 0,75 posto, na 1.340 kuna, dok se dionici HT-a nije mijenjala odnosno ostala je na 169,50 kuna.

Među dobitnicama su danas dionice Končar Elektroindustrije, kojima je cijena porasla za 2,40 posto, na 640 kuna, te Đuro Đaković grupe, za 2,80 posto, na 5,14 posto. Dionicama Končara ostvaren je promet od 78,1 tisuću kuna, a Đakovića 45,6 tisuća kuna.

Nasuprot tomu, uz promet od 72,4 tisuće kuna, veća je gubitnica dionica Tankerske Next Generation, s padom cijene za 4,89 posto, na 42,80 kuna.

Najveće su promjene cijena zabilježile danas dionice s prometima od oko tisuću kuna pri čemu je najveća gubitnica dionica Magme, kojoj je cijena snižena za 35,90 posto, na 25 lipa, dok je najveća dobitnica dionica Tekstilprometa s rastom cijene za 17,27 posto, na 645 kuna.

Od objava na Burzi danas je kutinska Petrokemija izvijestila da je Nadzorni odbor donio odluku kojom je utvrdio da članu Uprave Goranu Pleše prestaje mandat 31. prosinca 2019. godine, temeljem sporazuma. Za člana Uprave za financije imenovan je Juraj Kojundžić, kojemu mandat počinje teći od 1. siječnja 2020. godine, objavili su iz Petrokemije.

Dionicama Petrokemije ostvaren je promet od oko pet tisuća kuna, a cijena im stagnira na 54 kune.

Tagovi: Zagrebačka burza, CROBEX, CROBEX10, Hrvatski Telekom, Adris Grupa, Valamar Riviera, Končar D&ST, Podravka, AD Plastik, Đuro Đaković
PROČITAJ I OVO
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
CLOSING BELL BSE
Koronavirus nije uplašio investitore na Beogradskoj berzi
BEOGRAD – Nešto življa investiciona aktivnost zabeležena je danas na domaćem tržištu akcija u odnosu na utorak, uz mali pad vrednosti BELEX indeksa.
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
CLOSING BELL ZSE
Zagrebačka burza: Oporavak indeksa, banke najveće dobitnice
ZAGREB - Nakon dva dana oštrog pada, indeksi Zagrebačke burze odbili su se u pozitivni teritorij.
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
OCJENE
Ostojić: Situacija je ozbiljna, ne i alarmantna
ZAGREB - Direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić rekao je u srijedu za Hinu kako je situacija s koronavirusom ozbiljna, ali ne i alarmantna, te kako će se ona u turizmu ponajprije odraziti na pojedine oblike putovanja i na kongresni turizam.
Tržišta imala najgori dvodnevni pad u pet godina
RASPRODAJA
Tržišta imala najgori dvodnevni pad u pet godina
NEW YORK - Dvodnevna rasprodaja na globalnim tržištima kapitala zbog koronavirusa nije viđena u ovim razmjerima još od 2015. godine.
U Hrvatskoj još nema restriktivnih mjera za uvoz hrane iz Italije
UVOZ
U Hrvatskoj još nema restriktivnih mjera za uvoz hrane iz Italije
ZAGREB - Iako je ltalija jedan od najvećih trgovačkih partnera Hrvatske iz koje uvozimo velike količine hrane, iz nadležnih ministarstava proteklih dana nije stiglo nikakvo upozorenje ili naputak o posebnim postupcima oko uvoza iz Italije, piše u srijedu Jutarnji list.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE